Sheruns Napisano 4 Marca 2015 Zgłoś Napisano 4 Marca 2015 koperte z TNT otwierasz a tej z Ambasady juz nie,jak zobaczysz ja otworzona to musisz ja wyslac do Ambasady aby ja zabezpieczyli,bo roznie bywalo Dziekuje
niiks Napisano 4 Marca 2015 Zgłoś Napisano 4 Marca 2015 troche masz zle wiadomosci co do pewnych dokumentow potzrebujesz jesli juz to re-entry a nie AP a mozesz byc do 1 roku czasu na tej pieczatce,a jesli bedziesz taka latac bez re entry(studia w Polsce) nawet z GC jakbys mial wizie turystyczna to ktoregos razu urzednik powie -zapyta sie Ciebie czy moze zamiast GC to wiza turystyczna by sie Tobie przydala a co do re entry to musisz zaczekac na odciski palcow nim wrocisz do Polski,wtedy i w Ambasadzie USA mozesz re-entry-tzw bialy paszport odebrac Aha, czyli po złożeniu wniosku czekam na biometrics i po wizycie wracam do Polski, później w ambasadzie odbbieram. Jeśli tak to super Dzięki
LinaMax Napisano 5 Marca 2015 Zgłoś Napisano 5 Marca 2015 Pytanie do osób, które pisali do KCC maila..... za jaki czas przychodziła odpowiedz...? Czy w tym mailu datę urodzenia też trzeba podawac, czy też tylko Case Number, Nazwisko i Imie..?
Sheruns Napisano 5 Marca 2015 Zgłoś Napisano 5 Marca 2015 Powiedzcie mi prosze jak to jest z biletami lotniczymi tzn. czy lepiej jest kupic w jedna czy obie strony? Czy np jak kupie w jedna strone to urzednik nie bedzie dziwnie sie wypytywal czemu tylko w jedna? Czy na imigracyjnej wizie to nie ma znaczenia?
LinaMax Napisano 5 Marca 2015 Zgłoś Napisano 5 Marca 2015 w obie strony taniej Ci wyjdzie(oczywiscie, jezeli jesteś zdecydowana , co do daty powrotu), ale jeżeli chcesz kupic w jedną strone, to jak najbardziej możesz to zrobic na wizie migracyjnej
Sheruns Napisano 5 Marca 2015 Zgłoś Napisano 5 Marca 2015 w obie strony taniej Ci wyjdzie(oczywiscie, jezeli jesteś zdecydowana , co do daty powrotu), ale jeżeli chcesz kupic w jedną strone, to jak najbardziej możesz to zrobic na wizie migracyjnej Taniej wlasnie wychodzi mi bilet w jedna strone tylko wlasnie nie bylam pewna czy to jakos nie bedzie problemem Dziekuje za odpowiedz
Morav Napisano 5 Marca 2015 Zgłoś Napisano 5 Marca 2015 Kompletnie się na tym nie znam, ale myślę, że jak urzędnik zobaczy, że masz bilet powrotny, to spyta Cię: to po co Panu emigracyjna, jak Pan chce zaraz wracać? To ja Panu zabieram Gc i turystyczną daję :-PTe dugie zdanie to oczywiście żarcik.
LinaMax Napisano 5 Marca 2015 Zgłoś Napisano 5 Marca 2015 napewno nikt Ci nic nie odbierze , bo kazdy ma inne plany, i to Ty decydujesz, czy odbierasz GC ii wracasz, bo np. masz swoje sprawy tu w Polsce, czy zostajesz tam na dłużej i zaczynasz tam życ...tylko, jeżeli masz zamiar wracac, to sprawdz ceny, bo myslę , ze nie może byc taniej w jedną stronę.....
Sheruns Napisano 5 Marca 2015 Zgłoś Napisano 5 Marca 2015 Kompletnie się na tym nie znam, ale myślę, że jak urzędnik zobaczy, że masz bilet powrotny, to spyta Cię: to po co Panu emigracyjna, jak Pan chce zaraz wracać? To ja Panu zabieram Gc i turystyczną daję :-P Te dugie zdanie to oczywiście żarcik. Hehehe sluszna uwaga Na turystycznej chyba wlasnie bardziej potrzebny jest bilet powrotny bo trzeba przekonac urzednika ze sie wroci. napewno nikt Ci nic nie odbierze , bo kazdy ma inne plany, i to Ty decydujesz, czy odbierasz GC ii wracasz, bo np. masz swoje sprawy tu w Polsce, czy zostajesz tam na dłużej i zaczynasz tam życ...tylko, jeżeli masz zamiar wracac, to sprawdz ceny, bo myslę , ze nie może byc taniej w jedną stronę..... Chce teraz wszystkie sprawy pozamykac zebym wlasnie nie musiala zaraz wracac, wiec bilet w jedna strone wystarczy. Bardziej mnie wlasnie interesowalo czy urzednik nic nie bedzie mial przeciwko temu. Dziekuje Wam za odpowiedzi W takim razie spokojnie moge kupic bilet w jedna strone
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.