Jackie Napisano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2018 6 minut temu, ilon napisał: Mi cream of wheat nie smakuje w ogole jak kasza manna Kup "farina" w sklepie dla italiancow
ilon Napisano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2018 1 godzinę temu, Jackie napisał: Kup "farina" w sklepie dla italiancow To juz chyba predzej znajde polski sklep niz italianski. Wezme chyba cream of wheat i ugotuje w tym samym czasie co kasze manna i skosztuje po lyzeczce zeby porownac. Kasza manna wydaje mi sie taka delikatniejsza w smaku.
margherita_s Napisano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2018 Semolina flour - smakuje dokladnie tak, jak kasza manna, polecam Kupiona w supermarkecie, nie mialam zadnych problemow, zeby znalezc.
andyopole Napisano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2018 Jest wszystko, w końcu to przecież Ameryka. Tylko czasem nazywa sie mało po polsku, taki kraj. Jeśli w zwyczajnym hipermarkecie jest pszenica na kutię, nigdy bym nie uwierzył! Trzeba po prostu pytać, kto nie pyta to mieszkając tu trzydzieci lat wpiernicza pasternak będąc świecie przekonanym że to korzeń pietruszki, tylko smak ma trochę specyficzny, Amerykański.
andyopole Napisano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2018 6 godzin temu, ilon napisał: To juz chyba predzej znajde polski sklep niz italianski. Wezme chyba cream of wheat i ugotuje w tym samym czasie co kasze manna i skosztuje po lyzeczce zeby porownac. Kasza manna wydaje mi sie taka delikatniejsza w smaku. A co Ty, w ciąży? Trenujesz gotowanie kaszki?
ilon Napisano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2018 12 godzin temu, andyopole napisał: A co Ty, w ciąży? Trenujesz gotowanie kaszki? Hahah, ciekawe z kim. Nie znalezliscie mi jeszcze zadnego kandydata, z tego co kojarze z innego watku. Lubie po prostu kaszke
pelasia Napisano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2018 Ilon uważaj, bo chcieli ci trampka znaleźć.
Krzysztof122000 Napisano 9 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2018 Wiem, że wszystko można kupić w USA ale chciałem przywieźć. I przywiozłem bez żadnego problemu. Jeżeli chodzi o przejście przez granice to wszystko szybko poszlo również bez problemu.
Krzysztof122000 Napisano 9 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2018 Jeszcze jedno pytanko. Może wiecie czy w droge powrotną czyli z Waszyngtonu do Wroclawia przez Frankfurt musze wypełniać jakieś formularze w samolocie czy na granicy. Wydaje mi sie ze nie bo kiedys lecialem ale z Kanady no i juz nie pamietam.
andyopole Napisano 9 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2018 4 minuty temu, Krzysztof122000 napisał: Jeszcze jedno pytanko. Może wiecie czy w droge powrotną czyli z Waszyngtonu do Wroclawia przez Frankfurt musze wypełniać jakieś formularze w samolocie czy na granicy. Wydaje mi sie ze nie bo kiedys lecialem ale z Kanady no i juz nie pamietam. NIC. W te strone to bajka. Zero stresu.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.