uslow Napisano 19 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 19 Lipca 2014 Czy muszę mieć swiadectwo maturalne? licencjat i magisterka nie wystarcza? My braliśmy wszystko by w razie czego nie wracać się do domu, tj. świadectwa maturalne i ukończenia studiów. Stawka jest wysoka, po co ryzykować.
franko Napisano 19 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 19 Lipca 2014 Czy ktos jeszcze z Was tak miał? Musieliscie pokazywac swiadectwo maturalne/? czy dyplomy szkol wyzszych wystarczyly? Bierzcie wszystko. Z tego co widzialem na innych forach to roznie to bywa i zalezy od konsula. MInimalne wymagania to matura i naturalnie jak ktos ma licencjat, inzyniera albo magistra to musial zdac mature ale...w niektorych krajach mozna dostac sie na studia inna droga, dluzsza bardziej zawodowa ale konczaca sie uniwerkiem dlatego wielu ludzi z magistrem albo i doktoratem i tak musialo pokazywac dyplom ukonczenia liceum. Lepiej dmuchac na zimne
karusek Napisano 19 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 19 Lipca 2014 Czy ktos jeszcze z Was tak miał? Musieliscie pokazywac swiadectwo maturalne/? czy dyplomy szkol wyzszych wystarczyly? Bierz wszystko. Jeśli zgubiłaś lub świadectwo jest potrzebne do czegoś innego w tym czasie, to można w krótkim czasie zrobić duplikat. Niedrogo, nie wiem ile, 2 lata temu kosztowało to 28 PLN. Szczegółów dowiesz się w sekretariacie szkoły - warto się zainteresować natychmiast bo wakacje.
mi0706 Napisano 19 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 19 Lipca 2014 Czy ktos jeszcze z Was tak miał? Musieliscie pokazywac swiadectwo maturalne/? czy dyplomy szkol wyzszych wystarczyly? Jeżeli masz rozmowę w Polsce i w również w Polsce masz całą historię edukacji to w zupełności wystarczy dyplom!
golabek Napisano 19 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 19 Lipca 2014 ja napisałem do kentaki że mam dyplomi i odrau w warszwie poprosili o pokazanioe dyplomu
sly6 Napisano 20 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 20 Lipca 2014 jak pisze MI jak rozmowa jest w Polsce to wystarczy sam taki dyplom pamietam jak ktos mial rozmowe w Anglii i musial tam pokazac swiadectwo maturalne
ewelajna Napisano 21 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 21 Lipca 2014 ufff nie prosili o swiadectwo maturalne wszystko poszło sprawnie. wiza przyznana
martaloz Napisano 21 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 21 Lipca 2014 Hej. Jutro mam rozmowe a nie zrobilam zadnych jeszcze oplat. Mam tylko $330 oplata w ambasadzie . Kiey wplaca sie kwote $160 ? Acha i czy wyciag z konta jest potrzebny ?
sly6 Napisano 21 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 21 Lipca 2014 mozesz wziasc taki wyciag z konta te 160 dol placisz przed wylotem do USA lub zaraz jak przylecisz do USA
karolamo Napisano 21 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 21 Lipca 2014 My już w USA, niedługo minie miesiąc. Na razie wszystko się układa dobrze, chociaż cały czas czekamy na SSN. Byliśmy w urzędzie, ale kazali nam jeszcze czekać, do 6 tygodni, jeśli w tym czasie nie dostaniemy, mamy się do nich udać ponownie z wypełnionymi papierami. Co do konta dolarowego w CitiBanku, to jest to bardzo dobre rozwiązanie, tutaj gdzie jesteśmy, jest bardzo dużo bankomatów CitiBanku, możemy wypłacać dolary bez żadnych prowizji. Tak samo dobrze sprawdza się karta debetowa CitiBanku, którą płacimy w sklepach. Jeśli macie jakieś pytania, pytajcie śmiało.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.