megan07 Napisano 8 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 8 Lutego 2016 Tez przelozylam rozmowe na maj, najwyzej zawale ta cala wize, moze w maju jeszcze beda wizy.
Ziggy214 Napisano 8 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 8 Lutego 2016 Myśle że w maju jeszcze nie będzie problemu z wizami, ja przekładalem na marzec/kwiecień wiec dam Ci znać jak będzie u mnie A co do odpisu też potwierdzam ze dostałem zupełny za darmo, czyli jest taka furtka, zalezy tylko jak upierdliwy będzie urzędnik
megan07 Napisano 8 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 8 Lutego 2016 Myśle że w maju jeszcze nie będzie problemu z wizami, ja przekładalem na marzec/kwiecień wiec dam Ci znać jak będzie u mnie A co do odpisu też potwierdzam ze dostałem zupełny za darmo, czyli jest taka furtka, zalezy tylko jak upierdliwy będzie urzędnik Ok to daj znac jak bylo u ciebie i kiedy cie zawiadomia, mi powiedzieli ze raczej mailowo zawiadomia, ale zapisala tez tel.
finka Napisano 9 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 9 Lutego 2016 I ja potwierdzam, że odpisy ZUPEŁNE są za darmo pod warunkiem, że poda się powód: praca / nauka za granicą. Dotyczy to zarówno odpisu zupełnego małżeństwa jak i urodzenia.
megan07 Napisano 9 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 9 Lutego 2016 a czy za 430 da rade wynajac pokoj na florydzie kolo miami i czy np za 1500 sie kupi uzywane auto jezdzace?
Joanna30 Napisano 10 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 10 Lutego 2016 Użyj do tego google To prawdziwa skarbnica wiedzy
USA FL Napisano 12 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 12 Lutego 2016 Witam , podajcie proszę stronkę gdzie można sprawdzić stan realizacji SSN kiedyś na forum o tym czytałem ale gdzie to było , Z góry dziękuję >
kzielu Napisano 12 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 12 Lutego 2016 Witam , podajcie proszę stronkę gdzie można sprawdzić stan realizacji SSN kiedyś na forum o tym czytałem ale gdzie to było , Z góry dziękuję > Nie ma takiej strony.
Mateusz20 Napisano 13 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 13 Lutego 2016 O ile pamiętam to możesz sprawdzić stan GC, ale w przypadku SSN to albo telefon, albo do biura.
monika19781978 Napisano 15 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 15 Lutego 2016 Badania za nami, na Waryńskiego (RTG i testy kiłowe) poszło szybko, a i na Kosiarzy było ok. Dużo danych o stanie zdrowia i szczepienia. Pan doktor ma fajne podejście do dzieci, wrażenie bardzo pozytywne. Za czteroosobową rodzinę wyszło nam sporo bo około 2600zł. Starsze dziecko (12lat) musiało dostać jeszcze dodatkowe szczepienie przeciwko zapaleniu opon mózgowych za 225 zł i to też podniosło koszty. Poza tym, tak jak pisali poprzednicy. No to już tylko wizyta w ambasadzie. Pozdrawiam i powodzenia tym, przed którymi jeszcze badania.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.