Skocz do zawartości

Dv 2014 - Co Po 1 Maja 2013? Pytania I Odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie, formularz DS122 wypełniacie w jaki sposób, drukujecie go i drukowanymi literami ? Czy jest to też w formie aktywnego druku do wypełnienia przez komputer ? Tak samo z DS230 w ten sam sposób. Właśnie będę wypełniać owe dokumenty a numer CN mam 2014EUXXX47*** dość daleki widać po tych co tu mają o połowe niższe ;)

Wdzięczna za odpowiedz

M

• Odpowiedzi 2,9 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Gość espe
Napisano

Witajcie, formularz DS122 wypełniacie w jaki sposób, drukujecie go i drukowanymi literami ? Czy jest to też w formie aktywnego druku do wypełnienia przez komputer ? Tak samo z DS230 w ten sam sposób. Właśnie będę wypełniać owe dokumenty a numer CN mam 2014EUXXX47*** dość daleki widać po tych co tu mają o połowe niższe ;)

Wdzięczna za odpowiedz

M

W FoxitReader można normalnie edytować i zapisywać. Swoją drogą, to ciekawa forma budowania zdań.

Napisano

Czyli większość nie wypełnia tych formularzy długopisem tylko na komputerze tak ?

Naprawdę proszę o informację. Przeczytałam cały wątek i na odpowiedz nie natrafiłam.

Swoją drogą, czytając calutki wątek o D V 2013 widzę, że cała procedura kompletowania dokumentów badań, rejestracji etc budzi wiele wątpliwości i wydaje się być trudna.

Gość espe
Napisano

Czyli większość nie wypełnia tych formularzy długopisem tylko na komputerze tak ?

Naprawdę proszę o informację. Przeczytałam cały wątek i na odpowiedz nie natrafiłam.

Swoją drogą, czytając calutki wątek o D V 2013 widzę, że cała procedura kompletowania dokumentów badań, rejestracji etc budzi wiele wątpliwości i wydaje się być trudna.

Ale jaka większość???? Na stronie z informacją po wylosowaniu (jest podany nawet link) jest wszystko opisane w dość prosty sposób. I chyba jest to lepsze źródło informacji niż anonimowe forum.

Napisano

To naprawde nie ma znaczenia czy wypełnisz formularze na komputerze, czy ręcznie. Ja wypelnialam ręcznie i jestem obecnie w USA. Nie wiem tez, co takiego skomplikowanego jest w tej całej procedurze. Wypełniasz formularze, robisz zdjęcia i wysylasz. Pózniej czekasz na zaproszenie na rozmowę.badania medyczne nie są trudne (trzeba tylko umówić lekarze, to filozofia), zaświadczenie o niekaralności bierzesz z lokalnego sadu (takie trudne?), akt urodzenia/ślubu z USC. Dodatkowo zdjęcia i paszport. Na dobra sprawę potrzebujesz na to wszystko 2/3 dni. CY to naprawdę jest takie skomplikowane?

Napisano

Witajcie mam pytanie:

Biorąc udział w loterii i będąc wylosowanym moge wyjechać do Stanów na wakacje jeżeli mam wizę turystyczną? Bo słyszałem że nie moge.

dzieki za odp.

Pozdrawiam:)

Napisano

Witajcie mam pytanie:

Biorąc udział w loterii i będąc wylosowanym moge wyjechać do Stanów na wakacje jeżeli mam wizę turystyczną? Bo słyszałem że nie moge.

dzieki za odp.

Pozdrawiam:)

Możesz.

Pozdrawiam

Napisano

Witam ponownie,

Wypełniam właśnie formularz DS 122. Mam pytanie, jak ktoś robił licencjata 2006-2009 i magistra po rocznej przerwie 2010-2012 to wpisujecie tylko Master degree czy licencjata też osobno a przed licencjatem np technikum ??

Jak po angielsku jest licencjat ?

Może nie jest to aż takie trudne, ale wiem, że czeka mnie ślub z chłopakiem aby On mógł jako mąż ze mną wyjechać no i ślub, nowe paszporty, badania - mam nadzieje, że w praktyce nie będzie to aż takie złe ;)

Proszę o pomoc. Wiem, że pewne odpowiedzi widziałam w wątku na DV 2013 ale ciężko mi je teraz znaleść w 52 stronach, które przez miesiąc pilnie studiowałam.

I pytanie co do 2 zdjęć. To mają być takie same jakie składało się do wizy ( np turystycznej?)

w formularzach uzywanie polskich liter ąęń etc ?

Czy w DS 230 może mi ktoś powiedzieć co powinno być w odpowiedziach od 30-31 a i b ?

Gość espe
Napisano

Witam ponownie,

Wypełniam właśnie formularz DS 122. Mam pytanie, jak ktoś robił licencjata 2006-2009 i magistra po rocznej przerwie 2010-2012 to wpisujecie tylko Master degree czy licencjata też osobno a przed licencjatem np technikum ??

Jak po angielsku jest licencjat ?

Może nie jest to aż takie trudne, ale wiem, że czeka mnie ślub z chłopakiem aby On mógł jako mąż ze mną wyjechać no i ślub, nowe paszporty, badania - mam nadzieje, że w praktyce nie będzie to aż takie złe ;)

Proszę o pomoc. Wiem, że pewne odpowiedzi widziałam w wątku na DV 2013 ale ciężko mi je teraz znaleść w 52 stronach, które przez miesiąc pilnie studiowałam.

I pytanie co do 2 zdjęć. To mają być takie same jakie składało się do wizy ( np turystycznej?)

w formularzach uzywanie polskich liter ąęń etc ?

Czy w DS 230 może mi ktoś powiedzieć co powinno być w odpowiedziach od 30-31 a i b ?

http://loteria-wizowa.pl/jak-wypelnic-formularz-dsp-122/

http://loteria-wizowa.pl/jak-wypelnic-formularz-ds-230/

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...