rzecze1 Napisano 19 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Lipca 2017 Zatem tak, Trump narobi troche zamieszania, ale w porownaniu do zmian w Polsce ktorych katalizatorem była jego ostatnia wizyta, zamieszanie to w perspektywie historycznej będzie miało małe znaczenie. Polska zaś niestety udowadnia, ze rację na Zachodzie mieli Ci którzy mówili, ze przyjmowanie krajów Europy Srodkowej i Wschodniej do NATO i UE jest przedwczesne. Ze sowietyzacja ludzi była totalna, mentalnosc poddańcza i roszczeniowa nie zostanie wykorzeniona przez kilka pokoleń, i ze predzej czy pozniej spoleczenstwa te nauczone byc wodzonym przez twarde ręki zbawców tych czy owych, odwrócą się od Europy i wpadną w swojskie klimaty zycia pod wodzą "pana" (a - w przypadku Polski - "pana i plebana"), który jak będzie trzeba zainterweniuje na rynku paliwa, czy masła. So there you go... A jeśli ktoś zastanawia się co będzie dalej, to - spoiler alert - według podręcznika "Jak zostac dyktatorem", po punktach Obietnice i miłe twarze, Sypniecie groszem, Stworzenie WROGA, opanowanie sądów i trybunałów... czas przychodzi na: organizacje pozarządowe (agenci "ulicy i zagranicy") , niezalezne od rzadu media, i, jesli starczy czasu, uniwersytety (ze sobie niech tu zgadnę, będzie się to nazywac "Ustawa o Narodowym Szkolnictwie Wyzszym ... ). Zatem watch this space! Ale w tych podłych czasach strachu i nienawiści, ostatnio uśmiałem się jak kolega, który mieszka tu w Szkocji a ma siostrę w Orlando, odpowiedział jej, ze głosuje na Szkocką Partę Narodową, Scotish National Party. Nacjonalistów. Nacjonalistów?!? Porąbało Cię?!? Tylko, ze siostra nie wiedziała, ze tutejsza Partia Nacjonalistyczna wspiera imigrację, jest ultraliberalna i proeuropejska (jak i zbyt gospodarczo rozdawnicza/socjalistyczna jak na mój gust)... Po prostu totalnie alternatywny świat i na przekór wszystkiemu co się dzieje dookoła... Trafiłem tu totalnie przypadkiem, ale okazało się, ze jest to jedyne miejsce, które moge w dzisiejszych czasach z pełnym sumieniem nazwac domem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 19 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Lipca 2017 Jak zawsze, ciekawie piszesz, rzecze1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzecze1 Napisano 19 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Lipca 2017 (edytowane) 48 minut temu, katlia napisał: Jak zawsze, ciekawie piszesz, rzecze1 Dzięki. Na tematy historyczno-społeczno-polityczne na dobre rozgaduję się dopiero po kieliszku czerwonego wina; Ci co mnie znają dobrze dla świętego spokoju nawet nie zaczynają tematu. A ze wódki nie piję od lat, na sporcie się nie znam, to w Polsce byłem skończony juz długo zanim klero-nacjonaliści przejęcli władzę; a teraz to juz w ogóle tylko zostały fora imigracyjne A poza tym za kilka, lub kilkanaście lat, jak juz ludzie będą palic legitymacje i wybielac swoją przeszłosc ze wstydu, ze kiedykolwiek popierali obecny "nie będziemy juz więcej latac z tchórzami/zabiliście mi brata" rezym Kaczyńskiego, chcę byc w stanie udowodnic, ze od początku byłem PRZECIW. Bo ponoc w internecie zosstaje wszystko Edytowane 19 Lipca 2017 przez rzecze1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 19 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Lipca 2017 27 minut temu, rzecze1 napisał: Dzięki. Na tematy historyczno-społeczno-polityczne na dobre rozgaduję się dopiero po kieliszku czerwonego wina; Ci co mnie znają dobrze dla świętego spokoju nawet nie zaczynają tematu. Jezeli znajdziesz sie kiedys w Colorado to zapraszam na wino - francuzkie, hiszpanskie, kalifornijskie, argentynskie lub z Chile - twoj wybor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 19 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Lipca 2017 29 minut temu, rzecze1 napisał: A poza tym za kilka, lub kilkanaście lat, jak juz ludzie będą palic legitymacje i wybielac swoją przeszłosc ze wstydu, ze kiedykolwiek popierali obecny "nie będziemy juz więcej latac z tchórzami/zabiliście mi brata" rezym Kaczyńskiego, chcę byc w stanie udowodnic, ze od początku byłem PRZECIW. Bo ponoc w internecie zosstaje wszystko Ja to juz widzialam w USA... ludzie wstydzili sie gubernatora, czy prezydenta i robili wielkie oczy "No kto mogl na niego glosowac?!" No, ktos glosowal i to masowo, ale nikt potem nie chcial sie przyznac. Fakt, o dzisiejszych sladach w internecie nawet nie pomyslalam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 20 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Lipca 2017 In six months as President, Donald J. Trump has: • Sent 991 tweets • Spent 40 days at Trump golf properties • Passed 0 pieces of major legislation So. Much. Winning. (z podatkow wszystkich - wyznawcow rowniez). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SuperTraveller Napisano 20 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Lipca 2017 Co prawda to nie jest temat o Polsce ale muszę to gdzieś napisać - czy to ja zwariowałem czy to raczej świat oszalał? Nie mam pojęcia co się w tej chwili faktycznie dzieje w Polsce, nie wiem co o tym wszystkim myśleć. Czy to rząd ma racje czy opozycja? Nie miałbym dużych wątpliwości gdyby nie to, że PiS ma ciągle ogromną przewagę w sondażach nad resztą i widzę również na przykładzie wielu ludzi, że oni faktycznie tę partię popierają. Do tego dochodzi ta nachalna i prymitywna propaganda z rządowej telewizji... Więc jak to jest? Zmienia nam się właśnie ustrój i przestajemy być demokratycznym państwem czy też to opozycja i "kasta sędziowska" walczą o swoje przywileje? To nie są dobre czasy na mieszkanie w tym kraju dla osób o poglądach podobnych do moich. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motorolnik Napisano 20 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Lipca 2017 Mar-a-lago zatrudnia kucharza na H-2B, bo ... "miejsca pracy dla Amerykanów"!https://lcr-pjr.doleta.gov/index.cfm?event=ehLCJRExternal.dspJobOrderView&frm=lcjr&task=view_job_order&view=external&lcjr_id=116826 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Lipca 2017 2 godziny temu, SuperTraveller napisał: Co prawda to nie jest temat o Polsce ale muszę to gdzieś napisać - czy to ja zwariowałem czy to raczej świat oszalał? Nie mam pojęcia co się w tej chwili faktycznie dzieje w Polsce, nie wiem co o tym wszystkim myśleć. Czy to rząd ma racje czy opozycja? Nie miałbym dużych wątpliwości gdyby nie to, że PiS ma ciągle ogromną przewagę w sondażach nad resztą i widzę również na przykładzie wielu ludzi, że oni faktycznie tę partię popierają. Do tego dochodzi ta nachalna i prymitywna propaganda z rządowej telewizji... Więc jak to jest? Zmienia nam się właśnie ustrój i przestajemy być demokratycznym państwem czy też to opozycja i "kasta sędziowska" walczą o swoje przywileje? To nie są dobre czasy na mieszkanie w tym kraju dla osób o poglądach podobnych do moich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepeaz Napisano 20 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Lipca 2017 http://img6.demotywatoryfb.pl//uploads/201612/1482336202_mulju6_600.jpg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi