kzielu Napisano 22 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2018 9 godzin temu, Halyna napisał: Generalnie list napisany pod publikę, a jego zachowanie związane z publikacją listu uważam za naganne - rozmowy o tej treści powinny odbywać się en face. LOL. Niezly zart. Dowiedz sie moze kim Mattis jest najpierw a pozniej oceniaj jego zachowanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halyna Napisano 23 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2018 21 godzin temu, kzielu napisał: LOL. Niezly zart. Dowiedz sie moze kim Mattis jest najpierw a pozniej oceniaj jego zachowanie... Niestety - wiem i w dalszym ciągu podtrzymuję moje słowa - został wyznaczony przez obecnego Prezydenta USA i jemu jest winien lojalność. Zgadzam się też z Trumpem w kwestii egzekwowania zobowiązań PC NATO. Generalnie uważam też, że ciągłe opluwanie USA przez sojuszników i oczekiwanie, że USA nie wycofa swoich sił z tych państw "bo Rosja, bo Chiny" powinno się skończyć, a póki ktoś ze strony USA nie walnie ręką w stół i nie powie "basta" - kraje takie jak Francja czy Niemcy nie będą ich szanowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vlade Napisano 24 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2018 16 godzin temu, Halyna napisał: Niestety - wiem i w dalszym ciągu podtrzymuję moje słowa - został wyznaczony przez obecnego Prezydenta USA i jemu jest winien lojalność. Zgadzam się też z Trumpem w kwestii egzekwowania zobowiązań PC NATO. Generalnie uważam też, że ciągłe opluwanie USA przez sojuszników i oczekiwanie, że USA nie wycofa swoich sił z tych państw "bo Rosja, bo Chiny" powinno się skończyć, a póki ktoś ze strony USA nie walnie ręką w stół i nie powie "basta" - kraje takie jak Francja czy Niemcy nie będą ich szanowały. USA to nie Korea Północna. W stanach ciągle jezcze urzędnicy przy obejmowaniu stanowiska przysięgają na wierność konstutucji tylko i wyłącznie. A w rezygnacji Mattisa nie chodzi o NIemcy czy Francję, tylko o pewien bitny, blisko-wschodni naród ktory Amerykanie wykorzystują do sprzątania na bliskim wschodzie obiecując im wsparcie przy uzyskaniu niepodległości i który to naród Trump właśnie wystawił na tacy Turkom. Mattis zrezygnował, podobnie jak Henry Strauss zrezygnował po tym jak Churchill w Jałcie wystawil Rosjanom pewien bitny, wschodnio-europejski naród, bo już przestał być potrzebny po tym jak był mamiony wizją wsparcia przy odzyskaniu niepodległości. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halyna Napisano 24 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2018 5 godzin temu, vlade napisał: USA to nie Korea Północna. W stanach ciągle jezcze urzędnicy przy obejmowaniu stanowiska przysięgają na wierność konstutucji tylko i wyłącznie. A w rezygnacji Mattisa nie chodzi o NIemcy czy Francję, tylko o pewien bitny, blisko-wschodni naród ktory Amerykanie wykorzystują do sprzątania na bliskim wschodzie obiecując im wsparcie przy uzyskaniu niepodległości i który to naród Trump właśnie wystawił na tacy Turkom. Mattis zrezygnował, podobnie jak Henry Strauss zrezygnował po tym jak Churchill w Jałcie wystawil Rosjanom pewien bitny, wschodnio-europejski naród, bo już przestał być potrzebny po tym jak był mamiony wizją wsparcia przy odzyskaniu niepodległości. Pisząc o Niemcach czy Francuzach odnosiłam się do silnego stanowiska Trumpa ws NATO, z którym się zgadzam. Temat, który poruszasz nie jest czarno biały - percepcja tematu zależy albo od papki informacyjnej jaką zapodają ci oglądane przez ciebie media albo od umiejętności samodzielnego myślenia. Gwoli informacji biorę udział w pracach gremium roboczego KE - kraje Maghrebu (nota bene bardzo ciekawe doświadczenie w szczególności gdy się jest kobietą) i wydaje mi się, że posiadam ciut więcej materiałów na tematy, o których ty tylko możesz sobie czasami poczytać w mediach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 24 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2018 52 minutes ago, Halyna said: Gwoli informacji biorę udział w pracach gremium roboczego KE - kraje Maghrebu (nota bene bardzo ciekawe doświadczenie w szczególności gdy się jest kobietą) i wydaje mi się, że posiadam ciut więcej materiałów na tematy, o których ty tylko możesz sobie czasami poczytać w mediach... @maciopa czy to Ty? Bo jak zgubiles haslo do konta to mozna prosic adminow o reset. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vlade Napisano 24 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2018 Godzinę temu, Halyna napisał: Pisząc o Niemcach czy Francuzach odnosiłam się do silnego stanowiska Trumpa ws NATO, z którym się zgadzam. Temat, który poruszasz nie jest czarno biały - percepcja tematu zależy albo od papki informacyjnej jaką zapodają ci oglądane przez ciebie media albo od umiejętności samodzielnego myślenia. Gwoli informacji biorę udział w pracach gremium roboczego KE - kraje Maghrebu (nota bene bardzo ciekawe doświadczenie w szczególności gdy się jest kobietą) i wydaje mi się, że posiadam ciut więcej materiałów na tematy, o których ty tylko możesz sobie czasami poczytać w mediach... Zgadzam się, wydaje ci się. Powinniście powołać Komisję do Ustalenia Granic Geograficznych Krajów Maghrebu. Umieram też z ciekawości co to jest za gremium robocze, koło gospodyń wiejskich któremu udało się zorganizować finansowanie z UE, czy też jakiś oficjalny organ? Rady i komisje są organami Rady, a ty piszesz o KE. Uwielbiam wdawać się w dyskusje z osobami które używają swojego autorytetu jako ostatecznego argumentu, zazwyczaj czekam aż ktoś wyskoczy z tym, że ma phd po Ivy Leage, ale w sumie święta, sporo czasu, mogę zrobić wyjątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halyna Napisano 24 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2018 (edytowane) 7 godzin temu, vlade napisał: Zgadzam się, wydaje ci się. Powinniście powołać Komisję do Ustalenia Granic Geograficznych Krajów Maghrebu. Umieram też z ciekawości co to jest za gremium robocze, koło gospodyń wiejskich któremu udało się zorganizować finansowanie z UE, czy też jakiś oficjalny organ? Rady i komisje są organami Rady, a ty piszesz o KE. Uwielbiam wdawać się w dyskusje z osobami które używają swojego autorytetu jako ostatecznego argumentu, zazwyczaj czekam aż ktoś wyskoczy z tym, że ma phd po Ivy Leage, ale w sumie święta, sporo czasu, mogę zrobić wyjątek. Nie zamierzam wdawać się w szczegóły mojej pracy na forum ogólnodostępnym. Oczywiście nie znasz się ale coś tam napisałeś. Niech ci będzie. Widocznie ten typ tak ma. @Xarthisius nie rozumiem? Edytowane 24 Grudnia 2018 przez Halyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vlade Napisano 25 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2018 21 godzin temu, Halyna napisał: Nie zamierzam wdawać się w szczegóły mojej pracy na forum ogólnodostępnym. Oczywiście nie znasz się ale coś tam napisałeś. Niech ci będzie. Widocznie ten typ tak ma. @Xarthisius nie rozumiem? Trochę za późno na to, rzeczywiście jest taka grupa robocza, pełne dane publicznie dostępne, jej prace nie są utajnione. I oczywiście jest to organ przygotowawczy Rady Europejskiej i nie ma nic wspólnego z KE. Także nie dość, ze nie wiesz dla kogo pracujesz, to nawet nie rozumiesz słów zawartych w nazwie grupy, bo jej pełna nazwa to Maszrek/Maghreb. Miałaś 50% szans na wybranie słowa odnoszącego się do bliskiego wschodu i wybrałaś błędne. Jakie są kryteria żeby zostać takim delegatem, oprócz przynależności partyjnej, wyczuwalne tętno? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 25 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2018 Sick burn ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 11 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2019 Teraz to sie moze w d* ugryzc, ale ciekawe co tam Steve Miller kombinuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi