esme Napisano 9 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Lipca 2018 Hej, zabrałam się za wypełnianie DS-260 i mam kilka pytań: 1. Pytanie: Have you ever been unlawfully present, overstayed the amount of time granted by an imigration official or otherwise violated the terms of US visa? Jeśli przesiedziałam wizę ponad 10 lat temu, to powinnam zaznaczyć Yes czy No? Wydaje mi się, że chyba YES, co by nie kłamać, ale wolę się upewnić. Zastanawiam się, jaki to może mieć wpływ na całą procedurę. Wizę przesiedziałam na innym nazwisku, ale zidentyfikują mnie chociażby po SSN#, który dostałam w 2003 roku. I co powinnam wpisać w explain. 2. Pytanie: Do you seek to enter the United States for the purpose of performing skilled or unskilled labor but have not yet been certified by the Secretary of Labor? Czy odpowiedź powinna brzmieć YES? Nie bardzo rozumiem to pytanie, bo przecież emigracja wiąże się z wykonywaniem pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Lipca 2018 Pytanie nr.1 jest chyba oczywiste - Odpowiadasz TAK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esme Napisano 9 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Lipca 2018 Tak przypuszczałam. A wiesz może co z 2 pytaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 9 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Lipca 2018 21 minutes ago, esme said: Tak przypuszczałam. A wiesz może co z 2 pytaniem? Zgodnie z prawda: tak, bo zamierzasz pracowac, a zakladam ze zadnego ceryfikatu od DoL nie masz. Nie przejmuj sie jednak, dla DV to pytanie jest bez znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mweko Napisano 11 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Lipca 2018 cześć, mam problem z wysłaniem wniosku, podaj poprawny nr + paszport i nie można wysłać pokazu sie tylko czerwona strzałka koło Case Number - nie wiem o co chodzi? może ktoś z Was ma podobny problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 11 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Lipca 2018 A wpisujesz zera też w case numer? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxis Napisano 15 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Lipca 2018 Witam wszystkich, Od dłuższego czasu przeglądam biernie forum, a teraz ze względu ze udało mi się zostać wylosowanym w loterii wizowej, mam do Was pytania. Z góry dziękuje za pomoc. 1. Czy można mieć rozmowę w konsulacie krakowskim? Nie widzę możliwości wybrania takiej opcji. 2. Jaka odpowiedz powinna być na pytanie: "Do you have documentation to establish that you have received vaccinations in accordance with U.S. law?" gdy jeszcze nie mam zrobionych badań? Czy mogę odpowiedzieć NO i dodać informacje, że badania zrobię przed rozmową z konsulem? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Lipca 2018 9 minut temu, Maxis napisał: Witam wszystkich, Od dłuższego czasu przeglądam biernie forum, a teraz ze względu ze udało mi się zostać wylosowanym w loterii wizowej, mam do Was pytania. Z góry dziękuje za pomoc. 1. Czy można mieć rozmowę w konsulacie krakowskim? Nie widzę możliwości wybrania takiej opcji. Wizy imigracyjne tylko w Warszawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 15 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Lipca 2018 1. Nie. Te sprawy tylko w Wawie załatwiają. 2. Tego nie wiem. Doszedłem do GC inna drogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 15 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Lipca 2018 21 minut temu, Maxis napisał: Witam wszystkich, Od dłuższego czasu przeglądam biernie forum, a teraz ze względu ze udało mi się zostać wylosowanym w loterii wizowej, mam do Was pytania. Z góry dziękuje za pomoc. 1. Czy można mieć rozmowę w konsulacie krakowskim? Nie widzę możliwości wybrania takiej opcji. 2. Jaka odpowiedz powinna być na pytanie: "Do you have documentation to establish that you have received vaccinations in accordance with U.S. law?" gdy jeszcze nie mam zrobionych badań? Czy mogę odpowiedzieć NO i dodać informacje, że badania zrobię przed rozmową z konsulem? Pozdrawiam Wpisz no i napisz o tych badaniach. O rozmowach już masz podane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi