Xarthisius Napisano 15 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Października 2023 Pierwsze wyniki z USA tez juz sa: https://wybory.gov.pl/sejmsenat2023/pl/sejm/wynik/gm/840 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzecze1 Napisano 16 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Października 2023 8 hours ago, Kleofas11 said: Rozdziółbią cię kruki, wrony. (Stefan Żeromski). U mnie to chyba co najwyżej mewy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zuza007 Napisano 16 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Października 2023 13 hours ago, Xarthisius said: Pierwsze wyniki z USA tez juz sa: https://wybory.gov.pl/sejmsenat2023/pl/sejm/wynik/gm/840 Myślałam, ze będzie gorzej. Co prawda wygrał PIS ale opozycja razem do kupy ma więcej głosów. Za to Kanada mnie załamała... Ale odnoszę wrażenie, że tam same PiSowskie betony (oraz antyszczepionkowcy i zwolennicy . teorii spiskowych ). Wiem o czym mówię - moja mama mieszka w Toronto. Ciężko się z nią rozmawia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcpear Napisano 16 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Października 2023 Jeśli się nie mylę to tam chyba nadaje Radio Maryja (albo nadawało przez długi czas) - to ma wpływ na myślenie populacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tirowiec1312 Napisano 16 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Października 2023 3 hours ago, Zuza007 said: Za to Kanada mnie załamała Ja sobie poprawiłem nastrój patrząc na wyniki z Korei Pd, Japonii i Chin. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 16 Października 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Października 2023 2 godziny temu, mcpear napisał: Jeśli się nie mylę to tam chyba nadaje Radio Maryja (albo nadawało przez długi czas) - to ma wpływ na myślenie populacji Konsul generalny, ktory podpadl za (w skrocie) Radio Maryja na terenie Kanady zostal przez PiS w trybie naglym pozbawiony tej funkcji. Poczytajcie tutaj szczegoly: https://natemat.pl/502637,konsul-rp-w-kanadzie-odwolany-poszlo-o-sprawdzanie-wroga-rydzyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 16 Października 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Października 2023 (edytowane) Wiesci wyborcze: chyba juz ostatnie. Konsul z Los Angeles, ktory byl u nas jednym z czlonkow Komisji do konca nie zdradzil sie ze swoimi pogladami ale gdy glosowal to karte do referendum wzial, zapewne bal sie odmowic podejrzewajac ze jego przelozeni to sprawdza. Poza tym byl bardzo OK. Poczynajac od czynnej pomocy w ustawianiu stolow w piatek przed wyborami bo lokal musielismy sobie sami przygotowac. Pozniej byl pomocny przy rozwiazywaniu kilku problemow prawnych. Na koniec aktywnie pomagal w liczeniu i sprzataniu lokalu wyborczego po pracy. Musielismy przywrocic wszystko do stanu uprzedniego chociaz wszyscy byli juz ledwo zywi. edit: ciekawe czy @Joanna30 juz odespala czy tez akurat to w "jej" komisji bylo glosowanie do 3 rano? Edytowane 16 Października 2023 przez andyopole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzecze1 Napisano 16 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Października 2023 5 hours ago, mcpear said: Jeśli się nie mylę to tam chyba nadaje Radio Maryja (albo nadawało przez długi czas) - to ma wpływ na myślenie populacji Radio Maryja nadaje wszędzie… to raz A dwa… w Kanadzie ostatnimi czasy robi się specyficzny „klimat”, z różnych powodów… co też na pewno nakręca tam żyjących „prawdziwych” Polaków… Ale to może przy innej okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 16 Października 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Października 2023 12 minut temu, rzecze1 napisał: Radio Maryja nadaje wszędzie… to raz Teraz w Kanadzie ponoć tylko online. Wiadomo że jego słuchacze to raczej analogowi są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzecze1 Napisano 16 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Października 2023 5 hours ago, Tirowiec1312 said: Ja sobie poprawiłem nastrój patrząc na wyniki z Korei Pd, Japonii i Chin. Nastrój można sobie też poprawić patrząc na UK… Co prawda PKW dopiero zaakceptowała 20% bo jest jakaś padaka z wysłanymi już głosami…. ale 48% na KO, a następne PiS dopiero 13%… Nawet jeśli się trochę zmieni to trudno uwierzyć, że to tylko 8 lat minęło gdy u nas dominował Kukiz, PiS i Korwin… a PO byla na miejscu czwartym… bo wydaje się ze to lata świetlne.. Aż normalnie pochwalę Brexit … bo albo wiekszość karków, łysych itp sama wyjechała… abo ich CASA-y… co ponoć kursowały regularnie… faktycznie wywiozły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi