Skocz do zawartości

Dv 2015 - Co Po 1 Maja 2014? Pytania I Odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,7 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Witam, czy możecie podać kiedy składaliście dokumenty ( do osób które mają rozmowy na marca ), ja mam nr. 11xxx ale złożyłem dopiero pod koniec września, na kiedy moge się spodziewać rozmowy i czy wogóle będę zaproszony jak tak późno złożyłem dokuenty. Pozdrawiam wszystkich

my późno wypełniliśmy DS260, bo 17 sierpnia

Napisano

Witam wszystkich,

dziękuję bardzo za odpowiedzi od Was, ja tak wogóle jakie macie plany po wylocie do Usa , aktywujecie green card i wracacie jeszcze , czy już na stałe.

Pozdrawiam

Napisano

Hej ! Po pierwsze dziekuje wszystkim za odpowiedz , mielismy numer 00021XXX i pytalem kiedy mozemy sie spodziewac rozmowy. wlasnie sprawdzilem status ,od wczoraj jest juz dostepny termin ktory otrzymalismy 16 Marca ! Dzieki Piekne za pomoc !

Napisano

22xxx, a papiery jakoś w sierpniu.

Takie pytanie troche wybiegam w przyszłość, bo planuje wyjazd do usa w czerwcu na wizie turystycznej którą mam (zakładając że dostane wize tego 23.03) to w czerwcu aktywuje GC? tylko co w sytuacji gdy wyjade z usa w czerwcu po tych 2 tyg, bez GC która jak czytałem na forum może przyjść po czasie > 4 tyg. ?

Czy w takie sytuacji osoba która mieszka pod adresem który podałem może wysłać GC do Polski np UPS ( tak wiem że to niebezpieczne)?

Czy też już przy drugim/właściwm wyjeżdzie do USA będę miał problem na granicy nie mając przy sobie GC ?

Napisano

22xxx, a papiery jakoś w sierpniu.

Takie pytanie troche wybiegam w przyszłość, bo planuje wyjazd do usa w czerwcu na wizie turystycznej którą mam (zakładając że dostane wize tego 23.03) to w czerwcu aktywuje GC? tylko co w sytuacji gdy wyjade z usa w czerwcu po tych 2 tyg, bez GC która jak czytałem na forum może przyjść po czasie > 4 tyg. ?

Czy w takie sytuacji osoba która mieszka pod adresem który podałem może wysłać GC do Polski np UPS ( tak wiem że to niebezpieczne)?

Czy też już przy drugim/właściwm wyjeżdzie do USA będę miał problem na granicy nie mając przy sobie GC ?

Nie wyjedziesz na turystycznej w czerwcu jeśli dostaniesz wizę imigracyjną w marcu, bo zostanie ona po prostu anulowana.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...