trafiony12 Napisano 7 Listopada 2017 Autor Zgłoś Napisano 7 Listopada 2017 A jak wygląda sprawa z ubezpieczeniem? Pół roku to jednak okres w którym może się coś wydarzyć, mogę się potknąć i na przykład złamać nogę czy zachorować na głupia grypę, co wtedy?
mcpear Napisano 7 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 7 Listopada 2017 6 minutes ago, trafiony12 said: A jak wygląda sprawa z ubezpieczeniem? Pół roku to jednak okres w którym może się coś wydarzyć, mogę się potknąć i na przykład złamać nogę czy zachorować na głupia grypę, co wtedy? Nie rozumiem pytania. Wykup ubezpieczenie nie jest prawnie wymagany od turystów. Jak masz ubezpieczenie to ubezpieczyciel pokrywa koszty leczenie zgodnie z Ogólnymi Warunkami Ubezpieczenia wykupionej polisy maksymalnie do sumy ubezpieczenia. A jak nie masz to płacisz za opiekę medyczną samodzielnie. W większości drobnych przypadków koszty porywasz samodzielnie i ubezpieczyciel zwraca ci po powrocie do kraju. Pamiętaj, że nie ma polisy, która ci pokryje wszystkie koszty bez limitów
Joanna30 Napisano 7 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 7 Listopada 2017 Nie tylko przesiedzenie o jeden dzień anuluje możliwość otrzymania zielonej karty z tytułu byciem małżonkiem rezydentki. Również praca na wizie turystycznej Ci w tym przeszkodzi.
trafiony12 Napisano 7 Listopada 2017 Autor Zgłoś Napisano 7 Listopada 2017 A jeżeli nikt się o tym nie dowie?
Gość Napisano 7 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 7 Listopada 2017 Serio pytasz? Jak naklamiesz w papierach to dostaniesz dożywotnio zakaz wjazdu do USA. W tym momencie ten temat powinien zostać zamknięty. Gość dostał wszystkie rady co do legalnego pobytu ale widać to nie wystarcza.
trafiony12 Napisano 7 Listopada 2017 Autor Zgłoś Napisano 7 Listopada 2017 Ostatnio czytałem historie pewnego mężczyzny w podobnej sytuacji do mnie, pracował nielegalnie i dostał zielona karte pomimo tego ze w papierach napisał ze pracował i tak mu ja przyznali, o czym to świadczy?
Jackie Napisano 7 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 7 Listopada 2017 23 minuty temu, trafiony12 napisał: Ostatnio czytałem historie pewnego mężczyzny w podobnej sytuacji do mnie, pracował nielegalnie i dostał zielona karte pomimo tego ze w papierach napisał ze pracował i tak mu ja przyznali, o czym to świadczy? IMO o tym że twoim zdaniem i tak wiesz najlepiej, więc po co się nas pytasz o zdanie? Jedź, pracuj, siedź nielegalnie, co nas to obchodzi?
sly6 Napisano 7 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 7 Listopada 2017 to czytaj inne historie oraz musisz poznać lepiej historie by zobaczyć czy naprawdę jest i będzie to samo.
mcpear Napisano 7 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 7 Listopada 2017 3 hours ago, trafiony12 said: A jeżeli nikt się o tym nie dowie? W formularzu będziesz się musiał przyznać albo skłamać. W tym roku była głośna sprawa o Pakistance co 40 lat temu skłamała w formularzu naturalizacyjnym - i co? I sąd postanowił ją wydalić do ... Pakistanu, gdzie nie ma rodziny, majątku, znajomych. Będziesz do końca życia zastanawiał się "czy ktoś się dowie?"
MeganMarkle Napisano 7 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 7 Listopada 2017 17 hours ago, trafiony12 said: Czyli gdybym siedział w USA 6 miesięcy, później wrócił do Polski i po miesiącu znowu wyleciał do USA to taki strzał w kolano bo na granicy mogą mnie zawrócić, o to chodzi? Pytanie za co będziesz sie tyle miesięcy utrzymywał w US bez pracy?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.