Skocz do zawartości

Loteria Wizowa 2018 Rejestracja Od 4 Października Do 7 Listopada

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
30 minut temu, prem napisał:

Ja tez odliczalem w 2013 roku po raz pierwszy:D Gratuluje i zycze dalszej pomyslnosci w USA

Dzięki! A Tobie powodzenia w tegorocznej loterii! :)

• Odpowiedzi 1,3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
2 godziny temu, KaeR napisał:

Jakoś mi się atmosfera nie udziela. Jak to robicie? 

Nam też się nie udzielała. Prawdę mówiąc nawet o tym zapomnieliśmy i wynik sprawdziliśmy dopiero około 26 maja ;) To dopiero był szok ;)

Napisano

Ciekawe ile osób w ogóle czyta wymagania potrzebne do wniosku, bo ZAŁOŻĘ się, że baardzo dużo osób np. co roku posyła wnioski loteryjne cały czas z ... tymi samymi zdjęciami (choć mogę się mylić) - bo po co robić nowe skore te są ok :) i Pewnie na "wyniku" loterii nawet nie podaja powodu dla ktorego "losowo" nasz wniosek "przegral" w starciu z innymi. No chyba ze weryfikacje zdjecia dokonuja dopiero w konsulacie, to prosze poprawcie mnie...

(pisze o tym, bo po prostu zirytowala mnie jedna mloda dziewczyna [nie "wygladala" na glupia], ktora byla przede mna w kolejce w konsulacie w Krakowie i na wejsciu, gdzie Polka ocenia papiery przed wpuszczeniem "na gore" klocila sie z nia, ze zdjecie do wizy ktore ze soba zabrala nie jest starsze niz 6 MIESIECY tak jak pisze w WYMAGANIACH - mimo tego, ze urzedniczka pokazywala jej ze IDENTYCZNE, IDENTYCZNE ma w paszporcie wydanym 4 lata wczesniej... ) - a tak musialem sie tym podzielic ;)

Napisano
1 godzinę temu, Radosny napisał:

Ciekawe ile osób w ogóle czyta wymagania potrzebne do wniosku, bo ZAŁOŻĘ się, że baardzo dużo osób np. co roku posyła wnioski loteryjne cały czas z ... tymi samymi zdjęciami (choć mogę się mylić) - bo po co robić nowe skore te są ok :) i Pewnie na "wyniku" loterii nawet nie podaja powodu dla ktorego "losowo" nasz wniosek "przegral" w starciu z innymi. No chyba ze weryfikacje zdjecia dokonuja dopiero w konsulacie, to prosze poprawcie mnie...

(pisze o tym, bo po prostu zirytowala mnie jedna mloda dziewczyna [nie "wygladala" na glupia], ktora byla przede mna w kolejce w konsulacie w Krakowie i na wejsciu, gdzie Polka ocenia papiery przed wpuszczeniem "na gore" klocila sie z nia, ze zdjecie do wizy ktore ze soba zabrala nie jest starsze niz 6 MIESIECY tak jak pisze w WYMAGANIACH - mimo tego, ze urzedniczka pokazywala jej ze IDENTYCZNE, IDENTYCZNE ma w paszporcie wydanym 4 lata wczesniej... ) - a tak musialem sie tym podzielic ;)

Podobno dopiero od tego roku system sprawdza czy nie było identycznego zdjęcia w przeszłości. Wcześniej z tego co czytałem żadnej weryfikacji zdjęcia nie było (ktoś pisał na forum że wygrał GC z kompletnie źle zrobionym zdjęciem - na tle framugi i kolorowej tapety, i poprawił to dopiero przy wyrabianiu)

Napisano

My startowaliśmy 4 razy... i za każdym razem mieliśmy te same fotografie. W loterii DV2017 nie stanowiło to problemu w uzyskaniu wizy, ale teraz już może :). Jeśli chodzi o ekscytacje to  tylko przy pierwszym sprawdzeniu była... kolejne lata, człowiek się już tak nie nastawia.... Po pierwszym HAS NOT BEEN SELECTED przechodzi sie do porządku dziennego i wysyła kolejne zgłoszenie w pażdzierniku, o ile nie cofną programu albo zmienią zasady.....

Napisano
45 minut temu, ToFFiK napisał:

Podobno dopiero od tego roku system sprawdza czy nie było identycznego zdjęcia w przeszłości. Wcześniej z tego co czytałem żadnej weryfikacji zdjęcia nie było (ktoś pisał na forum że wygrał GC z kompletnie źle zrobionym zdjęciem - na tle framugi i kolorowej tapety, i poprawił to dopiero przy wyrabianiu)

A skad masz takie informacje, ze system sprawdza czy zdjecie bylo identyczne ?

Znam osoby, ktore kilka razy wysylali to samo zdjecie i zostali wylosowali :) 

Napisano
52 minuty temu, magdziurek napisał:

A skad masz takie informacje, ze system sprawdza czy zdjecie bylo identyczne ?

Znam osoby, ktore kilka razy wysylali to samo zdjecie i zostali wylosowali :) 

Tak jak napisałem system miał sprawdzać dopiero od DV2018, poczytaj tematy na temat tej loterii 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...