KaeR Napisano 14 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Października 2016 Za Trumpa Polska w koncu wstanie z kolan: "Donald Trump zapewnił, że jeżeli wygra wybory, to zajmie się sprawą zniesienia amerykańskich wiz dla Polaków już w pierwszych tygodniach po objęciu urzędu. Sprawę przyłączenia Polski do ruchu bezwizowego poruszył podczas spotkania z Trumpem prezes Kongresu Polonii Amerykańskiej (KPA) Frank Spula. - Powiedziałem mu, że sprawa ciągnie się od wielu lat i dopominanie się o to jest dla nas żenujące, ale od 2004 roku staramy się o zniesienie amerykańskich wiz dla Polaków. Usłyszałem od Trumpa, że jak zostanie prezydentem, to załatwi to. Odpowiedziałem: będziemy trzymać pana za słowo - relacjonował prezes KPA" Czyli okazuje sie, ze sprawa wiz wynika z czystej zlosliwosci poprzednich prezydentow. Gdzies czytalem, ze z sondazu wynika, ze Polonia zamierza glosowac na Trumpa. Trzeba jednak pamietac, ze jest Polonia, ktora glownie glosowala na PiS i "druga" Polonia, ktora nie jest glupia. Niestety patrzac na wyniki wyborow w Polsce i glosy oddane w USA, wynika, ze ta pierwsza grupa jest wieksza. własnie przeczytałem że rząd w Polsce chce wprowadzić jednolity podatek progresywny, czyli połączyć pit + zus i najwyższa składka będzie 40%... na działalności gospodarczej plus 23% vat. Ja pitole. Skads trzeba wziac kase na gospodarcze pomysly PiS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Października 2016 Ahahahah! Polonia uslyszy "zniesienie wiz" i od razu zaglosuje na Trumpa. Eh, moge sie zalozyc, ze JESLI Polska dolaczy do ruchu bezwizowego ( ktos sie chce zalozyc, ze 90% ludzi uzna ruch bezwizowy = ZADNYCH WIZ ) to rownie szybko zostanie z niego wyrzucona. Juz widze tych wszystkich januszy zostajacych nielegalnie po przyjechaniu na VWP. Niestety, mam dosc slaba opinie o rodakach... Mam takie a nie inne doswiadczenia zarowno z Polski jak i UK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pelasia Napisano 14 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Października 2016 Nikt nie stara sie nawet troche poinformować w temacie. Gdy Polacy słyszą zniesienie wiz to juz myślą o przeprowadzce. Nie zdają sobie sprawy, ze to tylko mowa o turystycznych. Ale by sie działo .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 14 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Października 2016 Niech nie znosza wiz, bo jak moja mama przyjedzie mi dzieci bawic to ma siedziec pol roku, a nie 3 miesiace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaeR Napisano 14 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Października 2016 Niech nie znosza wiz, bo jak moja mama przyjedzie mi dzieci bawic to ma siedziec pol roku, a nie 3 miesiace Zawsze mozna ja wyslac po wize. Zauwazylem na IAD, ze returning ESTA idzie do innej kolejki niz wizowcy i ludzie na ESTA po raz pierwszy. Czyli moze warto. Nikt nie stara sie nawet troche poinformować w temacie. Gdy Polacy słyszą zniesienie wiz to juz myślą o przeprowadzce. Nie zdają sobie sprawy, ze to tylko mowa o turystycznych. Ale by sie działo .... Z mojego wewnetrznego sondazu wsrod znajomych wynika, ze temat wiz maja w d*pie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 14 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Października 2016 KAER - jak tam rozmowa poszla w srode? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaeR Napisano 14 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Października 2016 KAER - jak tam rozmowa poszla w srode? Dzieki za pamiec. Nie bylem z siebie zadowolony do konca. Troche to bylo dziwnie i przebiegalo inaczej niz moje poprzednie rozmowy. Bylo 15 pytan, 2 min na kazde. Troche ciezko cos sensownego powiedziec w dwie minuty i musialem skracac przygotowane odpowiedzi w biegu (mam baze danych typowych pytan i odpowiedzi, bo dla treningu przeszedlem przez kilka rozmow w ostatnim roku:)) . Poprzednie rozmowy trwaly jakas godzine i bylo przewaznie conajmniej z 5 minut na odpowiedz. Bylo tez kilka pytan typu soft, ktore trzeba zbullshitowac. Lepiej czuje sie gadajac o technicznych sprawach i tez jest mniejsza mozliwosc zagiecia mnie w tych tematach. Dzis dostalem zaproszenie na in person. Bedzie za ponad dwa tygodnie. 20-30 min prezentacja i 30 min interview. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pelasia Napisano 14 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Października 2016 Dzieki za pamiec. Nie bylem z siebie zadowolony do konca. Troche to bylo dziwnie i przebiegalo inaczej niz moje poprzednie rozmowy. Bylo 15 pytan, 2 min na kazde. Troche ciezko cos sensownego powiedziec w dwie minuty i musialem skracac przygotowane odpowiedzi w biegu. Hmmm gdzieś cos takiego ostatnio widziałam LOL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 14 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Października 2016 A to jest rozmowa na jakies wyzsze stanowisko? Bede trzymac kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaeR Napisano 14 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Października 2016 A to jest rozmowa na jakies wyzsze stanowisko? Bede trzymac kciuki! Dzieki! A reszte odpowiedzi wiesz gdzie znalezc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi