Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Uważajcie na Spirit i czytajcie dokładnie wszystkie warunki. Szczególnie jeśli chodzi bagaże. Raz poleciałem z nimi służbowo, kupiłem tani bilet a potem dopłata tu, dopłata tam. W sumie taniej by wyszło normalnymi liniami.

Napisano

Kilka godzin i dlugi weekend! Zycze Wam kochani milego swieta dziekczynienia! :*

BTW dzisiaj kilka osob w pracy zapytalo mnie jakie sa typowe polskie potrawy jakie serwujemy w Polsce podczas swieta dziekczynienia :D:D

  • Like 1
  • Upvote 1
Napisano (edytowane)

Dziekuje I wzajemnie!

Odpowiedz na pytanie jest bardzo prosta: Rosol + schabowy z ziemniakami.

W 2008 roku moj wujek z NYC po 42 latach zdecydowal sie odwiedzic Polske po raz pierwszy od emigracji. Ja mieszkalem wtedy w UK ale przez tydzien towarzyszylem mu w objezdzie krewnych i przyjaciol. Po powrocie z Polski zapytal mnie czy to mozliwe zeby w Polsce wszyscy jedli to samo. Wszyscy chcieli go przyjac po "domowemu" podajac rosol I schabowego.:D

 

edit: a tak w ogole to mam cztery dni wolne wiec do pracy dopiero w poniedzialek.:P

Edytowane przez andyopole
Napisano
13 minut temu, andyopole napisał:

Odpowiedz na pytanie jest bardzo prosta: Rosol + schabowy z ziemniakami.

Biorac pod uwage, ze to czwartek to u mnie pewnie bylaby pomidorowa albo pieczarkowa i moze jakis mielony. A w Black Friday to pewnie jajko sadzone :D 

  • Like 1
Napisano
16 minut temu, andyopole napisał:

 

edit: a tak w ogole to mam cztery dni wolne wiec do pracy dopiero w poniedzialek.:P

Zazdroszczę  :P U nas jutro kolejny potluck.. 

Napisano
54 minuty temu, ilon napisał:

Biorac pod uwage, ze to czwartek to u mnie pewnie bylaby pomidorowa albo pieczarkowa i moze jakis mielony. A w Black Friday to pewnie jajko sadzone :D 

Dzieki za inspiracje. Juz dawno nie jadlem mielonych. Bede mial sporo czasu, kupie fajne miesko, zmiele i zrobie. Czesc na mielone, czesc na klopsiki w sosie. Uchhh, juz mi slinka leci.

Napisano

Tak w ogole to chcialem zapolowac na lodowke bo moja troche mala I slabowata. Niestety, ta upatrzona, ktora mi sie podoba, jest ciut za szeroka. Musze pokombinowac czy obciac kuchenna szafke z jednej strony czy z drugiej wyciac plyte gipsowa w tym miejscu a wstawic cos cienszego. Brakuje mi pol cala. Pozostaje dokonczyc montaz szafek po renowacji i skopac druga polowe ogrodka. Mam tez nadzieje ze juz reszta lisci opadnie i bedzie koniec z grabieniem. Zapowiada sie pracowite cztery dni. No, w niedziele odpoczywam.:D

Napisano

Ja szarlotkę wlasnie piękę na jutro, taka polską :) nawet fajne jabłka mi sie udało kupic :) zobaczymy jak wyjdzie. My nie robimy obiadu u siebie, jesteśmy zaproszeni do kuzyna męża, bedzie sporo osób i duuuzo jedzenia :) ciekawe czy moja szarlotka posmakuje :)

Napisano
1 minutę temu, Patipitts napisał:

Ja szarlotkę wlasnie piękę na jutro, taka polską :) nawet fajne jabłka mi sie udało kupic :) zobaczymy jak wyjdzie. My nie robimy obiadu u siebie, jesteśmy zaproszeni do kuzyna męża, bedzie sporo osób i duuuzo jedzenia :) ciekawe czy moja szarlotka posmakuje :)

Najpierw podsmaz lekko jablka z dodatkiem rodzynek, cynamonu i miodu (lub  brazowego cukru) na patelni. Wtedy kazde jablka beda pieknie smakowac.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...