Xarthisius Napisano 1 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2020 To sa figi? Jakies takie strasznie ciemno zielone... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 1 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2020 3 minuty temu, Xarthisius napisał: To sa figi? Jakies takie strasznie ciemno zielone... Uhm wieczorem zrywane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mola Napisano 1 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2020 (edytowane) 1 godzinę temu, andyopole napisał: W temacie "zdrowotnosci". Dziś będę próbował zrobić z tego dżem. Jakieś sugestie, podpowiedzi? Figi lubią się z czerwonym winem. Jak potrzebujesz przy smażeniu je czymś "podlać" to tylko czerwonym wytrawnym Edit: w sensie wino lej do gara z figami Edytowane 1 Sierpnia 2020 przez mola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 1 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2020 19 minut temu, mola napisał: Figi lubią się z czerwonym winem. Jak potrzebujesz przy smażeniu je czymś "podlać" to tylko czerwonym wytrawnym Edit: w sensie wino lej do gara z figami Cenna podpowiedź, dzięki. Wino mam. A mogę przy tym wychylic szklaneczkę? Za Twoje zdrowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mola Napisano 1 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2020 7 minut temu, andyopole napisał: Cenna podpowiedź, dzięki. Wino mam. A mogę przy tym wychylic szklaneczkę? Za Twoje zdrowie. Jak najbardziej! Dziękuję i polecam się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mola Napisano 1 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2020 Tak w ogóle to ja też dziś w przetworach tylko ja w sałatce z ogórków do słoików. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 1 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2020 Moje figi już na ogniu. Ogórki też dziś mam do roboty ale trochę później się za nie wezmę. Poczekam aż będę miał cień na backyyardzie bo teraz za gorąco. A w domu nie chce mi się chce chlapać. Będę robił "po kaszubsku", pycha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 2 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2020 Ogorki obrane i pokrojone. Teraz poddałem je procedurze zmiękczającej. Na dziś wystarczy. Jeszcze przygotuję mieszaninę przypraw, słoiki i dalszy ciąg jutro. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 2 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2020 Ogórki Kaszubskie gotowe. Postoja dwa dni, do pieca a potem na półkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 2 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2020 A na obiad dziś bób. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi