Skocz do zawartości

Dv 2014 - Co Po 1 Maja 2013? Pytania I Odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Myśmy też wysyłali późno, ale wszystko się udało i lecimy w połowie lipca. To wszystko trwalo strasznie długo, więc można stracic rachubę czasu ;)

• Odpowiedzi 2,9 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

mighs

masz 100% racji, szkoda, że ludzie zabierają szansę innym. Moja znajoma też wylosowała, już jest po rozmowie, ale w sierpniu jak się zgadaliśmy na ten temat to zrobiła wielkie oczy, że trzeba jakieś papiery wypełnić i wysłac do Kentucky:). gdzie ja wysłałem 10 maja...:(

Twoje szanse akurat się zwiększyły więc post dość idiotyczny, tak jak cała dyskusja. Chciał to wystartował, nie chce wyjeżdżać to nie musi, nikomu nic do tego.

Napisano

mighs

masz 100% racji, szkoda, że ludzie zabierają szansę innym. Moja znajoma też wylosowała, już jest po rozmowie, ale w sierpniu jak się zgadaliśmy na ten temat to zrobiła wielkie oczy, że trzeba jakieś papiery wypełnić i wysłac do Kentucky:). gdzie ja wysłałem 10 maja... :(

No to nie wiem jak ta znajoma da radę w USA :)

Napisano

Przecież osoby, które decydują się nie jechać do USA, przy składaniu aplikacji nie myślą "tak, wylosują mnie a ja i tak nie pojadę" :)

To normalne że ludzie zmieniają zdanie, dzisiaj jest taka sytuacja ale jutro może się zmienić o 180 stopni (awans w pracy, wygrana w totka :))

Napisano

Żebyś potem nie żałował, jak się sytuacja w PL zmieni, a wiele na to wskazuje. To nie moja sprawa ale jak patrzyłam na rozczarowanie wielu osób 1 maja to też uważam, ze powinno być płatne. Ludzie startują po kilka razy i szkoda, że komuś odebrałeś szanse. Nawet tego tak nie odbierasz, ale taka jest prawda.

Wiele to wskazuje że sytuacja wszędzie się zmienia wszędzie i wszędzie trzeba się dostosować, w US również. A żałować nie ma czego, wyciągać wnioski i iść dalej. I życzę ci również tego samego. Co do prawd nie wypowiem się bo ktoś kiedyś ujął to w ładne 3 prawdy :) .

Napisano

Ludzie juz nie przesadzajcie z tym odbieraniem miejsc. To jest naprawdę śmieszne. Jak jest ci pisane wygrać to wygrasz, a jesli nie, to nie ważne ile osób bierze udział w loteri, ty bedziesz USA jedynie z tv oglądać. Takie jest zycie i tyle. A jak czytam komentarze typu, " po co brałeś udział i zabierales miejsce innym.." to aż sie nóż w kieszeni otwiera. Zaakceptuj fakt, ze do dupy masz szczęście, lub USA nie dla ciebie i przestań obwiniać innych.

Napisano

czy byłoby sprawiedliwe obarczać opłatami osoby np z Afryki? Ile chcielibyście liczyć za złożenie aplikacji? $ 10? $100?

Teraz jest dobrze jak jest. Płacimy za to, aby mieć możliwość legalnej pracy w USA i perspektywy obywatelstwa. Ale płacimy dopiero wtedy jak jesteśmy (prawie) pewni że pojedziemy

Ja już po :)

Karta przyznana. Teraz tylko pozostaje odebrać paszport u kuriera.

Gratuluję!
Czy pytania były standardowe czy jakieś było poza schematem?

Napisano

Ja już po :)

Karta przyznana. Teraz tylko pozostaje odebrać paszport u kuriera.

Gratuluje

Napisz proszę jak dlugo zajal Wam/Tobie pobyt w ambasadzie.

Dokad się wybierasz?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...