megan07 Napisano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2015 W CA kursy sa obowiazkowe dla nieletnich. Nikogo nie obchodzi pelnoletni wiec moze sobie zdawac egzamin bez zadnego kursu. Wszystkie zagadnienia z prawa opisane sa w darmowych broszurkach dostepnych w kazdym biurze DMV. Nie sadze ze to sa dupne zawody. Wlasciwie uwazam ze macie konkretna wiedze na konkretne tematy i dlatego smialo mozecie aplikowac na stanowiska stanowe zwiazane np. z ochrona srodowiska itd. Na federalne stanowiska wymagaja posiadania obywatelstwa. tyle ze pewnie troche inne metody sa stosowane w lesnictwie w usa, niektore gatunki roslin inne ale mozna sie doksztalcic, tam gdzie bym sie miala wybierac to jest kilka rezerwatow, moge probowac, a co zrobiliscie z mieszkaniami w polsce rodzina dalej mieszka wynajmujecie czy co? I jak zabraliscie rzeczy ze soba jak mozna tylko walizke, pewnie na raty co nie? Z jednej strony to jak ktos jedzie sam i nikogo nie ma a jedynie troche kasy i np nie znajdzie pracy to jak bedzie go stac na wynajem hmmm wtedy chyba ludzie wracaja? Ciekawe czy wiekszosc znalazlo prace.
Poznań Napisano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2015 Ja tak jadę jak mi przyznają zieloną kartę - sama i w nieznane z trzema tyś $ max w kieszeni! Też myślałam już o problemie spakowania się , mieszkania i pracy, języka, tęsknoty, auta, psa itd. Zobaczymy co będzie. Jak nie spróbuje to będę myśleć do końca życia : co by było gdyby! W razie co zawszę mogę wrócić.
Robal Napisano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2015 Robal wiele razy o tym pisalismy ,masz wiele odpowiedzi To sa dokumenty ktore moga byc lecz nie musza ..Masz odpowiadac na pytania a nie przyniesc stos dokumentow odp1 moze byc wydruk lecz nie takie ze wyjdzie z niego ze pare dni,tygodni przed miales przelew,wplate wiekszej gotowki,moze byc samo zaswiadczenie-nie kazdy pokazuje i ma odp2 co do oferty tak samo nie jest wymagane ' odp3 moze to byc na druku I-134 ktory znajdziesz na oficjalnej stronie urzedu imigracji ,moze tez byc napisane na zwyklej kartce papieru,ze taka i taka osoba Ci zapewnia spanie,jedzenie te dokumenty mozesz miec lecz nie musisz bez tego tez wize otrzymasz pod warunkiem ze dobrze wypadnie rozmowa dobrze sie sprzedaz a jak widac wielu osobom to sie udaje bez pokazywania tych dokumentow Dzieki bardzo Sly za odpowiedź Dogrywam wszystko na wyjazd do ambasady, jak to wszystko sie uda to będzie cud. Mam jeszcze krotkie pytanie : Dyplom z uczelni musi być oryginał czy może być odpis ?
Robal Napisano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2015 Ja tak jadę jak mi przyznają zieloną kartę - sama i w nieznane z trzema tyś $ max w kieszeni! Też myślałam już o problemie spakowania się , mieszkania i pracy, języka, tęsknoty, auta, psa itd. Zobaczymy co będzie. Jak nie spróbuje to będę myśleć do końca życia : co by było gdyby! W razie co zawszę mogę wrócić. W moim przypadku jest podobnie, mam dylemat bo mam stałą pracę obecnie ale chce sprobować, tak jak mowisz jak sie nie przekonasz to mozesz zalowac do konca życia. Powodzenia W ogole jak składałem podanie to myślałem że inaczej to będzie, ze dostanę wizę na 10 lat i bede mógł wyjechac kiedy będe chciał
megan07 Napisano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2015 ja wlasnie mam taki puls 90, tez bylam u kardiologa kilka razy, i tez przepisala leki na obnizenie ale nawet nie bralam bo sie wlasnie balam ze sie bede slabo czuc ze nie bede miala sily do zycia a ja musze pracowac,bo zaczelo sie najpierw od refluksu a potem przeszlo na puls, refluks sie uspokoil a puls dalej wyzszy, to dobrze ze sie da przezyc z takim pulsem w samolocie, mam nadzieje ze nie zaslabne, tez mam kota, ale nie wiem czy go odrazu brac, bo moze najpierw pojade na kilka miesiecy zobaczyc jak tam jest i wrocic po wiecej rzeczy i kota, a np tez wlasnie wole sprobowac i najwyzej nie wyjdzie to sie wroci niz nie probowac i potem cale zycie miec na sumieniu ze sie nie sprobowalo,najwyzej bede miala taka przygode jak sie nie uda to bedzie tez co wspominac, bo mi sie troche nudzi tak ciagle w polsce, a jeszcze nie wiem wlasnie odnosnie tej pracy czy sie nie przyczepia bo nie mam takiej umowy w sumie to taka smieciowa umowa.
Poznań Napisano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2015 O pracy nic nie mów:(! Stała! jedna z lepszych - taką mam - trudno już powiedziałam i się spodziewają co będzie ale firma była uczciwa i do końca zostaje - koniec października lecę
serafina Napisano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2015 O pracy nic nie mów:(! Stała! jedna z lepszych - taką mam - trudno już powiedziałam i się spodziewają co będzie ale firma była uczciwa i do końca zostaje - koniec października lecę A nie mozna bylo wziac urlop bezplatny na rok? Nie palcie mostow za soba bo w zyciu nigdy nic nie wiadomo Ja tak jadę jak mi przyznają zieloną kartę - sama i w nieznane z trzema tyś $ max w kieszeni! Też myślałam już o problemie spakowania się , mieszkania i pracy, języka, tęsknoty, auta, psa itd. Zobaczymy co będzie. Jak nie spróbuje to będę myśleć do końca życia : co by było gdyby! W razie co zawszę mogę wrócić. Wow! To chyba najlepiej kierowac sie do miasta jakiegos , gdzie jest rozwinieta komunikacja miejska, bo bez samochodu jak bez reki...
sly6 Napisano 2 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2015 mozna miec taki urlop bezplatny zalezy od umowy,pracodawcy
megan07 Napisano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2015 ja najcheteniej to bym poleciala do californi albo na floryd, ale tam drogo z wynajmem wiec narazie bym pojechala do znajomego w okolice bostonu, tam z kolei ciezkie zimy
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.