mcpear Napisano 7 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 7 godzin temu NIe. Wielu w Polsce komentatorów zapomina, że nie będą mieli mieć w Senacie 60 miejsc. Czyli nie będzie problemu z nominacjami do sądów, do rządu i ustaw budżetowych ale do zwykłych ustaw potrzebują się dogadać z demokratami (filibuster rule) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 6 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 6 godzin temu 1 hour ago, Amek said: Zdaje się, że republikanie będą mieć teraz swojego POTUS, senate oraz house -- jak myślicie, faktycznie dojdzie do zawieszenia DV Lottery? Nie dojdzie - aczkolwiek Stephen Miller pewnie bedzie probowal. Najprawdopodbniej na tyle spowolnia proces ze ludzie z wyzszymi (ale nie wysokimi w porownianiu do poprzednich lat) numerami sie nie zalapia przed koncem roku fiskalnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
francesco Napisano 6 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 6 godzin temu (edytowane) 2 hours ago, kzielu said: Bez jaj z ta wybiorcza pamiecia. W czasie jego prezydentury takie akcje jak wymuszanie wszystkich AOS intereviews na I-485 (z ktorych czesc historycznie byla waived) czy obciecie kasy idacej do USCIC dosc skutecznie wydluzylo processing time praktycznie kazdej jednej petycji. A jedna z pierwszych akcji PDT to byl "muslim ban". Jak ktos sie ludzi ze ta prezydentura nie bedzie miala wplywu na imigracje to mam temu komus wieze Eiffel'a do sprzedania. Ta wybiorcza pamiec wszystkich ktora ewidetnie jest skorelowana z tanim paliwem przez dwa tygodnie jest absolutenie rozwalajaca. Szczegolnie wsrod imigrantow. Mnie osobiście to dotknęło jak wstrzymał imigrację (legalna) dekretem. Zostałem z wiza w paszporcie na cały rok w 2020... Na szczęście sąd to uznał i prawie rok później dopiero wjechałem. Stąd pytam bo jak udupcil mnie raz to może teraz zrobi to drugi raz przy obywatelstwie i teraz może zaboleć nawet bardziej bo jednak tu mieszkam i kupiłem dom... Tym bardziej że może kwestionować postanowienia sądu i się okaże że wjazd z expired visa był niepoprawny. Edytowane 6 godzin temu przez francesco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 6 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 6 godzin temu 7 minutes ago, francesco said: Mnie osobiście to dotknęło jak wstrzymał imigrację (legalna) dekretem. Zostałem z wiza w paszporcie na cały rok w 2020... Na szczęście sąd to uznał i prawie rok później dopiero wjechałem. Stąd pytam bo jak udupcil mnie raz to może teraz zrobi to drugi raz przy obywatelstwie i teraz może zaboleć nawet bardziej bo jednak tu mieszkam i kupiłem dom... Tym bardziej że może kwestionować postanowienia sądu i się okaże że wjazd z expired visa był niepoprawny. Akurat watpie ale mowiac szczerze to hgw. Majstrowac przy birthright citizenship probowali albo sie odgrazali ze beda probowac wiec trudno przewidziec - wydaje mi sie ze jedyny problem jaki osoby ze statusem rezydenta moga napotkac to wydluzenie procesu N-400 (ale to tylko moja spekulacja). Ci na forum co regularnie pija kool aid zapomnieli juz jak ich przywodca kultu powiedzial "country is full" (cytat) w okresie 2016-2020 i jak najbardziej odnosil sie do legalnej imigracji. Jak sie spojrzy z perspektywy czasu do PDT w czasie swojej kadencji wieksze szkody wyrzadzil legalnej niz nielegalnej imigracji - nielegalnym postawil kawalek muru ktory sluzyl glownie wzbogaceniu lokalnych kontraktorow przy pomocy federalnych pieniedzy. Legalnym dosc skutecznie rzucal klody pod nogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
francesco Napisano 6 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 6 godzin temu 10 minutes ago, kzielu said: Akurat watpie ale mowiac szczerze to hgw. Majstrowac przy birthright citizenship probowali albo sie odgrazali ze beda probowac wiec trudno przewidziec - wydaje mi sie ze jedyny problem jaki osoby ze statusem rezydenta moga napotkac to wydluzenie procesu N-400 (ale to tylko moja spekulacja). Ci na forum co regularnie pija kool aid zapomnieli juz jak ich przywodca kultu powiedzial "country is full" (cytat) w okresie 2016-2020 i jak najbardziej odnosil sie do legalnej imigracji. Jak sie spojrzy z perspektywy czasu do PDT w czasie swojej kadencji wieksze szkody wyrzadzil legalnej niz nielegalnej imigracji - nielegalnym postawil kawalek muru ktory sluzyl glownie wzbogaceniu lokalnych kontraktorow przy pomocy federalnych pieniedzy. Legalnym dosc skutecznie rzucal klody pod nogi. Dokładnie tak. Miała być Wielka brama dla legalnych z napisem welcome to US a było co było. Nie mówię już o tym że jak wygrał to Hindusom obiecał zniesienie country cap co oznacza wielo letnie kolejki dla np Polaków w przypadku starania się o zielona np przez sponsoring pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 5 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 5 godzin temu 46 minut temu, kzielu napisał: Akurat watpie ale mowiac szczerze to hgw. Dobrze ze zrobilem citizenship za Bidena! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
francesco Napisano 5 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 5 godzin temu 6 minutes ago, andyopole said: Dobrze ze zrobilem citizenship za Bidena! Ile czekałeś jeśli można wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcpear Napisano 5 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 5 godzin temu 24 minutes ago, andyopole said: Dobrze ze zrobilem citizenship za Bidena! Ja też A na pytanie powyżej. Aplikację składałem 28 sierpień 2023. Egzamin z przysięgą w 7 grudzień 2023. 3 miesiące i 10 dni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 4 godziny temu Zgłoś Udostępnij Napisano 4 godziny temu 23 minuty temu, francesco napisał: Ile czekałeś jeśli można wiedzieć? Skladalem w lipcu 2020 a test i przysiega w maju 2021. Ci, ktorzy robili pozniej mieli znacznie krotsze terminy. Moj process byl jeszcze dotkniety Covidowymi opoznieniami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mola Napisano 3 godziny temu Zgłoś Udostępnij Napisano 3 godziny temu 1 godzinę temu, francesco napisał: Ile czekałeś jeśli można wiedzieć? Wniosek wysłany w marcu 2023 (w pierwszym możliwym terminie), egzamin na początku października 2023, przysięga, koniec listopada 2023. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi