maciopa Napisano 24 Października 2016 Zgłoś Napisano 24 Października 2016 Czy mi się wydaje, czy informacja dot. automatycznej dyskwalifikacji zgłoszeń loteryjnych przy wykorzystaniu starych zdjęć pojawiła się wyłącznie na stronie FaceBook'owej Ambasady USA w Polsce? Nie ma jej na większości stron Ambasad USA w innych państwach UE (reszty już mi się nie chciało sprawdzać)...
Dublin Napisano 24 Października 2016 Zgłoś Napisano 24 Października 2016 Jesli rzeczywiscie nastapi taka weryfikacja to do sprawdzenia nie potrzeba algortmu wystarczy rzut oka na kartoteke osoby po losowaniu przed zatwierdzeniem wyslania powiadomienia o zakwalifikowaniu badz odrzuceniu. Tzn nie wiemy kiedy w zasadzie to losowanie sie odbywa ale znamy date wynikow. Skoro wiec nie wiemy kiedy to losowanie sie odbywa to nie wiemy jak kandydaci w wypadku wylosowania jak sa weryfikowani i czy taka weryfikacja wystepuje. Byc moze istnieje weryfikacja wstepna po losowaniu aby spasowac baze kryminalna z nazwiskiem kandydata i delikwent moze byc odrzucony w tym momencie oraz w tym samym momencie moze nastapic takze weryfikacja zdjecia chociarz nie musi. Reszta jest mniej wiecej znana... Nie rozumiem czemu osoby znajace regulamin i wysylajace wniosek n-ty raz nie stosuja sie do niego? Czyby im nie zalezalo? A moze mentalnie nadal zyja w PRL i mysla ze trzeba z wladza walczyc wszelkimi sposobami... Wygladato jakby komus zupelnie nie zalezalo... Dziwne nieprawdaz?
KaeR Napisano 24 Października 2016 Zgłoś Napisano 24 Października 2016 Nie rozumiem czemu osoby znajace regulamin i wysylajace wniosek n-ty raz nie stosuja sie do niego? Czyby im nie zalezalo? A moze mentalnie nadal zyja w PRL i mysla ze trzeba z wladza walczyc wszelkimi sposobami... Bingo! Cykaja mi zdjęcie kilka razy do roku na wjeździe do USA plus maja zdjęcie z wizy. Niech sobie wybiorą. Czasem mi się wydaje, że rząd USA jest na pasku lobby fotograficznego.
kzielu Napisano 25 Października 2016 Zgłoś Napisano 25 Października 2016 I moze inne ambasady nie publikuje tej informacji bo zakladaja ze wymaganie zdjecia z ostatnich 6 miesiecy jest dosc jasno opisane...
andyopole Napisano 25 Października 2016 Zgłoś Napisano 25 Października 2016 Bingo! Cykaja mi zdjęcie kilka razy do roku na wjeździe do USA plus maja zdjęcie z wizy. Niech sobie wybiorą. Czasem mi się wydaje, że rząd USA jest na pasku lobby fotograficznego. Żeby tylko fotograficznego. ...
Harv24 Napisano 25 Października 2016 Zgłoś Napisano 25 Października 2016 Zrobienie takiej weryfikacji zdjec jest bardzo proste wiec pewnie w koncu sie na to zdecydowano. Zreszta, ja zawsze bylem ciekawy co sie dzieje z wnioskami do maja. Musza niezle serwery mielic i matchowac ludzi ktorzy akurat przydaliby sie w najblizszych latach w USA
Robert1992 Napisano 25 Października 2016 Zgłoś Napisano 25 Października 2016 Na fanpage US Embassy Warsaw na facebook pojawiła się właśnie informacja, że każde zgłoszenie ze zdjęciem użytym w ubiegłej loterii będzie automatycznie dyskwalifikowane. a czy można użyć zdjęcie z marca br. z aplikacji o wize b2?
Dragony Napisano 25 Października 2016 Zgłoś Napisano 25 Października 2016 No ja przez moment, maleńki moment, czułam pokusę użycia zeszłorocznych zdjęć. Finalnie wysłałam zupełnie nowe zdjęcia, tylko zastanawiam się, czy tło nie było za ciemne (choć białe) Pierwszy raz zdecydowałam się zrobić zdjęcia sama, telefonem, przy pomocy aplikacji ID Photo
Forestman Napisano 25 Października 2016 Zgłoś Napisano 25 Października 2016 Witam. Czy wpisywać do wniosku "dziecko", które ukończyło 21 lat właśnie przed chwilą tj. 20 października 2016r. ?? Czy może już mu nie przysługuje wspólny wniosek z rodzicami ??
sly6 Napisano 25 Października 2016 Autor Zgłoś Napisano 25 Października 2016 To dziecko samo wysyła a Ty go nie wpisujesz.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.