maciopa Napisano 17 Października 2016 Zgłoś Napisano 17 Października 2016 Czy jest ktos w stanie mi powiedziec jaki adres powinienem podac w aplikacji ? W maju przyjechalem z rodzinka do USA na wizie turystycznej, wlasnie skladam przez adwokata dokumenty o zmiane statusu na F1. Czy w aplikacji powinienem podac adres PL czy USA ? Nie moglem znalezc odpowiedzi przez opcje szukaj Nie ma znaczenia jaki adres podasz do korespondencji i tak nikt nic do Ciebie tam nie wyśle. Ważny jest natomiast kraj, który podajesz jako miejsce obecnej rezydencji...
maciopa Napisano 17 Października 2016 Zgłoś Napisano 17 Października 2016 Witam. Złożyłem już wniosek natomiast nie dopilnowałem jednej rzeczy. Zdjęcie zrobiłem u fotografa, zgodne z wymogami. Nie wiedziałem jednak o opcji photo toola i nie przyciąłem odpowiednio zdjęcia. Niestety głowa wystaje poza linie. Czy to może przekreślić i tak małe szanse wylosowania? Czy w takiej sprawie można próbować dzwonić do KCC? Czytałem w starym wątku o błędzie w wysłanym wniosku i ktoś wtedy dzwonił do Kentucky (jednak sam błąd nie dotyczył zdjęcia). Z góry dziękuję za pomoc. Nie stresuj się - jeśli robiłeś zdjęcie u profesjonalisty/-tki, to powinien on/ona dysponować narzędziem do obróbki zdjęć do wiz USA, które samo przytnie zdjęcie oraz wycentruje Twoją głowę, jak również zadba o parametry techniczne zdjęcia. Nie dzwoń nigdzie.
PAUL2016 Napisano 17 Października 2016 Zgłoś Napisano 17 Października 2016 Witam mam pytanie,moze bylo moze nie,chodzi o fotke.Nie spawdzilam w tool puscilam dalej rejestracje .Nie przyjelo jej,poprawilam i poszlo dalej bylo ok wszystko,czy to mnie juz skresla na starcie dziekuje za odpowiedz.Powodzenia w maju17 Dobranoc
sly6 Napisano 18 Października 2016 Autor Zgłoś Napisano 18 Października 2016 Dostałeś wtedy numer czy za drugim razem? Jak za drugim razem to wszystko jest ok.
PAUL2016 Napisano 18 Października 2016 Zgłoś Napisano 18 Października 2016 Dostałeś wtedy numer czy za drugim razem? Jak za drugim razem to wszystko jest ok. Za 2razem dostalem numer dziekuje za odp pozdrawiam
MarcelW. Napisano 18 Października 2016 Zgłoś Napisano 18 Października 2016 Witam wszystkich. Przepraszam z góry za moje pierwsze pytanie ( tym bardziej, że to mój pierwszy wpis na tym forum), a mianowice - białe lub szare tło to wymóg czy dobra rada ? Wiadomo, że nie przejdzie zdjęcie na zielonym, grafitowym czy czerwonym ale udało mi się zrobić fajne odpowiednie zdjęcie na ... jasno żółtym Dajcie proszę znać jak nie to jutro gonię do fotografa Dziękuję, pozdrawiam.
SMA Napisano 18 Października 2016 Zgłoś Napisano 18 Października 2016 Witam wszystkich. Przepraszam z góry za moje pierwsze pytanie ( tym bardziej, że to mój pierwszy wpis na tym forum), a mianowice - białe lub szare tło to wymóg czy dobra rada ? Wiadomo, że nie przejdzie zdjęcie na zielonym, grafitowym czy czerwonym ale udało mi się zrobić fajne odpowiednie zdjęcie na ... jasno żółtym Dajcie proszę znać jak nie to jutro gonię do fotografa Dziękuję, pozdrawiam. https://travel.state.gov/content/dam/visas/Diversity-Visa/DV-Instructions-Translations/DV-2018-Instructions-Translations/DV-2018-POLISH.pdf str. 6
MarcelW. Napisano 18 Października 2016 Zgłoś Napisano 18 Października 2016 https://travel.state.gov/content/dam/visas/Diversity-Visa/DV-Instructions-Translations/DV-2018-Instructions-Translations/DV-2018-POLISH.pdf str. 6 Dziękuję.
Misiek1234 Napisano 19 Października 2016 Zgłoś Napisano 19 Października 2016 Czy jeżeli zostałem wylosowany w DV2017 ale jeszcze nie mam decyzji (mimo wysłanego DS260 nie dostałem jeszcze zaproszenia do ambasady) jest sens wysyłać wniosek w DV2018??
Labs92 Napisano 19 Października 2016 Zgłoś Napisano 19 Października 2016 Czy jeżeli zostałem wylosowany w DV2017 ale jeszcze nie mam decyzji (mimo wysłanego DS260 nie dostałem jeszcze zaproszenia do ambasady) jest sens wysyłać wniosek w DV2018?? Jaki masz CN?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.