agatenka Napisano 17 Sierpnia Zgłoś Napisano 17 Sierpnia On 8/13/2026 at 10:59 AM, ilon said: Widzialam zdjecia z rozpoczecia szkoly i sobie myslalam, kiedy to minelo! Dopiero co bylam u Ciebie na baby shower! A ja w przyszlym tygodniu lece do Polski, pozniej na kilka dni do Chorwacji! Nigdy nie bylam w Chorwacji, wiec jestem mega podekscytowana! Jezu wieeeemmm! Czas niemiłosiernie zapierdziela, sama sie dziwię patrząc na nich kiedy to minęło... Jakbys kiedys potrzebowała wygrzac 4 litery zapraszamy bardzo serdecznie , pora nadrobić te kilka lat! Baw sie dobrze Cytuj
andyopole Napisano wczoraj o 20:42 Autor Zgłoś Napisano wczoraj o 20:42 Czy mamy tu kogoś kto pracował w ZURiT? Dużo oglądam YT na moim TV. Od jakichś dwóch miesięcy, co jakiś czas, gdy wejdę na YT, pojawia się komunikat że "wkrótce twój TV przestanie obsługiwać YT i pora rozejrzec się za nowszym modelem". Rzeczywiście jest wiekowy, niedługo pyknie mu 10 lat ale działa bez zarzutu. To samo było z przeglądarką internetową, mniej więcej po 2-3 latach eksploatacji, podobny komunikat i rzeczywiście przestała pracować. Spotkaliście się z czymś takim? Cytuj
kzielu Napisano wczoraj o 21:15 Zgłoś Napisano wczoraj o 21:15 32 minutes ago, andyopole said: Czy mamy tu kogoś kto pracował w ZURiT? Dużo oglądam YT na moim TV. Od jakichś dwóch miesięcy, co jakiś czas, gdy wejdę na YT, pojawia się komunikat że "wkrótce twój TV przestanie obsługiwać YT i pora rozejrzec się za nowszym modelem". Rzeczywiście jest wiekowy, niedługo pyknie mu 10 lat ale działa bez zarzutu. To samo było z przeglądarką internetową, mniej więcej po 2-3 latach eksploatacji, podobny komunikat i rzeczywiście przestała pracować. Spotkaliście się z czymś takim? A uzywasz YT app wbudowanego w TV ? Jak tak to najlatwiejszym rozwiazaniem jest zewnetrzny streamer (Roku np) podpiety pod TV przed HDMI. 1 Cytuj
mcpear Napisano 20 godzin temu Zgłoś Napisano 20 godzin temu Ja mam bardzo wiekowe (jak na USA) telewizory (7+11 lat). Co więcej jak kupowałem były najtańszymi na rynku w swoich rozmiarach (czyli zapewne już były starymi modelami jak je kupowałem). Aplikacje wbudowane nie działają mi na tym starszym od jakiegoś czasu. Do obu mam podpięte apple tv (bo jestem applowski). Jak nie masz ecosystemu applowskich urządzeń, które cię otaczają zewsząd to jak kzielu wspomniał Roku jest chyba najpopularniejszym rozwiązaniem. 1 1 Cytuj
andyopole Napisano 18 godzin temu Autor Zgłoś Napisano 18 godzin temu Dzięki, Panowie za poradę! Jak już mi YT telewizorowy padochnie to się dopytam co to jest ten (ta, to) Roku. Nie jestem Aplowski. Cytuj
kzielu Napisano 12 godzin temu Zgłoś Napisano 12 godzin temu 6 hours ago, andyopole said: Dzięki, Panowie za poradę! Jak już mi YT telewizorowy padochnie to się dopytam co to jest ten (ta, to) Roku. Nie jestem Aplowski. To jest doskonaly powod na wymiane TV na nowy (aczkolwiek UI w nowszych TV to wciskanie subskrypcji i ogolnie burdel, natomiast jakosc paneli vs cena sie zmienila dosc znaczaco) Cytuj
andyopole Napisano 9 godzin temu Autor Zgłoś Napisano 9 godzin temu Ponieważ zamierzam wrócić do kraju to raczej chciałbym uniknąć wydatku na nowy TV. Chyba że trafilbym dwusystemowy o ile takie jeszcze są. Dwa TV before taki miałem. Cytuj
mola Napisano 9 godzin temu Zgłoś Napisano 9 godzin temu 21 minut temu, andyopole napisał: Ponieważ zamierzam wrócić do kraju to raczej chciałbym uniknąć wydatku na nowy TV. Chyba że trafilbym dwusystemowy o ile takie jeszcze są. Dwa TV before taki miałem. I jak Cię kiedyś ktoś zapyta: "Andy, ale czemu wróciłeś z raju do Polski?" To odpowiesz "Bo mi apka do youtuba przestała działać." 2 Cytuj
andyopole Napisano 9 godzin temu Autor Zgłoś Napisano 9 godzin temu Tak jak kiedyś (poczatek lat 90-tych) kupiłem Mercedesa 240 i po tygodniu sprzedałem. Powód: popielniczka była pełna. Rzeczywiście, nawet jej nie opróźniłem. Cytuj
mola Napisano 8 godzin temu Zgłoś Napisano 8 godzin temu (edytowane) I jak już wlazłam w ten wątek to zrobię swój update. Od pamiętnego styczniowego dnia, kiedy moją grupę zredukowano o prawie 2/3 składu, zaaplikowałam o parę pozycji, głównie w akademii. Jedna nawet wyglądała bardzo obiecująco, póki uniwersyteckie cięcia budżetowe skasowały tę pozycję w momencie, gdy już już prawie widziałam tę ofertę. Ale nic to, miałam cały czas "umowę zlecenie" dla jednej grup na uniwesytecie, płatne od przepracowanych godzin, więc na rodzinne wakacje przynajmniej nie było problemu z urlopem. W lipcu zadzwonił rekturter ze starej firmy, czy nie chciałabym wrócić do pana Mareczka do cukrowni grzebać się w AI slopie. Zaoferowali niższe stawki niż poprzednio, ale powiedziałam, że jak wracam to za minimum starą stawkę. Na drugi dzień przysłali ofertę, nawet nie miałam wywiadu ani nic takiego. Przepracowałam tam dokładnie jeden miesiąc kiedy dostałam ofertę z lokalnego uniwerku! Pieniądze słabe nawet jak na akademię, ale cały czas lepsze niż w cukrowni, plus pełne stanowe benefity i stabilność zatrudnienia (bo pozycja finansowana głównie z pieniędzy stanowych, a nie z federalnych grantów). No i bardziej moje poletko, więc z satysfakcją złożyłam wypowiedzenie i zaczynam w przyszłą środę. Edytowane 8 godzin temu przez mola 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi