andyopole Napisano 23 Maja 2014 Zgłoś Napisano 23 Maja 2014 Liczymy, liczymy, ja już praktycznie wstrzymałem wszelkie funkcje życiowe:)... No coś Ty, przynajmniej oddychaj.
uslow Napisano 23 Maja 2014 Zgłoś Napisano 23 Maja 2014 A mniej więcej ile wyniesie nostryfikacja? Ja płacę 580$ za moją nostryfikację. Być może są tańsze oferty, ale zajmie się tym osoba, która ma ok. 10 lat doświadczenia w tych sprawach (mam 100% zaufania), głównie dlatego, że musiałem połączyć dyplom, suplement do dyplomu (wykaz przedmiotów) uczelni, którą ukończyłem i wypis ocen z przedmiotów jeszcze innej uczelni. Wszystkie zajęcia ze studiów (pkty ECTS) są przeliczane na amerykańskie kredytogodziny. Nie będę miał dodatkowego kłopotu z bieganiem po uczelniach, tłumaczeniami ważnymi w USA, procesowaniem nostryfikacji itd. I tak jest masa rzeczy do ogarnięcia przed wyjazdem.
serafina Napisano 23 Maja 2014 Zgłoś Napisano 23 Maja 2014 To duża ta nostryfikacja wyniesie ale widać że warto, też zastanowię się nad tym. Uslow, czy ewentualnie dałbyś na tę osobę namiary? A mi przełożono rozmowę w ambasadzie o cały miesiąc, konsulowie robią sobie wolne.... jestem wkurzona, rozczarowana, zaniepokojona, bo za kilka dni miałabym stres za sobą, a tak muszę czekać jeszcze miesiąc poza tym mam już badania zrobione (bardzo dokładnie zostałam przebadana ), więc już zegar odliczający ważność GC tyka
uslow Napisano 23 Maja 2014 Zgłoś Napisano 23 Maja 2014 To duża ta nostryfikacja wyniesie ale widać że warto, też zastanowię się nad tym. Uslow, czy ewentualnie dałbyś na tę osobę namiary? A mi przełożono rozmowę w ambasadzie o cały miesiąc, konsulowie robią sobie wolne.... jestem wkurzona, rozczarowana, zaniepokojona, bo za kilka dni miałabym stres za sobą, a tak muszę czekać jeszcze miesiąc poza tym mam już badania zrobione (bardzo dokładnie zostałam przebadana ), więc już zegar odliczający ważność GC tyka Wysłałem na skrzynkę
leszekny Napisano 23 Maja 2014 Zgłoś Napisano 23 Maja 2014 A mi przełożono rozmowę w ambasadzie o cały miesiąc, konsulowie robią sobie wolne.... jestem wkurzona, rozczarowana, zaniepokojona, bo za kilka dni miałabym stres za sobą, a tak muszę czekać jeszcze miesiąc poza tym mam już badania zrobione (bardzo dokładnie zostałam przebadana ), więc już zegar odliczający ważność GC tyka to jakies swieto maja w ten dzien? przsuniecie o miesiac to dosc dlugo, jest czemu sie wkurzyc "bardzo dokladnie" Wysłałem na skrzynkę ja tez poproszę ryfikacje
haneczka019 Napisano 23 Maja 2014 Zgłoś Napisano 23 Maja 2014 to jakies swieto maja w ten dzien? W poniedziałek jest Memorial Day, może o ten dzień chodzi .
NatiGrzes Napisano 24 Maja 2014 Zgłoś Napisano 24 Maja 2014 Wysłałem na skrzynkę uslow - ja też się uśmiecham i poproszę o przesłanie namiarów ;-)
Gość miqhs Napisano 24 Maja 2014 Zgłoś Napisano 24 Maja 2014 Ale zaraz, czy to oznacza, że przez ich urlopy konsuli będzie mniej wizyt i mniej przyznanych wiz?
serafina Napisano 24 Maja 2014 Zgłoś Napisano 24 Maja 2014 Na pewno mniej wizyt na maj. Może dzięki temu rozmowy staną się krótsze w pozostałych miesiącach?
Ironia Losu Napisano 24 Maja 2014 Zgłoś Napisano 24 Maja 2014 Liczymy, liczymy, ja już praktycznie wstrzymałem wszelkie funkcje życiowe:)... Jak ja Cię rozumiem.... lepiej tego nie można ująć
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.