Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
8 godzin temu, mcpear napisał:

Było obrączkowe. Pełne będzie 8 kwietnia. Już mam urlop wypisany i planuje krótki wyskok do Teksasu

Jeśli nic się nie zmieni do kwietnia, planujemy być w okolicach Llano i Fredricksburga Tx. Just saying ;) 

Napisano
30 minutes ago, mola said:

Jeśli nic się nie zmieni do kwietnia, planujemy być w okolicach Llano i Fredricksburga Tx. Just saying ;) 

To jest jakiś szansik - ja celowałem w Kerryville. Aczkolwiek ja zaraz po zaćmieniu muszę się zwijać na szybcika - moja córka MUSI być 9 kwietnia o 6:30PM w Orange County CA. Czyli będziemy jechać na dwóch kierowców z noclegiem na Rest Areach. To będzie moje trzecie pełne zaćmienie w życiu - już się jaram

Napisano
7 hours ago, andyopole said:

Drób wyrżnięty. 

Też słyszałem, że rude lisy ostatnio w modzie w mojej okolicy były. Nie mówiąc o tym że ludzie wchodząc do knajp od drzwi wołali, że dwa dania im starczą i trzeciego nie biorą.

Napisano
56 minut temu, mcpear napisał:

To jest jakiś szansik - ja celowałem w Kerryville. Aczkolwiek ja zaraz po zaćmieniu muszę się zwijać na szybcika - moja córka MUSI być 9 kwietnia o 6:30PM w Orange County CA. Czyli będziemy jechać na dwóch kierowców z noclegiem na Rest Areach. To będzie moje trzecie pełne zaćmienie w życiu - już się jaram

Kerryville zaraz obok Fredricksburga :) tez nasze trzecie zaćmienie. Jedno było z całkowitym zachmurzeniem - Szanghaj 2009. Mimo chmur i tak fajnie było zobaczyć jak w środku dnia miasto automatycznie się przełącza w tryb nocny. Jeśli z jakiegoś powodu nie wypali wyjazd do TX, gdzie umówieni jesteśmy ze znajomymi, to jedziemy do Shawnee National Forest, IL

Napisano
34 minuty temu, Xarthisius napisał:

Pierwsze finalne frekwencje rzucili: @andyopole 189 / 209. Good job! https://wybory.gov.pl/sejmsenat2023/pl/frekwencja/Koniec/gm/840

Tylko ja wiem ile poświęciłem energii namawiając ludzi do rejestracji i wczoraj wydzwaniajac i wyciągając zarejestrowanych z kanap aby przyszli oddać głos.

Symptomatyczne - ogromna ilość ludzi mlodych, od najmłodziej dziewczyny, która niedawno skończyła 18 lat, która dostała ode mnie róże do czterdziestokilkulatkow. Ja tu jestem zaledwie 15 rok ale był w Komisji kolega, który zna "wszystkich" a przyznał ze połowę z nich widział pierwszy raz. Byli nawet YouTuberzy z kanału Roadlife Stories, wstąpili po drodze aby oddać głos. 

• Like 1
Napisano

Z mojej komisji nie ma danych jeszcze ale trzeba było długo stać w kolejce by zagłosować wiec chyba była duza :)

i widzę ze frekwencja referendum słabiutka, odmawianie kart zadziałało jednak - naród się zmobilizował B)

Napisano
3 minuty temu, MeganMarkle napisał:

Z mojej komisji nie ma danych jeszcze ale trzeba było długo stać w kolejce by zagłosować wiec chyba była duza :)

i widzę ze frekwencja referendum słabiutka, odmawianie kart zadziałało jednak - naród się zmobilizował B)

Było sporo Komisji, które nie mogły sobie poradzić z prawidłowym wypełnieniem protokołów wyborczych, nie zgadzał się bilans arytmetyczny i Komisje w konsulatach odsyłały do poprawki. Myśmy mieli tylko dwa zwroty ale z powodów formalnych nie merytorycznych. Raz w protokole była niepełna data a drugi raz z powodu nieparafowanej przez naszą Komisje jednej ze stron protokołu. W każdym razie skończyliśmy nad ranem, o 6 am byłem w domu.