gosc333 Napisano 5 Października 2016 Zgłoś Napisano 5 Października 2016 Pytanie do bardziej doświadczonych na forum, czy ten numer na koncu CN po ktorym okresla sie mniej wiecej kiedy ewentualne zaproszenie na rozmowe z konsulem w przypadku wylosowania jest przyznawany w kolejnosci zgloszen rosnąco czy calkowiecie losowo ? czy już całkiem się zakręciłem ? Ten numer ktory otrzymales po wyslaniu zgloszenia (Confirmation Number) jest calkowicie przypadkowy (niczego on nie okresla). Dopiero jak Cie wylosuja w maju, to dostaniesz numer (Case Number) zaczynajacy sie od: 2018EUxxxxx i wtedy im nizszy numer tym lepiej i tym szybciej dostaniesz zaproszenie na rozmowe (oczywiscie jesli w miare szybko odeslesz DS260). Jesli ten numer bedzie bardzo niski np. 4-cyfrowy to szanse na rozmowe mozesz miec jeszcze w tym roku, jesli 5-cyfrowy to raczej po nowym roku.
szaman Napisano 5 Października 2016 Zgłoś Napisano 5 Października 2016 Prem, wysłałeś już zgłoszenie?
basiula86 Napisano 5 Października 2016 Zgłoś Napisano 5 Października 2016 No jaja jakieś. Raz wypełniłam wniosek w przeglądarce Firefox i nic...po jakiś 50min. wypełniłam w IE i nic. Widniej: Electronic Diversity Visa Entry Form If you need to go back and make a correction, do NOT use the back button on your browser. Instead use the appropriate button here or below: Part One - Entrant Informationi moje dane. Nie mogę nic kliknąć. Nie ma żadnego przycisku...Co dalej?
BIM Napisano 5 Października 2016 Zgłoś Napisano 5 Października 2016 Witam. Mam pytanie, które padło nie raz, jak poprawnie zrobić zdjęcia? Najlepiej telefonem? I z innej beczki pytanie: czy jako osoby 50+ mamy szanse odnaleźć się i mówiąc po polsku; czy damy sobie radę? Mamy syna -15 lat i to z myślą o jego przyszłości chcemy spróbować. Co wy na to?
kzielu Napisano 5 Października 2016 Zgłoś Napisano 5 Października 2016 Witam. Mam pytanie, które padło nie raz, jak poprawnie zrobić zdjęcia? Najlepiej telefonem? I z innej beczki pytanie: czy jako osoby 50+ mamy szanse odnaleźć się i mówiąc po polsku; czy damy sobie radę? Mamy syna -15 lat i to z myślą o jego przyszłości chcemy spróbować. Co wy na to? Zastanowcie sie nad emerytura (w US zadnej nie dostaniecie, nawet na social security mozecie sie nie zalapac), opieka zdrowotna i tym czy znajdziecie sensowna prace. Jezeli nie mowicie po angielsku, to raczej bym zapomnial o emigracji.
oss Napisano 5 Października 2016 Zgłoś Napisano 5 Października 2016 Jeżeli zna angielski komunikatywnie i ma fach w ręku, a w wieku 50 lat powinien, to dla czego nie, szczególnie ze jak pisze robi to ze względu na syna, chce mu zapewnić lepszy start w życiu.
BIM Napisano 5 Października 2016 Zgłoś Napisano 5 Października 2016 No, do emerytury jakieś 13-15 lat." Fach w ręku" zawsze można zmienić. Tylko ta obawa, że w tym wieku decydujemy się na taki krok. A czy ktoś spotkał takie osoby jak my? Tzn. wysłano, wylosowano, ale czy zdobyto???
kzielu Napisano 5 Października 2016 Zgłoś Napisano 5 Października 2016 No, do emerytury jakieś 13-15 lat." Fach w ręku" zawsze można zmienić. Tylko ta obawa, że w tym wieku decydujemy się na taki krok. A czy ktoś spotkał takie osoby jak my? Tzn. wysłano, wylosowano, ale czy zdobyto??? Jeszcze raz - emerytura z PL nie pozwoli tutaj na przeżycie. Tutaj będziecie mieli tylko to co sami zaoszczędzicie na 401k - przez 15 lat to będzie praktycznie nic w porównaniu do kosztów życia.
maciopa Napisano 5 Października 2016 Zgłoś Napisano 5 Października 2016 No, do emerytury jakieś 13-15 lat." Fach w ręku" zawsze można zmienić. Tylko ta obawa, że w tym wieku decydujemy się na taki krok. A czy ktoś spotkał takie osoby jak my? Tzn. wysłano, wylosowano, ale czy zdobyto??? Znam ludzi w wieku 45 lat (małżeństwo, chemicy, znali angielski), wyjechali, poradzili sobie świetnie. Obecnie mają 65 lat i nie wyobrażają sobie mieszkania w innym kraju. Pracują w zawodzie. Nikt nie odpowie za Was na pytanie "czy warto". Sami znacie swoją sytuację finansową, zdrowotną i możliwości adaptacji oraz ew. podjęcia pracy zawodowej. Pamiętajcie, że studia w USA kosztują. Nie mało. Jeśli Was na nie nie stać to może lepiej zostańcie w PL, niech syn zrobi tutaj studia, najlepiej o kierunku inżynierskim i wtedy wyjedzie. Nasze uczelnie techniczne kształcą świetnych specjalistów, którzy z powodzeniem konkurują w międzynarodowych koncernach z osobami z "uznanych uczelni amerykańskich". Jeszcze raz - emerytura z PL nie pozwoli tutaj na przeżycie. Tutaj będziecie mieli tylko to co sami zaoszczędzicie na 401k - przez 15 lat to będzie praktycznie nic w porównaniu do kosztów życia. Wszystko zależy od wysokości emerytury z PL. Witam. Mam pytanie, które padło nie raz, jak poprawnie zrobić zdjęcia? Najlepiej telefonem? Fotograf profesjonalny wykorzystujący oprogramowanie zapewniające pełną zgodność z wymogami DS USA. w Warszawie 20 zł + wysyłka zdjęć na e-mail. Bez stresu. I z tego względu nie warto rejestrować się tuż po otwarciu rejestracji, lepiej zaczekać kilka dni... Well... teorie są różne, wg jednej - warto No jaja jakieś. Raz wypełniłam wniosek w przeglądarce Firefox i nic...po jakiś 50min. wypełniłam w IE i nic. Widniej: Electronic Diversity Visa Entry Form If you need to go back and make a correction, do NOT use the back button on your browser. Instead use the appropriate button here or below: Part One - Entrant Informationi moje dane. Nie mogę nic kliknąć. Nie ma żadnego przycisku...Co dalej? Zamknąć przeglądarkę. Wyczyścić historię. Otworzyć przeglądarkę. Wypełnić pola. nacisnąć "submit". Trzymać kciuki. Wydrukować/zapisać confirmation number.
Wojtass Napisano 5 Października 2016 Zgłoś Napisano 5 Października 2016 WItam Zamierzam jutro zarejestrować się w loterii ale mam jedno pytanie. Kilka razy przewinęło mi się pojęcie- zawód, które trzeba podać na jakimś etapie (po wylosowaniu albo przed) i tutaj mam pytanie czy jest to formularz wyboru czy wpisujemy zawód ręcznie? Jeśli tak to jaki macie sposób na określenie trafne swojej pracy? W jakim języku to się podaje? Po polsku czy angielsku? Na stronie O*Net Online nie mogę znaleźć swojego zawodu- Doradca techniczny- pomagam ludziom wybrać sprzęt do budowy, urządzenia domu, demonstruję jego działanie, opisuję wady, zalety. Jakiś pomysł? Sprzedawca stricte to nie jest. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.