Natalia04 Napisano 28 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2015 Ja miałam wymienione w kantorze 330$, niby wszystko ok, ale na wszelki wypadek wzięłam dodatkowe dwie setki i oczywiście się przydały, bo pani w kasie miała zastrzeżenie do banknotu 20$ i wydała mi z 400$. Przy obecnym kursie Ambasady rozmowa kosztuje około 1220 zł. Ja osobiście bym się bała płacić kartą.
juanita Napisano 28 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2015 W mailu, którego dostałam z zaproszeniem na rozmowę, z tym, że od Ambasady w Bernie, było wyraźnie napisane, że można płacić dolarami ale wyłącznie tymi, które zostały wydane po 2000 roku. Płatność przeszła kartą debetową z konta dolarowego (T-Mobile, czy jak to się teraz nazywa..)
kwiatuszek160 Napisano 28 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2015 Też myślałam, że gotówka będzie pewniejsza niż karta, ale ktoś ostatnio pisał, że się Pani w kasie przyszepiła do jednego banknotu $100. Niby były wymienione w kantorze, więc nie wiem skąd mógł wynikać ten problem. Nie chciałabym przeżyć dodatkowego stresu jakby mi gotówki nie przyjęli :/ My mieliśmy taką sytuację, że jedna 100$ nie chciała przejść przez maszynkę, na szczęście mieliśmy jedną w zapasie
karolamo Napisano 1 Marca 2015 Zgłoś Napisano 1 Marca 2015 Coś w tym jest. My mieliśmy jedną setkę starszą. Też nie chciała przejść przez maszynkę. Niestety mieliśmy równo odliczoną gotówkę. Pani poszła gdzieś z tą setką i po jakimś czasie wróciła i ją przyjęła. Ale stres był, także rzeczywiście lepiej mieć zawsze zapasowe banknoty.
Dragony Napisano 1 Marca 2015 Zgłoś Napisano 1 Marca 2015 Ja miałam wymienione w kantorze 330$, niby wszystko ok, ale na wszelki wypadek wzięłam dodatkowe dwie setki i oczywiście się przydały, bo pani w kasie miała zastrzeżenie do banknotu 20$ i wydała mi z 400$. Przy obecnym kursie Ambasady rozmowa kosztuje około 1220 zł. Ja osobiście bym się bała płacić kartą. Dlaczego bałabyś się płacić kartą? Zawsze uważałam, że tak najbezpieczniej
Natalia04 Napisano 1 Marca 2015 Zgłoś Napisano 1 Marca 2015 Dlaczego bałabyś się płacić kartą? Zawsze uważałam, że tak najbezpieczniej Jak uważasz, jak dla mnie to tylko elektronika- zawsze coś może odmówić posłuszeństwa w najmniej odpowiednim momencie. Ja płaciłam gotówką i jeśli miałabym pójść tam jeszcze raz, to zrobiłabym dokładnie to samo, ale przecież nikt nie musi się sugerować moją opinią
sly6 Napisano 1 Marca 2015 Autor Zgłoś Napisano 1 Marca 2015 menti mozesz ten adres zmienic na lotnisku ,jak masz nowy pamietaj lecz ze karta GC czy tez numer SSN moze przyjsc na stary adres
menti Napisano 1 Marca 2015 Zgłoś Napisano 1 Marca 2015 No to nieciekawie jeżeli przyjdzie na stary iż ten nowy mam troszke oddalony od starego adresu. GC i ssn wrzucają tak po prostu do skrzynki?
Jim Beam Napisano 1 Marca 2015 Zgłoś Napisano 1 Marca 2015 GC i ssn wrzucają tak po prostu do skrzynki? tak
menti Napisano 1 Marca 2015 Zgłoś Napisano 1 Marca 2015 to nie wiem jak to teraz rozegraćstary adres mam z NY a nowy z VA mam zamiar zaraz po przylocie zatrzymać się w VA czy jak się udam do pobliskiego urzędu to wyrobią mi ssn i gc na nowy adres?da się to jakoś sprawdzić w urzędzie czy ssn i gc wysłali na stary czy nowy adres?problem jest w tym iż pod starym adresem może nikt nie mieszkać albo może być wynajęty przez obcą osobę a z tego co mi wiadomo lepiej jest aby nikt po za mną go nie znał numeru ssn i nie wiadomo czy by mi ta osoba odesłała na nowy adres do VA.najgorsze jest to że chciałbym jak najwcześniej zacząć pracę aby się usamodzielnićdziękuje za odpowiedzi:)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.