Czołg Napisano 10 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 10 Listopada 2017 Przekopiuję z innego tematu o ubezpieczeniach. Taką ofertę dostałem od PZU: Ubezpieczenie Wojażer, rodzinne, obejmujące 3 osoby. Pobyt 20 dni. 1) Koszty leczenia: 200 000 zł. NNW: 100 000 zł. OC: 200 000 zł. Koszt: 427,20 zł. 2) Koszty leczenia: 300 000 zł. NNW: 100 000 zł. OC: 200 000 zł. Koszt: 559,20 zł. 3) Koszty leczenia: 500 000 zł. NNW: 100 000 zł. OC: 200 000 zł. Koszt: 837,60 zł. Może się komuś przyda gdyby za dobrze nie przeszukał forum. 10 godzin temu, stars & stripes napisał: Dostałem ofertę z Allianz To i ja tam poszperam. Lecę z dzieckiem i cholera zależy mi na dobrym ubezpieczeniu, ale mam nieodparte wrażenie, że w razie czego i tak wydymają Może jestem przewrażliwiony
kzielu Napisano 10 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 10 Listopada 2017 Ja powiem tak - w przypadku wizyty z okazji przeziebienia czy nawet zlamania czegos - wystarczy. Jakikolwiek wypadek z wiekszymi urazami to koszt $100,000 w gore (i to mocno). Wypadek komunikacyjny z transporter helikopterem itd, to kilkaset tysiecy $.
MeganMarkle Napisano 10 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 10 Listopada 2017 7 hours ago, Czołg said: To i ja tam poszperam. Lecę z dzieckiem i cholera zależy mi na dobrym ubezpieczeniu, ale mam nieodparte wrażenie, że w razie czego i tak wydymają Może jestem przewrażliwiony Ano właśnie i tu jest pies pogrzebany - nie jest ważne czy sie znajdzie okazyjnie tanią polisę tylko jakie są szanse, że w razie czego ubezpieczyciel faktycznie zwróci nam koszty.... Dlatego pozostaje dokładne czytanie OWU, a zwłaszcza wszelkich klauzul i wykluczeń. Najlepiej to by było gdyby się tu wypowiedział ktoś kto faktycznie musiał z takiego ubezpieczenia skorzystać i jak poszło. Ja osobiście wykupuję zawsze polisę z PZU bo z nimi miałam pozytywne doświadczenia jesli chodzi o finansowanie szkód, aczkolwiek nie dotyczyły pobytu w US . A swoją drogą, tak sobie teraz myśle... czy takie typowo turystyczne ubezpieczenie na US wykupione w PL nie będzie miało na liście wykluczeń, że nie obejmuje osób będących stałym rezydentem US? Jeśli tak to mamy problem z tym naszym pierwszym wyjazdem @stars & stripes
Czołg Napisano 10 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 10 Listopada 2017 3 godziny temu, MeganMarkle napisał: że nie obejmuje osób będących stałym rezydentem US? Na 100% musicie to zgłosić ubezpieczycielowi. Zastanawiam się czy nie skorzystać z oferty amerykańskiego ubezpieczyciela. Wynalazłem gdzieś w czeluściach neta taką stronę: https://www.visitorscoverage.com/ Może to będzie coś pewniejszego niż te nasze pzu, axy i inne nie pewne sraxy. W razie co niech się szpital ze swoim kopie. Podeślę adres rodzince w USA, może coś więcej ustalą.
haneczka019 Napisano 10 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 10 Listopada 2017 To ja jeszcze podrzucę link do takiej stronki. Ponieważ sama jestem na etapie poszukiwań ubezpieczenia dla naszej trójki `na przyszłoroczny wyjazd . Polecana była przez jedną rodzinkę z dziećmi, która jeździła kamperem po USA przez 6 miesięcy i z tego co pamiętam mieli okazję też skorzystać z tego ubezpieczenia, które wybrali. Niestety nie pamiętam jaka to była u nich dokładnie opcja. Pamiętam tylko, że rodzinka 2+2. https://www.insubuy.com
MeganMarkle Napisano 10 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 10 Listopada 2017 Dzięki @haneczka019 na pewno warto taką opcję sprawdzić...
stars & stripes Napisano 10 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 10 Listopada 2017 8 godzin temu, MeganMarkle napisał: A swoją drogą, tak sobie teraz myśle... czy takie typowo turystyczne ubezpieczenie na US wykupione w PL nie będzie miało na liście wykluczeń, że nie obejmuje osób będących stałym rezydentem US? Jeśli tak to mamy problem z tym naszym pierwszym wyjazdem @stars & stripes Odpowiedź jaką uzyskałem z Allianz na to pytanie: "Jesli w ostatnim roku przebywali Państwo w Polce większości czasu ? Jeśli tak to mogę wystawić polisę. W załączniku propozycja ubezpieczenia maksymalna suma ubezpieczenia to 600 000 PLN"
MeganMarkle Napisano 11 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 11 Listopada 2017 11 hours ago, stars & stripes said: Odpowiedź jaką uzyskałem z Allianz na to pytanie: "Jesli w ostatnim roku przebywali Państwo w Polce większości czasu ? Jeśli tak to mogę wystawić polisę. W załączniku propozycja ubezpieczenia maksymalna suma ubezpieczenia to 600 000 PLN" Wystawić to on zawsze może, bo zarobi kto inny będzie szkodę rozpatrywał.... sprawdź co jest w OWU na ten temat co by się upewnić. Notabene sprawdzę to też w PZU, jak znajdę czas..
Łukasz90 Napisano 11 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 11 Listopada 2017 Moje pytanie jest jeszcze takie są jakieś większe limity tych ubezpieczeń. Ja potrzebował bym coś dla 1 max dwóch osób w przedziale 800tys. - 1 mln . Jestem ciekaw jak bardzo podnosi to koszty.
pavka Napisano 16 Lutego 2018 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2018 Aktualne wyliczenia znajomej, która zajmuje się ubezpieczeniami : 800,000 zł KL, OWU do przyjęcia, 600 zł 10 dni /2os
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.