Skocz do zawartości

Dv-2017 Wygrana,pytania I Odpowiedzi,ds260,badania,rozmowa,pierwsze Dni W Usa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, otrzymałem zieloną kartę z DV2017 i aktualnie znajduje się w Stanach - przyleciałem na początku maja. Mam jeszcze w Polsce zobowiązania zawodowe, które skończę około września. Potrzebuję wrócić do pracy na początku czerwca...

1. Jak wygląda re-entry jeśli nie otrzymałem fizycznej zielonej karty ani SSN? Na lotnisku oczywiście otrzymałem stempel w paszport ale nie jestem pewien, czy on pozwoli mi na re-entry - nie mogę znaleźć oficjalnej informacji na USCIS ani Ambasadzie...

2. Czy SSN i Green Card, który przyjdzie na podany adres może odebrać ktoś inny a następnie przesłać do mnie? Pod podanym adresem jest moje nazwisko - tylko nie odebrałbym tego fizycznie sam? To przychodzi zwykłym listem, czy ktoś osobiście odbiera od kuriera?

• Odpowiedzi 1,7 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
47 minut temu, Wajdos napisał:

Witam, otrzymałem zieloną kartę z DV2017 i aktualnie znajduje się w Stanach - przyleciałem na początku maja. Mam jeszcze w Polsce zobowiązania zawodowe, które skończę około września. Potrzebuję wrócić do pracy na początku czerwca...

1. Jak wygląda re-entry jeśli nie otrzymałem fizycznej zielonej karty ani SSN? Na lotnisku oczywiście otrzymałem stempel w paszport ale nie jestem pewien, czy on pozwoli mi na re-entry - nie mogę znaleźć oficjalnej informacji na USCIS ani Ambasadzie...

2. Czy SSN i Green Card, który przyjdzie na podany adres może odebrać ktoś inny a następnie przesłać do mnie? Pod podanym adresem jest moje nazwisko - tylko nie odebrałbym tego fizycznie sam? To przychodzi zwykłym listem, czy ktoś osobiście odbiera od kuriera?

re entry jest dla osób które sa więcej czasu po za USA a nie jak u Ciebie ze trzy miesiące.bo tyle czasu możesz czekać na same odciski palców bez których nikt Ci tego nie wyda.

SSN i GC jest dostarczane pocztą i ktoś Ci może to wyslac np kurierem. Lecz to się robi nie oficjalnie.

Napisano

Czy trzeba przynieść na interview do Warszawy przetłumaczony odpis aktu urodzenia na język angielski jeśli urodziłam się w Polsce? Bardzo proszę o odpowiedź :) 

Napisano
4 godziny temu, travel13 napisał:

Czy trzeba przynieść na interview do Warszawy przetłumaczony odpis aktu urodzenia na język angielski jeśli urodziłam się w Polsce? Bardzo proszę o odpowiedź :) 

nie tłumaczysz tego.

Napisano

Wiza przyznana, dzięki wszystkim za prawie cały rok spędzony na forum w oczekiwaniu na interview.

wrócę tu, ale już z IP zza oceanu

Powodzenia dla reszty!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...