mcpear Napisano 23 godziny temu Zgłoś Napisano 23 godziny temu Nowa fantastyczna opcja dla wszystkich przebywających nielegalnie w USA. CBP uruchomiło nową aplikację, która umożliwia nielegalnym imigrantom zgłosić się do dobrowolnej deportacji ... Jestem ciekaw czy kiedykolwiek opublikują statystyki związane z tą nową rewolucyjną funkcjonalnością, która zapewne odmieni całkowicie front walki z nielegalną imigracją https://www.cbp.gov/newsroom/national-media-release/cbp-launches-enhanced-cbp-home-mobile-app-new-report-departure Cytuj
Xarthisius Napisano 22 godziny temu Zgłoś Napisano 22 godziny temu Bez zadnego trybu: tak jeszcze mi sie przypomnialo odnosnie sprawy Khalila (LPR z Syrii, student na Columbia University co organizowal pro-Palestynskie demonstracje, zgarniety przez ICE), co trzeba zrobic zeby zostac tzw. "deportable alien" [1]. Poza oczywistymi zbrodniami, przemoca domowa, drugami, misrepem, terroryzmem itp. mozna np. co? nie zglosic zmiany adresu przy pomocy formularza AR-11... nie robie sobie jaj w tej chwili, powaznie mowie. Takze jak ktos zapomnial, albo mu sie nie chcialo to goraco polecam wypelnic zalegle AR-11. https://www.law.cornell.edu/uscode/text/8/1227 Cytuj
mcpear Napisano 22 godziny temu Zgłoś Napisano 22 godziny temu Czytam ten artykuł. Okazuje się, że jest się deportowalnym także w przypadku jeśli w ciągu pierwszych pięciu lat od przybycia stanie się "public charge". Chyba nie było to dotychczas egzekwowane (albo nie słyszałem o tym). To również odnosi się do programów jak CalWORKs w Kalifornii. Cytuj
andyopole Napisano 22 godziny temu Zgłoś Napisano 22 godziny temu W czasach GC zmienialem address czterokrotnie i zawsze dbalem o zgloszenie. Rzeczywiscie, przy egzaminie Pani miala wszystko w "mojej" teczce grubosci, tak na oko, ze trzy cale. Jej zdaniem zmian mialem niewiele w porownaniu do innych. Nie pamietalem o rozmowie na ten temat, przypomniales mi. Cytuj
Xarthisius Napisano 20 godzin temu Zgłoś Napisano 20 godzin temu 2 hours ago, mcpear said: Czytam ten artykuł. Okazuje się, że jest się deportowalnym także w przypadku jeśli w ciągu pierwszych pięciu lat od przybycia stanie się "public charge". To nie do konca tak jest. To tylko dziala jezeli zostanie sie public charge z przyczyn, ktore zaszly przed entry. Po entry juz mozna wszystko. To w zasadzie sie tyczy tylko osob, ktore przeszly AOS, albo jakims cudem przeszly CP bez reki i nogi i pierwsze co rzucily sie na benefity po przyjezdzie. Cytuj
Xarthisius Napisano 15 godzin temu Zgłoś Napisano 15 godzin temu Dzisiaj wielki dzien dla wszystkich antyszczepow. RFK Jr dowiozl! CDC Removes COVID-19 Vaccination Requirement for Immigrant Visa Applicants https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news/cdc-removes-covid-19-vaccination-requirement-for-immigrant-visa-applicants.html Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi