Marcin1982 Napisano 9 Maja 2013 Zgłoś Napisano 9 Maja 2013 2 Skończyłem szkole podstawową w starym systemie tzn 8 klas wpisać tylko elementary schoool? czy wpisac diploma czy 8 degrees?
ilya_ Napisano 10 Maja 2013 Zgłoś Napisano 10 Maja 2013 primary / elementary school = szkola podstawowa
pilkarzyk9 Napisano 10 Maja 2013 Zgłoś Napisano 10 Maja 2013 Ogólnie w formularzach jeśli zostaje puste pole wpisuje N / A? W formularzu DS-230 w polu 23 pytają się czy żyje ojciec czy też nie, jak nie to wiadomo wpisuje rok śmierci natomiast jeśli żyje zostawiam puste pole czyli N /A?
mi0706 Napisano 10 Maja 2013 Zgłoś Napisano 10 Maja 2013 ogólnie najlepiej w pustych polach wpisać n/a i sprawa z głowy
Satka Napisano 11 Maja 2013 Zgłoś Napisano 11 Maja 2013 A ja mam pytanie, dopiero będę wysyłać dokumenty do KCC. Pytanie brzmi - kiedy najlepiej wziąść ślub aby mój chłopak też miał szanse na zielona karte ?? Im więcej czytam tym gorzej głupia jestem.
Joanna30 Napisano 11 Maja 2013 Autor Zgłoś Napisano 11 Maja 2013 Najlepiej? Przed wysłaniem papierów (żeby Was oboje już w dokumentach umieścić). Ale jeśli pobierzecie się już po wysłaniu papierów (ale przed rozmową w konsulacie), to on też będzie miał szansę na zieloną kartę z loterii. Z kolei jeśli pobierzecie się po Twojej rozmowie w konsulacie, to zielona karta z loterii zostanie przyznana tylko Tobie.
pilkarzyk9 Napisano 11 Maja 2013 Zgłoś Napisano 11 Maja 2013 posiadam tytuł magistra, zaznaczyć więc university degree czy może advancet degree?
Gość espe Napisano 11 Maja 2013 Zgłoś Napisano 11 Maja 2013 posiadam tytuł magistra, zaznaczyć więc university degree czy może advancet degree? Widzę że pojawia się coraz więcej pytań na forum, które w google pokazują sie jako pierwszy wynik zapytania.
sly6 Napisano 11 Maja 2013 Zgłoś Napisano 11 Maja 2013 Satka a kiedy masz ,miec ten slub?za kolo 1 miesiac czy tez dluzej?
pilkarzyk9 Napisano 12 Maja 2013 Zgłoś Napisano 12 Maja 2013 Chciałbym się tylko upewnić. Po wysłaniu formularzy nie wysyłam żadnych papierów do ambasady tylko dopiero zanoszę je na rozmowę? Nie muszę tłumaczyć papierów na język angielski, które przygotowuje na rozmowę w ambasadzie (akty, świadectwo niekaralności, itd) ?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.