Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
2 godziny temu, ilon napisał:

Ale zazdroszcze... 

My nie mamy AC ani w biurze ani w warehouse, lokal wynajmowany więc trudno pakować swoje pieniądze tym bardziej, że rozglądamy się za gruntem do zabudowania lub obiektem do kupienia. 

Napisano
Godzinę temu, andyopole napisał:

My nie mamy AC ani w biurze ani w warehouse, lokal wynajmowany więc trudno pakować swoje pieniądze tym bardziej, że rozglądamy się za gruntem do zabudowania lub obiektem do kupienia. 

Wlasnie wczoraj ogladalem newsy i pokazywali ludzi kupujacych przenosne klimatyzatory w Portland - serio u Was w domach nie montuje sie centralnego AC ?

Napisano
13 minut temu, kzielu napisał:

Wlasnie wczoraj ogladalem newsy i pokazywali ludzi kupujacych przenosne klimatyzatory w Portland - serio u Was w domach nie montuje sie centralnego AC ?

Prawie wszyscy, których znam, mają centralne AC. Ale wielu ludzi nie ma, wielu z nich nie ma pojęcia jak to ustawić. Gdy jeszcze mieszkałem na apartamencie widziałem jak mądrala postawił przenośne AC w przesuwanych drzwiach balkonowych nie zamykając niczym powstałej dziury. 

Ja kupiłem dom bez AC, mam tylko małe w oknie po poprzednich wlascicielach jednak przy tych temperaturach nie daje rady. Na przyszły sezon zrobię centralne.

Napisano

Już nie mogę edytować więc next post.

Upały u nas są inne bo łatwiejsze do przeżycia niż w NYC czy Ciupagowie. W tej chwili, przy temperaturze 41°C wilgotność wynosi 10%.

Napisano

Niemcy chyba nie uznają ac bo nigdzie tutaj nie ma... w pracy mam tak gorąco że raz na jakiś czas wchodzę do wielkiej chłodziarki (gdzie trzymamy lody  :p) żeby się schłodzić. 

Napisano

Parenascie lat temu Polska przewyższala Niemcy ilością nowych samochodów z AC. Procentowo oczywiście. Dla Niemców najważniejszy był zawsze szyberdach. Okna mogły być na korbke, szyberdach stanowił o pozycji społecznej Niemca.:D

Napisano
Dnia 7/31/2017 o 13:19, jkb napisał:

W cudownym Chicago na sales tax kradna az 10.25%. Zyc nie umierac! Mimo, ze tutaj tylko pracuje, to i tak te podatki sie we znaki daja... Kolejny swietny powod, by sie przeprowadzic na Alaske :)

A ja chcialam sie osiedlic IL ... 

Napisano

Niespodziewanie Kanada przyslala nam bratnią pomoc do walki z upalami. Nawialo nam dymu pochodzącego z wielkich pozarow lasow w British Columbia. Troche zaslania slonce, ciekawe czy spowoduje to spadek temperatury choć ze dwa stopnie?

Napisano
11 minut temu, Jackie napisał:

A jak tak z innej beczki: widzieliście już "The Big Sick?" Przyjemny film, pośmiałam się, popłakałam, coś dla każdego :)

Wlasnie sie zastanawialam czy by do kina na cos nie skoczyc. Ale jak o milosci to kurcze nie wiem :P