adrek1111 Napisano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2016 Nie bardzo rozumiem z tym sanepidem? Nawet jak się nie będę szczepił to mi wystawią papierek? Mam swoją Panią doktor, która ma mnie szczepić na wszystko czego brakuje i stąd moje pytanie czy ta lista jest aktualna czy coś więcej jej podrzucić, żeby mi się na ostatecznych badaniach coś nie wysypało Wyniki badań lekarskich Każda osoba ubiegająca się o wizę zobowiązana jest dostarczyć wyniki badań lekarskich w oryginalnej, zamkniętej kopercie. W Polsce badania lekarskie do wiz imigracyjnych przeprowadzają tylko i wyłącznie placówki i lekarze autoryzowani przez Ambasadę w Warszawie i Krakowie. Inne badania lekarskie nie są honorowane. Osoby zamieszkałe na Białorusi mogą zrobić wymagane badania lekarskie w Mińsku. https://pl.usembassy.gov/pl/wizy/wiza-loteryjna/
Labs92 Napisano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2016 Wyniki badań lekarskich Każda osoba ubiegająca się o wizę zobowiązana jest dostarczyć wyniki badań lekarskich w oryginalnej, zamkniętej kopercie. W Polsce badania lekarskie do wiz imigracyjnych przeprowadzają tylko i wyłącznie placówki i lekarze autoryzowani przez Ambasadę w Warszawie i Krakowie. Inne badania lekarskie nie są honorowane. Osoby zamieszkałe na Białorusi mogą zrobić wymagane badania lekarskie w Mińsku. https://pl.usembassy.gov/pl/wizy/wiza-loteryjna/ A co to ma wspólnego ze szczepieniami? Badania lekarskie to nie szczepienia, przecież jak ktoś nie ma połowy z tego to nie zdąrzy się zaszczepić w miesiąc, wirusowe szczepienia podaje się co 2 tygodnie. A Badania wiadomo - Kraków albo WWA
sly6 Napisano 23 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2016 Bo takie zaświadczenie od lekarza rodzinnego malo jest przydatne Dlatego pokazuje się ta książeczkę z Sanepidu A tam nikt Ci nie wyda bez szczepień i na samo słowo
Labs92 Napisano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2016 Bo takie zaświadczenie od lekarza rodzinnego malo jest przydatne Dlatego pokazuje się ta książeczkę z Sanepidu A tam nikt Ci nie wyda bez szczepień i na samo słowo Tylko u mnie sytuacja wygląda tak samo, szczepiony będę na wszystko u lekarza - to już chore by to było jakby zaświadczenie z prywatnej przychodni było niewystarczające, to co ja się sam kłuje w domu czy co? Sanepid rozumiem jakbym chciał iść do pracy w Kenii
sly6 Napisano 23 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2016 Ha możesz sam się kłuć Ktoś to podpisuje i bierze odpowiedzialność za to.
zielonywkarty Napisano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2016 zaswiadczenie od lekarza to zaswiadczenie od lekarza nie ma znaczenia ze prywatna przychodnia
sly6 Napisano 23 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2016 Tutaj jest trochę o tym napisane http://forum.usa.info.pl/topic/20744-badania-lekarskie-gc-krakow-mini-przewodnik/
szaman Napisano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2016 a nie łatwiej i pewniej po prostu iść na badania do Wawy lub Krakowa i zrobią ci to co potrzebne? 200 zł czy ile tam to wyjdzie to już chyba nie aż taki duży wydatek aby kombinować .... ?
karolamo Napisano 24 Sierpnia 2016 Zgłoś Napisano 24 Sierpnia 2016 a nie łatwiej i pewniej po prostu iść na badania do Wawy lub Krakowa i zrobią ci to co potrzebne? 200 zł czy ile tam to wyjdzie to już chyba nie aż taki duży wydatek aby kombinować .... ? Można też wcześniej zadzwonić do przychodni. My tak zrobiliśmy i na podstawie wywiadu powiedzieli nam, jakie będziemy mieć szczepienia na miejscu i ile kosztują.
bbmix Napisano 24 Sierpnia 2016 Zgłoś Napisano 24 Sierpnia 2016 dostał ktoś z Was wylosowanych oprócz "nixie" kolejne zaproszenie na rozmowe?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.