Łukasz90 Napisano 2 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Listopada 2023 6 godzin temu, andyopole napisał: Obstawiam że takie dyscypliny gdzieś w PiSowskiej, patriotyczno kościołowej twierdzy się odbywaja. Rok Milosierdzia dawno juz minął, można się tłuc nawet na cmentarzach. Mówimy o trzech największych cmentarzach w Krakowie .Nie wspominałem o charakterze politycznym bo on zdarzył się dopiero pod koniec jak wychodziłem z trzeciego cmentarza ( szczerze aż zawiedzony byłem tym ,że biją się o wszystko (majątki itd.)- słyszałem wszystko bardzo dobrze bo darli się niemiłosiernie ) a aspektu politycznego brak ) i był on nudnym, pospolitym mordobiciem na gołe pięści , w którym najpierw partnerki i dzieci próbowały rozdzielić bijące się strony . Potem włączyli się w rozdzielenie przechodnie. I muszę powiedzieć ,że wiem ,ze Was zaskoczę ale powtórzył się schemat zaobserwowany już wcześniej .Czyli paradoksalnie zaczął antyPisowiec .Bo idą dwa goście w pewnym momencie jeden krzyczy Ty Pisiorze i startuje z łapami i zaczyna się kotłowano (może najlepsza obroną jest atak ) . Kłoci się to z stereotypem podawanym wszędzie ale to już kilka razy zauważyłem ,ze bardziej agresywna jest wbrew pozorom strona , która wykreowana jest jako ta ciągle atakowana .A jestem tego pewien bo akurat przechodziłem obok nich jak się ,,witali" i ledwo nie dostałem jednego z pierwszych ciosów .Może wcześniej go czymś sprowokował .Nie mniej dla mnie pójście 1 listopada na cmentarze nie ma nic wspólnego z zadumą i oddaniu czci zmarłym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzecze1 Napisano 2 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Listopada 2023 10 hours ago, andyopole said: Obstawiam że takie dyscypliny gdzieś w PiSowskiej, patriotyczno kościołowej twierdzy się odbywaja. Rok Milosierdzia dawno juz minął, można się tłuc nawet na cmentarzach. Ja tu też jak mój imiennik wyżej wezmę w obronę „pisowską, patriotyczno-kościołową twierdzę”. Pierwszy raz od wielu wielu lat byłem pierwszego listopada na głębokim Wschodzie i wszystko było bardzo kulturalnie i spokojnie. Co prawda u nas w obwodzie głosowało na PO 21 osób, zatem może akurat byli w domu i nie było się z kim bić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 17 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Listopada 2023 Za tydzien bedzie juz po Thanksgiving Day. Macie jakies godne pozazdroszczenia plany? Jakies targety na Black Friday? Smieszy mnie Polskie Radio, ktorego czesto slucham, tam reklamy z haslem "blak frajdej" leca juz od trzech tygodni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcpear Napisano 17 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Listopada 2023 Mam trzy targety: 1. Wyspać się 2. założyć światełka na domu i palmach wokół domu 3. Wyjąć choinkę co trzymamy na pietrze. Żywą na dole targetuje tydzień później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 17 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Listopada 2023 Black Friday to tradycyjnie juz rano do Walmarta po telewizor (zarcik taki). Wlasnie wrocilem z PL wiec tam to black friday i "black weeks" (bo czemu nie - przeciez nie ma Thanksgiving) pelna para. Jedna rzecz ktora zauwazylem ze w reklamach musza podawac najnizsza cene w ostatnich 30 dniach - wiec juz te lipne promocje ktore byly polska klasyka nie tak latwo im bedzie sprzedac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 17 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Listopada 2023 10 minut temu, kzielu napisał: wiec juz te lipne promocje ktore byly polska klasyka nie tak latwo im bedzie sprzedac. Nie tylko polska ta klasyka. Sam kupilem (Home Depot} pralke z suszarka w "black wednesday" za naprawde dobra cene. W piatek ten zestaw byl "po swiatecznej obnizce" duzo drozszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 17 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Listopada 2023 Ja wybieram sie na grzyby liczac ze tubylcy beda mieli w te dni inne priorytety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz90 Napisano 17 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Listopada 2023 Niektóre sklepy w Polsce to już zakończyły Black week-ie. Ale znam jeden sklep to tak pokochał tą nazwę ( właścicielem jest fanatyk USA -kultury i życia w USA),że nie wiem kiedy u niego się kończą a kiedy zaczynają . Potrafi pod tym hasłem robić promocje w lipcu czy nawet marcu. Jestem ciekaw czy faktycznie coś sprzedawcy akurat na ten dzień/ tydzień przygotują bo na razie okropnie się to rozmywa. Śmiem nawet twierdzić ,ze najlepsze promocje już były a teraz mają tendencje zniżkową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 18 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Listopada 2023 Ciekawostki wyborcze: miałem telefon z Konsulatu w LA. Z wyrzutem ze nie "scashowalem" jeszcze czeku z dieta za udział w Komisji Wyborczej. Chciałem powiedzieć, że poleciałbym szybko gdyby kwota była choć czterocyfrowa alem się ugryzł w język. No i trzeba będzie podjechać do banku, obiecałem że w przyszłym tygodniu to zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joanna30 Napisano 18 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Listopada 2023 (edytowane) 10 godzin temu, andyopole napisał: Ciekawostki wyborcze: miałem telefon z Konsulatu w LA. Z wyrzutem ze nie "scashowalem" jeszcze czeku z dieta za udział w Komisji Wyborczej. Chciałem powiedzieć, że poleciałbym szybko gdyby kwota była choć czterocyfrowa alem się ugryzł w język. No i trzeba będzie podjechać do banku, obiecałem że w przyszłym tygodniu to zrobię. U nas jacyś ludzie przyszli po kasę i zdziwili się, że dostali tak mało, bo przecież oni się odwoływali, że za tyle godzin to za małe wynagrodzenie i oni chcą więcej A czek scashuj, bo to zadania zlecone i oni się muszą z nich rozliczyć. Inaczej kasa idzie do depozytu i potem jest z nią zabawa Edytowane 18 Listopada 2023 przez Joanna30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi