pelasia Napisano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 24 Kwietnia 2017 3 godziny temu, Roelka napisał: O taki maly humorystyczny artykul przeczytalam i skojarzyl mi sie z naszym wspanialym forum. http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/7,147125,21681286,skoro-mieszkasz-za-granica-musisz-zerowac-na-socjalu.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_wysokieobcasy A szczegolnie te fragmenciki: "Starsi Polacy z większym doświadczeniem "za granicą" powinni ci pomóc, bo przecież my, Polacy wyciągamy na co dzień pomocną dłoń do wszystkich potrzebujących rodaków, wszyscy jesteśmy Chrystusami. Najlepiej jakby ci rozłożyli wachlarz ofert pracy przed nosem, żebyś mógł skinąć palcem. Jeśli tak nie zrobią możesz z czystym sumieniem powiedzieć, że się na nich zawiodłeś. " "Polacy za granicą tęsknią za ojczyzną. Nie będzie przesadą jak napiszę, że każdy dzień zaczynamy od wykonania hymnu narodowego płacząc przy tym rzewnymi łzami. " Dzięki za śmiech Cytuj
ilon Napisano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 24 Kwietnia 2017 Wyczerpałeś już limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu. Czemu nie moge przeczytac? Nie czytalam zadnego artykulu na ich stronie wiec co mnie oszukuja. Cytuj
Jackie Napisano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 24 Kwietnia 2017 29 minut temu, ilon napisał: Wyczerpałeś już limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu. Czemu nie moge przeczytac? Nie czytalam zadnego artykulu na ich stronie wiec co mnie oszukuja. Olej ich To samo masz tutaj: http://notaboringlife.com/2016/11/09/stereotypy-zycia-za-granica/ Nota bene zabawny tekst Cytuj
SuperTraveller Napisano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 24 Kwietnia 2017 5 godzin temu, Roelka napisał: "Polacy za granicą tęsknią za ojczyzną. Nie będzie przesadą jak napiszę, że każdy dzień zaczynamy od wykonania hymnu narodowego płacząc przy tym rzewnymi łzami. " Oczywiście wiem, że napisane jest to żartobliwie, ale zdecydowanie nie nazwałbym tego stereotypem. Widziałem wielu polaków którzy mocno się radykalizowali za granicą i stawali tzw. "prawdziwymi patryjotami" narzekającymi na wszystko w nowym kraju, jednocześnie zapominając co ich pchnęło do wyjazdu i jak było w PL... Cytuj
KrysiaK Napisano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 24 Kwietnia 2017 2 godziny temu, Jackie napisał: Olej ich To samo masz tutaj: http://notaboringlife.com/2016/11/09/stereotypy-zycia-za-granica/ Nota bene zabawny tekst Dzieki. Dobry tekst. Cytuj
andyopole Napisano 25 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2017 Zaczyna się czwarty mecz w Play Off z GSW Auckland. W sobotę nasi zakończyli trzecia kwarte prowadząc kilkunastoma punktami, w czwartej stracili ok. 20 pkt i "w pizdu...". Dziś muszą wygrać albo bye bye. Cytuj
Gość Napisano 25 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2017 4 godziny temu, ilon napisał: Gdzie ten piatek? ;< Juz niedlugo, dasz rade! Odliczanie trwa, za okolo 3 tygodnie opuszczamy USA. Cytuj
pelasia Napisano 25 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2017 To moze pogoda wam sie jakas trafi, bo na razie to szaro, mokro i zimno.... Cytuj
andyopole Napisano 25 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2017 U mnie tez byle jaka pogoda. Weekend byl znosny a od wczoraj moze nie leje ale "pokropuje". Next weekend ma byc ladny a od poniedzialku ponoc bedzie naprawde cieplo, zobaczymy na ile wiarygodne te prognozy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi