andyopole Napisano 19 Lipca 2019 Zgłoś Napisano 19 Lipca 2019 Generalnie temat ucichl tak szybko jak ostro wystartowal. Zaden ze starajacych sie o wyjazd nie meldowal o tym ze sprawe zalatwil. Nikt tez nie zameldowal sie z terenu USA. Na tylnych drzwiach naczep ciezarowek nadal sa swieze inskrypcje o poszukiwaniu kierowcow jednak daje sie zauwazyc jakby lekka stagnacje w biznesach. Juz tu pisalem, gdy nadchodzi recesja pierwsi odczuwaja ja kierowcy truckow, tracac prace. Cytuj
ilya_ Napisano 20 Lipca 2019 Zgłoś Napisano 20 Lipca 2019 14 godzin temu, andyopole napisał: Zaden ze starajacych sie o wyjazd nie meldowal o tym ze sprawe zalatwil. Nikt tez nie zameldowal sie z terenu USA. Oni sa najprawdopodobniej w trasie. Gdzies pomiedzy Illinois, a Floryda....dostepu do neta nima...co zrobic... Cytuj
andyopole Napisano 20 Lipca 2019 Zgłoś Napisano 20 Lipca 2019 Teraz wszyscy truckerzy mają Internet. Większość swoich spraw zawodowych załatwiają online. Cytuj
Jola75 Napisano 24 Lipca 2019 Zgłoś Napisano 24 Lipca 2019 Jeśli chodzi o VS jedna osoba skończyła proces imigracyjny, sporo osób ma permy jeśli chodzi o Polaków, osoby z Afryki są już na miejscu, tyle że Afryka zaczęła nabór pół roku wcześniej niż Polska Cytuj
Levix Napisano 16 Września 2019 Zgłoś Napisano 16 Września 2019 Kilka osób przez Visa Solutions i Experiora przeszło z Polski, skuteczność wniosków praktycznie stu procentowa w Experiorze, więcej info w różnych statystykach urzędu imigracyjnego dla bardziej zainteresowanych. Cytuj
Wojsi Napisano 18 Października 2019 Zgłoś Napisano 18 Października 2019 Cześć. Wczoraj otrzymałem informację, że DOL zaakceptował mój wniosek o pracę. Czas oczekiwania od momentu aplikacji przez Agencję to 14 miesięcy. Więc teraz Amerykański Urząd Imigracyjny, potem wizyta w krajowej Ambasadzie i pakowanie walizek do wylotu. Zapewne to kolejne 6 miesięcy. Pozdrawiam Was. 2 Cytuj
andyopole Napisano 18 Października 2019 Zgłoś Napisano 18 Października 2019 2 godziny temu, Wojsi napisał: Cześć. Wczoraj otrzymałem informację, że DOL zaakceptował mój wniosek o pracę. Czas oczekiwania od momentu aplikacji przez Agencję to 14 miesięcy. Więc teraz Amerykański Urząd Imigracyjny, potem wizyta w krajowej Ambasadzie i pakowanie walizek do wylotu. Zapewne to kolejne 6 miesięcy. Pozdrawiam Was. Daj Ci Boże jak najszybciej bo zaczyna się robić w branży słabo. My zlecamy sporo transportów i teraz spedytorzy dzwonia i pytają o robotę. Pół roku temu trzeba było prosić o pick up. Cytuj
Pawel W. Napisano 25 Października 2019 Zgłoś Napisano 25 Października 2019 Dnia 19.07.2019 o 23:16, andyopole napisał: Generalnie temat ucichl tak szybko jak ostro wystartowal. Zaden ze starajacych sie o wyjazd nie meldowal o tym ze sprawe zalatwil. Nikt tez nie zameldowal sie z terenu USA. Na tylnych drzwiach naczep ciezarowek nadal sa swieze inskrypcje o poszukiwaniu kierowcow jednak daje sie zauwazyc jakby lekka stagnacje w biznesach. Juz tu pisalem, gdy nadchodzi recesja pierwsi odczuwaja ja kierowcy truckow, tracac prace. Siema, nic nie umarło z tematem GC i wszystko jest jak na najlepszej drodze. Po złożeniu papierów do DOL w ciągu trzech miechów dostałem Perm do podpisania. A teraz parę dni temu dostałem odpowiedz z USCIS Nebraska o zatwierdzeniu mojego I-140, na odpowiedz czekałem 5 dni. Więc zostało jeszcze tylko badania lekarskie i wizyta w Ambasadzie. Have nice day. Cytuj
andyopole Napisano 25 Października 2019 Zgłoś Napisano 25 Października 2019 1 godzinę temu, Pawel W. napisał: Siema, nic nie umarło z tematem GC i wszystko jest jak na najlepszej drodze. Po złożeniu papierów do DOL w ciągu trzech miechów dostałem Perm do podpisania. A teraz parę dni temu dostałem odpowiedz z USCIS Nebraska o zatwierdzeniu mojego I-140, na odpowiedz czekałem 5 dni. Więc zostało jeszcze tylko badania lekarskie i wizyta w Ambasadzie. Have nice day. Daj Wam Boze. Spieszcie się. Cytuj
Maklakiewicz Napisano 21 Maja 2020 Zgłoś Napisano 21 Maja 2020 Dnia 5.08.2018 o 12:57, Pawel W. napisał: Witam wszystkich. Dołączam się do postu Huberta, tak samo jak kolega załatwiam sprawę na Green Card, całą sprawą zajmuje się firma Visa Solutions z Texasu. Ja dostałem kontrakt na pracę w May Trucking Company w Salem stan Oregon. Witam Pawel Wlasnie dostalem ofertę pracy z MAY Trucking. Mam mieszane uczucia bo widzę ze niskie stawki za mile oferują. Możesz powiedzieć w paru słowach czy robisz dużo kilometrów, pracujesz w dewizji chłodni czy może 11 State Western? Podziel się proszę odczuciemi pozdrawiam Karol Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi