Logan Napisano 15 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 15 Lutego 2016 Witam wszystkich. Mam emergency i bardzo proszę o odpowiedź. Byłem z rodziną w USA 2 miesiące temu na 2 tyg żeby termin nie przepadł. Dostałem przedłużenie o rok, zamierzamy wyjechać na stałe w czerwcu. Chciałem właśnie zapłacić za gc ale jak podaje A number i case number z vizy to mi wyskakuje że nie ma takich. Sprawdzałem ze swojego paszportu, żony i dziecka i cały czas to samo. Oczywiście napisałem maila do USCIS ale pewnie szybko nie dostane odpowiedzi. Napiszcie proszę czy były już takie sytuacje i ewentualnie co jeszcze moge zrobić. Byłbym wdzięczny za szybką odpowiedź bo mi się trochę ciśnienie podniosło Pozdrawiam i z góry dziękuję za odp
glimi Napisano 15 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 15 Lutego 2016 policz ile masz liczb w A-number jak masz 8 liczb to na poczatku musisz dac 0
Logan Napisano 15 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 15 Lutego 2016 policz ile masz liczb w A-number jak masz 8 liczb to na poczatku musisz dac 0 Dałem dałem inaczej się nawet nie da wysłać... Dałem dałem inaczej się nawet nie da wysłać... W pierwszym polu wpisujesz registraction number - nr karty stałego rezydenta z tym zerem na początku a poniżej case number czyli 2015EUxxxxxxx. Tak jak na instrukcji i wyskakuje mi komunikat że nie ma takiej sprawy pod tymi nuumerami...
Logan Napisano 16 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2016 Się rozwiązało - jeżeli masz kilka wiz ( rodzina ) pod jednym case nr to dostajesz końcówki nru - 01, 02, 03, itd dla każdej osoby. Po prostu nie wpisujesz tych końcówek tylko case nr z wizy bez nich i działa. Zapłaciłem
Logan Napisano 23 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 23 Lutego 2016 Napiszcie mi proszę jak wyglądają przelewy z konta us na konto pl? Zostawiam tutaj kredyt i planuje go spłacić. Jakie są koszty? Jaki bank w usa jest najtańszy - mam konto w ING i raczej nie zamierzam go zmieniać. Dzięki za odp. Pozdrawiam. PS mam jeszcze jedno pytanko - znajomy prosił mnie o przesyłkę/przywiezienie mu do stanów papierosów - ile mogę kartonów przesłać/przewieźć, a może są różnice między przesyłką a przewiezieniem?
kzielu Napisano 23 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 23 Lutego 2016 Napiszcie mi proszę jak wyglądają przelewy z konta us na konto pl? Zostawiam tutaj kredyt i planuje go spłacić. Jakie są koszty? Jaki bank w usa jest najtańszy - mam konto w ING i raczej nie zamierzam go zmieniać. Dzięki za odp. Pozdrawiam. Kiepsko. Zwykle musisz korzystac z firm w rodzaju Transferwise czy Xoom (PayPal) i wiadomo ze jestes stratny przy konwersji na zlotowki.
sly6 Napisano 24 Lutego 2016 Autor Zgłoś Napisano 24 Lutego 2016 Jeden karton papierosów i jak powyżej 21 lat
Boomz Napisano 24 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 24 Lutego 2016 Pamięta ktoś może czy przy poprawianiu czegoś w DV260 w konsulacie trzeba było to jeszcze potwierdzać? Bo to tak szybko poszło, że zapomniałem podać informacje o nowym adresie dla GC, w czasie rozmowy z konsulem przyszła Pani i powiedziała, że stary adres to tak nie bardzo (nikt tam nie mieszka). Podałem jej kartkę z nowym, poprawnym. I teraz nie pamiętam czy powiedziała, że mam to przyjść potem potwierdzić. Rozmowa z Panią konsul krótka, wynik, że "approved", dostałem kartę z informacją o odbiorze paszportu. A potem sobie poszedłem... Teraz nie wiem czy nie powinienem był pójść jeszcze do poprzedniego okienka zatwierdzić zmianę?
emil_reg Napisano 24 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 24 Lutego 2016 Szanowni Państwo, wkrótce mam rozmowę w ambasadzie. Czekają mnie opłaty. Czy można zapłacić kartę, czy trzeba mieć dolary? Opłata jest za spotkanie i wynosi 330$ jeśli się nie mylę, prawda to?
zielonywkarty Napisano 24 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 24 Lutego 2016 za dv 330 od osoby. mozna placic karta. tylko zeby przeszla bo jedna z moich kart debetowych nie przeszla, zwieksz limty przy platnosciach karta bo pewnie przez to moja nie przezszla. a ja mam pytanie jakie najlepiej konto otworzyc i wybrac siec telefoniczna? nevada/california jakby to mialo pomoc
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.