andyopole Napisano 17 Kwietnia Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 1 godzinę temu, kzielu napisał: Powodzenia. Logicznie sie nie da. Ryzyko ze zawroca - szczegolnie turyste - bo cos nie tak napisal na facebooku - istnieje. A zawrocenie - to szczegolnie teraz - malo przyjemna impreza. Nie mają żadnych FB, Twitterow, itp. To normalni ludzie o jakich dzis trudno. Typowi niemieccy emeryci, z domem, ogródkiem i camperem. Moi rówieśnicy a od dawna na emeryturze. Cytuj
Xarthisius Napisano 17 Kwietnia Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 4 hours ago, andyopole said: Jak im wytlumaczyc ze nie ma sie czego bac? Podeslij im link z trip advisora: "THE 15 BEST Things to Do in El Salvador" i powiedz, ze w najgorszym razie tam tez jest ladnie ;-) 2 Cytuj
andyopole Napisano 17 Kwietnia Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 23 minuty temu, Xarthisius napisał: tam tez jest ladnie ;-) Jola, żona kolegi jest wyjatkowo strachliwa! Jakby to przeczytala to wszystkie niemieckie lotniska bedzie objezdzala 10 km dookoła. Cytuj
vlade Napisano 17 Kwietnia Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 7 hours ago, rzecze1 said: Ale tak czy siak nie czepiam się "szczegółów", tylko czepiam się wypowiedzi niezgodnych z faktami. W czasach fake news i emocjonalnych bluzgów on-line wypisywanych przez najwyższych urzędników państwowych, fakty to jest ostatnia rzecz jaka nam do nawigacji w świecie została. A jest różnica pomiędzy "nie dobrali sie do władzy ustawodawczej przez 50 czy 60 lat" a tym, że się dobrali się po latach 14, czy że - "nie jest tak dokładnie", że 50-60... Yyyy... Ja może wkleję attachment... i niech każdy sobie sam zrobi matmę... ale pomiędzy 1955 a 1995 to jak dla mnie nie ma 62 lat... (FYI- wycięte, ale przed 1933 Kongres był divided, a przed 1929 Republikański) Ale między 33 i 95 już te 62 lata są, "poza tymi dwoma epizodami". Bardzo dobrze ze wkleiłeś tabelkę, przesłanie posta było ze republikanie stracili władzę ustawodawcza na długi okres czasu, i jego charakter był wyraźnie ogólnikowy, nazywanie tego fake news to przegięcie imho, w szczególności w porównaniu do tego co na codzień słyszymy. To ze przez te 62 lata mieli pełna kontrole przez lat 4 nie zmienia sensu wypowiedzi. Jakbym napisał ze "Po bawieniu się z cłami, Republikanie stracili pełna kontrolę nad legislatura na 58 z 62 lat" - to by było ok? Ale "nie dobrali sie do władzy ustawodawczej przez 50 czy 60 lat" to fake news. Tak, czepiasz się. 1 Cytuj
rzecze1 Napisano 17 Kwietnia Zgłoś Napisano 17 Kwietnia (edytowane) 20 hours ago, andyopole said: A teraz twierdza ze boja sie leciec... A czego się boją? (edit: znaczy - jakiej sytuacji się boją?) Edytowane 17 Kwietnia przez rzecze1 Cytuj
rzecze1 Napisano 17 Kwietnia Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 14 hours ago, vlade said: Ale między 33 i 95 już te 62 lata są, "poza tymi dwoma epizodami". Ok. No tak jest Nie przeczę Cytuj
andyopole Napisano 17 Kwietnia Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 16 minut temu, rzecze1 napisał: A czego się boją? (edit: znaczy - jakiej sytuacji się boją?) Obawiam sie ze nawet Oni nie wiedza... 1 Cytuj
rzecze1 Napisano 17 Kwietnia Zgłoś Napisano 17 Kwietnia Just now, andyopole said: Obawiam sie ze nawet Oni nie wiedza... Obawiam się że znam takich ludzi. You have no chance. Just give up. Do what they want. Cytuj
micham Napisano 19 Kwietnia Zgłoś Napisano 19 Kwietnia Forumowicze, chciałem zapytać co uważacie o tym słynnym ,,wywiezionym"? Jest tu kilka osób co ma całkiem dużą wiedze na temat prawa, Jestem ciekaw Waszych opinii. Dzisiaj w pracy został poruszony ten temat? Usłyszałem, że ,,citizens are being deported " co jest bzdurą bo delikwent nie był obywatelem. Odkąd przybył był nielegalnie, dostał ochronne przed deportacją w 2019 roku... Według tego co czytam i rozumiem, gdyby nie ta ochronna mógłby być deportowany i nie byłoby szumu na podstawie tej XIX wiecznego przepisu. Cytuj
kzielu Napisano 19 Kwietnia Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 11 hours ago, micham said: Forumowicze, chciałem zapytać co uważacie o tym słynnym ,,wywiezionym"? Jest tu kilka osób co ma całkiem dużą wiedze na temat prawa, Jestem ciekaw Waszych opinii. Dzisiaj w pracy został poruszony ten temat? Usłyszałem, że ,,citizens are being deported " co jest bzdurą bo delikwent nie był obywatelem. Odkąd przybył był nielegalnie, dostał ochronne przed deportacją w 2019 roku... Według tego co czytam i rozumiem, gdyby nie ta ochronna mógłby być deportowany i nie byłoby szumu na podstawie tej XIX wiecznego przepisu. Deportowanie a wsadzenie do wiezenia to troche dwie rozne rzeczy i nie bardzo kapuje dlaczego to jakos nikogo nie martwi. Jakby nielegalnie przebywajacego polaka z Chicago wywiezli do wiezienia w Salwadorze to tez wszystko bylo w porzadku ? Czy moze mieliby go raczej odstawic na granice w Polsce ? Problem nie jest z deportacjami - bo aktualna administracja robi rozne filmiki zeby sprawic "dobre wrazenie" na tej wolniej myslacej czesci spoleczenstwa (jak secretary of DHS w pelnym makijazy i taktycznej kamizelce robiaca lapanki w NYC ubrana jakby co najmniej zrzucili ja w Afganie) a wciaz deportuje srednio mniej niz poprzednia - tylko kogo, w jaki sposob i dokad to robia. W dodatku to jest jakas dziwna kombinacja udawania ze sie jest pro-izrael (a jak ktos wspomni o dzieciach w Gazie to jest antysemita i w ogole drugim hitlerem i jak nie jest obywatelem to niech natychmiast w*******a z kraju) a bycia wspieranym przez grupy ktore nie ukrywaja korzeni czysto nazistowskich i zydow by chetnie Cyklonem-B traktowali. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi