acad Napisano 26 Października 2013 Autor Zgłoś Napisano 26 Października 2013 Dziekuje za odp. . Jeszcze jedno techniczne pytanie. Moge z mojego konta bankowego zaplacic za nas dwoch ? Nie wiem czy dobrze mysle, ale chce zrobic dwie transakcje przez system SOFORT dla kazdego z nas osobna. W ogole jak jest z platnosciami karta debetowa mastercard w mBanku. Chcialbym zakupic bilety lotnicze i zarezerwowac hotel. Mam ustawione limity internetowe. Kupowalem tak bilety na pociag Deutsche Bahn i nie bylo problemu. Chcielibysmy leciec liniami wg podanej kolejnosci 1. Air Berlin (najdogodniejsza pora przylotu dla nas) 2. Lufthansa (mozna leciez z Poznania), 3. British Airways 4. Air France. Macie jakies opinie na temat tych linii ? Ja lecialem z nich tylko Lufthansa.
Joanna30 Napisano 26 Października 2013 Zgłoś Napisano 26 Października 2013 Czy wszystkie loty będziesz miał na jednym bilecie?
acad Napisano 26 Października 2013 Autor Zgłoś Napisano 26 Października 2013 tak. Tzn 2 loty w jedna strone tego samego przewoznika. Podejrzewam ze beda dwie karty pokladowe tak jak zawsze. Np. Waw-Fra i Fra-Jfk.
Joanna30 Napisano 26 Października 2013 Zgłoś Napisano 26 Października 2013 Aha, czyli wymieniłeś linie lotnicze, jakie bierzecie pod uwagę. Myślałam, że wymieniłeś w jakiej kolejności liniami będziecie lecieć, dlatego zapytałam czy wszystkie loty macie na jednym bilecie (bo linie lotnicze, jakie wymieniłeś są w różnych sojuszach). Ja leciałam Lufthansą i byłam zadowolona. Leciałam również Air France i zadowolona nie byłam.
Jackie Napisano 27 Października 2013 Zgłoś Napisano 27 Października 2013 Lufthansę lubię, Air Berlin - nie znam, ale rodzina leciała i byli b. zadowoleni, Air France generalnie nie ma najlepszej opinii w kwestii tzw. customer service. Co jest dośc istotne w momwncie gdy zginie bagaz lub lot jest opóźniony czy nie daj boże odwołany.
haneczka019 Napisano 27 Października 2013 Zgłoś Napisano 27 Października 2013 Ja leciałam Air Berlin z Krakowa do Berlina i z Berlina do Chicago i z powrotem. Nie mam w zasadzie im nic do zarzucenia. Obsługa w porządku, komfort lotu również. Jedzenie nawet dobre, o ile można nazwać dobrym jedzenie które serwują w samolotach . Bardzo fajna sprawa z monitorami dotykowymi w zagłówkach dla każdego pasażera. Dzięki filmom, które oglądałam w trakcie lotu, wydawało mi się, że trwał on dużo krócej niż w rzeczywistości trwał. Można z nich korzystać nieodpłatnie. Następnym razem też zapewne będę szukać u nich biletów.
acad Napisano 27 Października 2013 Autor Zgłoś Napisano 27 Października 2013 Jak wyglada w Air Berlin sprawa jedzeni, napojow (+alko) oraz wyboru miejsca w samolocie ? Mi Air Berlin najbardziej odpowiada ze wzgledu na godzine przylotu na JFK (15.00) a Lufthansa z kolei moge leciec z Poznania i nie musze sie tluc do Warszawy ale za to przylot po godzinie 20. Dzisiaj wypelnilismy wnioski. Oplacilem wszystko z mojego konta sofortem i mamy umowione spotkania 31.10. Czy spotkanie idzie zgodnie z ustalona godzina, czy sa jakies poslizgi ? Ile to wszystko zajmuje czasu od momentu pojawienia sie pod ambasadą ? Co nalezy ze soba zabrac na spotkanie ? Wiem, ze to jest napisane ale dla mnie to wazna sprawa i wole byc pewien. O co mogą nas pytac ? Nie wiem czy dobrze zrobilismy ale nie wskazalismy siebie wzajemnie we wnioskach jako osoby towarzyszace. Caly wniosek wypelnilem starannie, zgodnie z wytycznymi na forum, nawet dokladnie opisalem date przylotu i wylotu oraz nocleg i co chcemy zobaczyc (NYC). Narazie stresu nie ma, raczej podekscytowanie. Zobaczymy w czwartek .
Anubis Napisano 27 Października 2013 Zgłoś Napisano 27 Października 2013 Wrażenia zaprzyjaznioinego vlogera z lotu AirBerlin z Krakowa do Chicago:
sly6 Napisano 28 Października 2013 Zgłoś Napisano 28 Października 2013 acad odpowiadasz na pytania a te pytania to gdzie,po co lecisz,kiedy jesli juz macie ta date ustalona,gdzie bedziesz nocowac,co zwiedzac,co robisz np pracujesz ,moga pasc takie same pytanie do innej osoby.. Mozesz byc z kolo 30 min przed samym wejsciem.a jak sie spoznisz pare min to tez nic sie nie stanie duzego Ile czasu to moze zajac,czasami to zajmuje kolo 30 min a czasami kolo 1 godz.masz miec wymagane dokumenty przez Ambasade,na stronie masz wykaz i tego sie trzymasz NIe zapomnij o usmiechu
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.