andyopole Napisano 6 Maja 2021 Autor Zgłoś Napisano 6 Maja 2021 33 minuty temu, ilon napisał: A ja chcialam powiedziec, ze dzisiaj w poludnie lece do Chicago!! @Jackie - prosze zamow mi piekna pogode na caly weekend! Och, czeka Cie podwojny jetlag w krotkim czasie. Cytuj
Jackie Napisano 6 Maja 2021 Zgłoś Napisano 6 Maja 2021 8 hours ago, ilon said: A ja chcialam powiedziec, ze dzisiaj w poludnie lece do Chicago!! @Jackie - prosze zamow mi piekna pogode na caly weekend! Żeś se wybrała Ma być zimno i lać w niedzielę. My z kolei na weekend do Michigan obchodzić Dzień Matki, też ma być nie za fajnie Cytuj
andyopole Napisano 6 Maja 2021 Autor Zgłoś Napisano 6 Maja 2021 1 godzinę temu, Jackie napisał: Żeś se wybrała Ma być zimno i lać w niedzielę. My z kolei na weekend do Michigan obchodzić Dzień Matki, też ma być nie za fajnie Toć @ilon właśnie na Dzień Matki jedzie! Na rozpoznanie teściowej. Oby to nie było rozpoznanie bojem. Nie będzie wymówki ze na spacer. Trza będzie za stołem siedzieć i chwalić teściowej przysmaki! 3 Cytuj
ilon Napisano 7 Maja 2021 Zgłoś Napisano 7 Maja 2021 16 hours ago, Jackie said: Żeś se wybrała Ma być zimno i lać w niedzielę. My z kolei na weekend do Michigan obchodzić Dzień Matki, też ma być nie za fajnie Dzisiaj i jutro mam wiekszosc atrakcji zaplanowanych w Chicago, wyglada na to ze nie bedzie padac w te dni - niedziela to mi wszystko jedno 1 Cytuj
andyopole Napisano 8 Maja 2021 Autor Zgłoś Napisano 8 Maja 2021 Tak że, tego. Jestem zachipowany i porą wracać do normalności. 1 2 Cytuj
Patipitts Napisano 8 Maja 2021 Zgłoś Napisano 8 Maja 2021 2 hours ago, andyopole said: Tak że, tego. Jestem zachipowany i porą wracać do normalności. Ja tez Andy 1 Cytuj
ilon Napisano 11 Maja 2021 Zgłoś Napisano 11 Maja 2021 OK kochani, wrocilam do domu, w koncu sie wyspalam na swoim lozku! W Chicago bylo fajnie, zrobilismy kilka turystycznych rzeczy takich jak Skydeck i Architecture River Cruise - rejs byl naprawde super - dla osob ktore mieszkaja w poblizu - polecam! Samo miasto wydawalo sie byc troszke puste, co w sumie nam pasowalo. Zjadlam duzo fajnych rzeczy, w tym miedzy innymi pierogi i placka po wegiersku wiec bylam bardzo zadowolona! A teraz ciezki tydzien przede mna, bo to moj ostatni tydzien w mojej owczesnej pracy! Oficjalnie ostatni, nieoficjalnie pewnie jeszcze przez kilka tygodni troche im zdalnie pomoge. W poniedzialek moj pierwszy dzien w nowej pracy - trzymajcie kciuki! 5 2 Cytuj
feniks_01 Napisano 12 Maja 2021 Zgłoś Napisano 12 Maja 2021 On 5/11/2021 at 12:15 PM, ilon said: OK kochani, wrocilam do domu, w koncu sie wyspalam na swoim lozku! W Chicago bylo fajnie, zrobilismy kilka turystycznych rzeczy takich jak Skydeck i Architecture River Cruise - rejs byl naprawde super - dla osob ktore mieszkaja w poblizu - polecam! Samo miasto wydawalo sie byc troszke puste, co w sumie nam pasowalo. Zjadlam duzo fajnych rzeczy, w tym miedzy innymi pierogi i placka po wegiersku wiec bylam bardzo zadowolona! A teraz ciezki tydzien przede mna, bo to moj ostatni tydzien w mojej owczesnej pracy! Oficjalnie ostatni, nieoficjalnie pewnie jeszcze przez kilka tygodni troche im zdalnie pomoge. W poniedzialek moj pierwszy dzien w nowej pracy - trzymajcie kciuki! Ja juz w piatek bede smakował przysmakow z mojego ulubionego "Lassak Market" - placek po Węgiersku wpadnie na bank Zreszta za kazdym razem jak lece do Chitown to placek jest. Chociaz czesciej jadam w restauracjach z kuchnia Serbską/Macedonska. (zazwyczaj te dwie knajpy - Stefan grill i Skadarliya) Jesli bedziesz w dzielnicy La Grange kiedys, to polecam knajpe "Prasino" - moje ulubione danie - Lamb Sphagetti (nie kazdy lubi, ale polecam jak ktos jednak lubi ) Do centrum pewnie nie pojade bo juz tam bylem pare razy, ale mam takie same odczucia jak Ty. Downtown bardzo ladne, Skydect to cos co trzeba zobaczyc/zrobic raz Cytuj
ilon Napisano 12 Maja 2021 Zgłoś Napisano 12 Maja 2021 (edytowane) 30 minutes ago, feniks_01 said: Ja juz w piatek bede smakował przysmakow z mojego ulubionego "Lassak Market" - placek po Węgiersku wpadnie na bank Zreszta za kazdym razem jak lece do Chitown to placek jest. Chociaz czesciej jadam w restauracjach z kuchnia Serbską/Macedonska. (zazwyczaj te dwie knajpy - Stefan grill i Skadarliya) Jesli bedziesz w dzielnicy La Grange kiedys, to polecam knajpe "Prasino" - moje ulubione danie - Lamb Sphagetti (nie kazdy lubi, ale polecam jak ktos jednak lubi ) Do centrum pewnie nie pojade bo juz tam bylem pare razy, ale mam takie same odczucia jak Ty. Downtown bardzo ladne, Skydect to cos co trzeba zobaczyc/zrobic raz Uuuu super! Mam nadzieje ze pogoda dopisze jak bedziesz - u nas nie bylo tragedii, ale jednak bylo troszke chlodno. Oczywiscie kurtki nie wzielam, bo chcialam sobie kupic jakas w Chicago, no ale jak to zawsze bywa, zaden sklep nie mial akurat takiej co by mi spasowala. W sobote na lodce mialam na sobie 4 swetry + 5 naokolo szyi, zamiast szalika Ja akurat z polskim jedzeniem moglam lepiej zaplanowac, bo w niedziele byl dzien mamy i wiekszosc miejsc albo nie mialo juz rezerwacji albo nie robila w ogole zamowien 'to go', ale udalo mi sie znalezc jedno miejsce gdzie akurat mieli pierogi i placki po wegiersku, nawet golabki wiec podjechalismy odebrac. Nie w Chicago, tylko bardziej na obrzezach. Ale dokladnie, u mnie placek zawsze musi byc - jak lece do Polski to niewazne o ktorej godzinie przylatuje - moja mam zawsze mi smazy placka na powitanie. Btw - wygooglowalam Lassak Market i according to google jest permanently closed? Wez zerknij albo zadzwon zanim pojedziesz! Edytowane 12 Maja 2021 przez ilon Cytuj
feniks_01 Napisano 12 Maja 2021 Zgłoś Napisano 12 Maja 2021 33 minutes ago, ilon said: Uuuu super! Mam nadzieje ze pogoda dopisze jak bedziesz - u nas nie bylo tragedii, ale jednak bylo troszke chlodno. Oczywiscie kurtki nie wzielam, bo chcialam sobie kupic jakas w Chicago, no ale jak to zawsze bywa, zaden sklep nie mial akurat takiej co by mi spasowala. W sobote na lodce mialam na sobie 4 swetry + 5 naokolo szyi, zamiast szalika Ja akurat z polskim jedzeniem moglam lepiej zaplanowac, bo w niedziele byl dzien mamy i wiekszosc miejsc albo nie mialo juz rezerwacji albo nie robila w ogole zamowien 'to go', ale udalo mi sie znalezc jedno miejsce gdzie akurat mieli pierogi i placki po wegiersku, nawet golabki wiec podjechalismy odebrac. Nie w Chicago, tylko bardziej na obrzezach. Ale dokladnie, u mnie placek zawsze musi byc - jak lece do Polski to niewazne o ktorej godzinie przylatuje - moja mam zawsze mi smazy placka na powitanie. Btw - wygooglowalam Lassak Market i according to google jest permanently closed? Wez zerknij albo zadzwon zanim pojedziesz! Lassak Market ma 2 lokalizacje, ten duzo sklep zamkneli pare miesiecy temu, ale ten mniejszy z duza iloscia jedzenie dalej funkcjonuje Google wporowadza w blad tym razem Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi