Skocz do zawartości

DV-2019 Wylosowany / Nie wylosowany

DV-2019 WYLOSOWANY / NIE WYLOSOWANY   

205 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zostałeś/aś wylosowany/a w loterii DV-2019 ?

Ankieta została zamknięta

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dostałem wczoraj odpowiedź od KCC o nastepującej treści "Some of the documents listed below were either missing or illegible.  In order to continue processing your case, please re-submit all  documents on the list below" :unsure:
Sprawdziłem 2 razy wszystkie dokumenty i nie mogę się doszukać czego tam brakuje. lub co jest nie tak. Napisałem do KCC ale bez odesłali tą samą formułkę.

Druga kwestia to mój adres zamieszkania, który zmienił się 1 grudnia. Odblokować DS-260 i zaktualizować dane, czy raczej przyczyni się to do opóźnienia całego procesu?

• Odpowiedzi 1 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
Godzinę temu, ceglan napisał:

Dostałem wczoraj odpowiedź od KCC o nastepującej treści "Some of the documents listed below were either missing or illegible.  In order to continue processing your case, please re-submit all  documents on the list below" :unsure:
Sprawdziłem 2 razy wszystkie dokumenty i nie mogę się doszukać czego tam brakuje. lub co jest nie tak. Napisałem do KCC ale bez odesłali tą samą formułkę.

Druga kwestia to mój adres zamieszkania, który zmienił się 1 grudnia. Odblokować DS-260 i zaktualizować dane, czy raczej przyczyni się to do opóźnienia całego procesu?

Tutaj osoby pisały że to opoznilo ich proces. 

Napisano
1 minutę temu, mkrzyzan napisał:

są dwie opcje albo faktycznie muszą być dokumenty przetłumaczone na język angielski albo źle zrobione zdjęcia

Zrobić lepsze zdjęcia. 

Napisano
5 godzin temu, mkrzyzan napisał:

są dwie opcje albo faktycznie muszą być dokumenty przetłumaczone na język angielski albo źle zrobione zdjęcia

Wysłaliśmy wszystko po polsku i dostaliśmy info z KCC, że wszystko jest ok. Więc albo czegoś nie dosłałeś, albo w złej jakości/formacie.

Napisano
18 hours ago, sly6 said:

Tutaj osoby pisały że to opoznilo ich proces. 

Dzwoniłem do KCC i powiedzieli żebym odblokował wniosek i zaktualizował adres, bo na spotkaniu z konsulem moje dane będą niezgodne. 

Napisano

Podepnę się pod ten temat jeśli można. Wypełniłam ds260 i zaznaczyłam by wydano dla mnie także SSN - nie posiadałam go wcześniej, bo w USA nie pracowałam. Pytanie moje jest następujące:

czy po przylocie do USA muszę jeszcze udać się do jakiegoś urzędu by ten SSN wyrobić, czy po prostu czekam aż przyjdzie na wskazany podczas rozmowy w ambasadzie adres? Jestem jeszcze z rzutu DV2018. Wiem ze SSN szybciej przychodzi niz GC. Bede wdzięczna za odpowiedzi.

Wesolych Świąt!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...