andyopole Napisano 26 Października 2016 Zgłoś Napisano 26 Października 2016 witam . mam pytanie jakie wpisac wykształcenie jezeli podczas wypelnania wniosku jestem obecnie na 3 roku studiów , dopiero zaczelam ? Takie jakie MASZ. Masz mature, "wyzsze" bedziesz miala gdy skonczysz studia.
olda0 Napisano 26 Października 2016 Zgłoś Napisano 26 Października 2016 dzieki za pomoc wniosek wypelniony pozostaje czekac do maja
psblacha Napisano 26 Października 2016 Zgłoś Napisano 26 Października 2016 Witam. Ja mam takie pytanie, po gimnazjum poszedłem i skończyłem szkołę zawodową która ma we wniosku czwarty stopień wykształcenia, później w ramach dokształcania się zrobiłem liceum ogólnokształcące bez matury które we wniosku nazywa się szkoła średnia bez dyplomu i ma drugi stopień wykształcenia czyli "ranga" jest odwrotna do tej u nas i tu pytanie, które wykształcenie lepiej zaznaczyć??
Joanna30 Napisano 26 Października 2016 Zgłoś Napisano 26 Października 2016 Żeby wziać udział w loterii musisz mieć skończone 12 lat nauki (średnie wykształcenie) lub odpowiedni zawód. Z tego co piszesz, to średnie wykształcenie masz, bo masz skończone liceum. Nawet jeśli bez matury.
psblacha Napisano 26 Października 2016 Zgłoś Napisano 26 Października 2016 I to i to daje mi dwunastoletni cykl nauczania, 6 lat podstawówki + 3 lata gimnazjium + 3 lata zawodówki/liceum czyli i ta opcja i ta daje dwanaście lat. Pytanie którą opcję lepiej zaznaczyć??
maciopa Napisano 26 Października 2016 Zgłoś Napisano 26 Października 2016 I to i to daje mi dwunastoletni cykl nauczania, 6 lat podstawówki + 3 lata gimnazjium + 3 lata zawodówki/liceum czyli i ta opcja i ta daje dwanaście lat. Pytanie którą opcję lepiej zaznaczyć?? Średnie.
zielonywkarty Napisano 26 Października 2016 Zgłoś Napisano 26 Października 2016 zmowa fotografow. jak zmowa kwiaciarzy na wszystkie babskie swieta
Mato Napisano 27 Października 2016 Zgłoś Napisano 27 Października 2016 Witam wszystkich. Widzę, że jest tu sporo znawców fotografii, a ja mam pytanie. Może lepsze by było na jakieś forum fotograficzne . Czy zdjęcie odebrane od fotografa w formie elektronicznej, a odebrane w formie papierowej i zeskanowane to jest to samo? Krótko mówiąc, czy ma to znaczenie, że wsadzam do wniosku takie, albo takie? Wiem, że musi mieć odpowiednie parametry (piksele, kB i wymiar), ale czy ma znaczenie czy jest to oryginalny plik, czy zeskanowany? No bo jak tak piszecie co oni mogą tam sprawdzić, na co patrzeć i czego się dogrzebać to aż mnie naszły wątpliwości.
kzielu Napisano 27 Października 2016 Zgłoś Napisano 27 Października 2016 Witam wszystkich. Widzę, że jest tu sporo znawców fotografii, a ja mam pytanie. Może lepsze by było na jakieś forum fotograficzne . Czy zdjęcie odebrane od fotografa w formie elektronicznej, a odebrane w formie papierowej i zeskanowane to jest to samo? Krótko mówiąc, czy ma to znaczenie, że wsadzam do wniosku takie, albo takie? Wiem, że musi mieć odpowiednie parametry (piksele, kB i wymiar), ale czy ma znaczenie czy jest to oryginalny plik, czy zeskanowany? No bo jak tak piszecie co oni mogą tam sprawdzić, na co patrzeć i czego się dogrzebać to aż mnie naszły wątpliwości. Oczywiscie ze nie jest to samo, jakos po zeskanowaniu bedzie wyraznie gorsza ale najprawdopodbniej wystarczajaco dobra.- wiekszy problem dla wiekszosci ludzi to pozniej to zeskalowac do tych 600 x 600 px (czy ile tam loteria wymaga) zeby sensownie wygladalo i bylo w miare ostre. Geralnie zdjecie z aparatu cyfrowego wychodzi rzedu ~5000x4000 pixeli (w przyblizeniu), zeskalowanie tego do miniatury 600 x 600px zwykle powoduje albo utrate ostrosci albo dramatyczne przeostrzenie.
piori Napisano 27 Października 2016 Zgłoś Napisano 27 Października 2016 Może byś skan, ale musi mieć przynajmniej 300 dpi https://travel.state.gov/content/dam/visas/Diversity-Visa/DV-Instructions-Translations/DV-2018-Instructions-Translations/DV-2018-POLISH.pdf
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.