Joanna30 Napisano 16 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2017 1 minutę temu, andyopole napisał: OK. będę probowal troszkę później. Akurat robota się sypnela. Dobra, dobra. I tak nie ominie Cię egzamin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 16 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2017 Uwaga, zalosna proba: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 16 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2017 Chiba siem udało się.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joanna30 Napisano 16 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2017 14 minut temu, andyopole napisał: Chiba siem udało się.... Brawo! 5 z plusem i w koronie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 16 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2017 22 minuty temu, Joanna30 napisał: Brawo! 5 z plusem i w koronie! W moim wieku to nawet Zloty Order Zaslugi! Dzieki za pomoc. Szkoda ze nie można Ci dac plusa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
haneczka019 Napisano 16 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2017 Brawo Andy! I brawo Joanna, dobry nauczyciel to połowa sukcesu . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 16 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2017 A Godzinę temu, haneczka019 napisał: Brawo Andy! I brawo Joanna, dobry nauczyciel to połowa sukcesu . Nawet najlepszy nauczyciel rozłoży bezradnie ręce jeśli nie trafi na madrego, sprytnego, inteligentnego a na dodatek przystojnego ucznia! Mogę jeszcze parę zalet wymienić ale.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
haneczka019 Napisano 16 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2017 15 minut temu, andyopole napisał: A Nawet najlepszy nauczyciel rozłoży bezradnie ręce jeśli nie trafi na madrego, sprytnego, inteligentnego a na dodatek przystojnego ucznia! Mogę jeszcze parę zalet wymienić ale.... Ale twoja wrodzona skromność Ci na to nie pozawala, wiem . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz90 Napisano 16 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2017 W Polsce koszt leczenia kanałowego to 300zł+ resztę dopłaca NFZ , ale kumpel raz się szarpnął i zrobił całkowicie prywatnie 4 wizyty po 500zl za każdą = 2000zł . Jednak jak chcemy rozmawiać o horrendalnych kwotach za dentystę to kumpel w Norwegii leczył zęby, dodatkowo zastosowali u niego nowatorską technologię laserową + jakiś nowy materiał w plombach , kwota w Polsce pozwalała na zakup samochodu. Wiesz andyopole tutaj już nie chodzi tylko o ból , tutaj chodzi dodatkowo za podwójne lub potrójne płacenie, bo jak coś schrzanią to trzeba będzie zapłacić za wyrwanie zęba lub kolejne pieniądze np. tak zwaną korne a to w Polsce w ogóle już nie refundują i koszt 700-1500zł. Ja na dodatek po ostatnich dentystach do poprawy (ponownego zrobienia) jest sporo zębów (nie pisze ile bo byście tu zemdleli) . A ostatnio z kasą bardzo krucho bo zakończeniu edukacji (została tylko obrona) wszystko jak na komendę wysiadło: komórka , bez szaleństwa le któraś stówka pęknie (nie chce smartfona wole jakiś zwykły telefon komórkowy) .auto naprawić trzeba by było , nowe opony kupić itd. A kasa świeci pustkami , najbliższa robota płatna to październik , wiec kasa dopiero w listopadzie a do tego czasu na oszczędnościach trzeba przeżyć. .Kolejny aspekt ,ze następna wizyta umówiona najwcześniej jak tylko się dało czyli na 4 września , w takim tępię to ja siebie do nowego roku nie wyremontuje zębów a planowałem do października. Obawiam się ,że na wymarzone dwa kursy językowe (angielski +norweski) albo jak uznam ,ze angielskiego mam dosyć (norweski + rosyjski) nie starczy w tym roku jak mnie będą tka na leczenie kanałowe naciągać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
haneczka019 Napisano 16 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2017 Łukasz, zębów sam sobie nie naprawisz, ale języków możesz się zacząć uczyć samodzielnie. Teraz w necie jest tyle dostępnych materiałów do samodzielnej nauki, że z pewnością coś znajdziesz. A jak będziesz miał trochę funduszy to zainwestujesz w jakieś kursy. Szkoda marnować czas, skoro chcesz się uczyć... oczywiście jeśli chcesz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi