Skocz do zawartości

Loteria wizowa DV 2020

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Dnia 25.10.2018 o 14:25, michal2232 napisał:

Witam. Wlasnie wyslalem zgloszenie jednak dopiero juz po uzyskaniu confim number zorientowalem sie ze zdjecie ktore dodalem ma rozmiar 900x900.... Doczytalem wlasnie ze potrzeba 600x600. Jestem juz z automatu zdyskwalifikowany? Nie da sie nic zrobic? :/

Nic się nie da zrobić. 

• Odpowiedzi 292
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Instrukcja  dv 2020.    ,,W przypadku nowych zdjęć cyfrowych - zdjęcie powinno być zapisane w formacie jpeg. Rozmiar minimalny!!!!!!!! zdjęcia to 600 pikseli!!!! szerokosci x 600 pikseli!!!!!! wysokosci (kwadrat). Zdjęcie musi być kolorowe (24 bity na piksel). Maksymalny rozmiar pliku 240 kilobajtów (240 KB),,.  To Michal 2232 zdjecie masz dobre 900x900 bez nerwow. Tez sprawdzilem i mam wiecej niz 600x 600 i panika hehe. Od czego jest instrukcja. Powodzenia.

Napisano
19 minut temu, Wojtek18 napisał:

Instrukcja  dv 2020.    ,,W przypadku nowych zdjęć cyfrowych - zdjęcie powinno być zapisane w formacie jpeg. Rozmiar minimalny!!!!!!!! zdjęcia to 600 pikseli!!!! szerokosci x 600 pikseli!!!!!! wysokosci (kwadrat). Zdjęcie musi być kolorowe (24 bity na piksel). Maksymalny rozmiar pliku 240 kilobajtów (240 KB),,.  To Michal 2232 zdjecie masz dobre 900x900 bez nerwow. Tez sprawdzilem i mam wiecej niz 600x 600 i panika hehe. Od czego jest instrukcja. Powodzenia.

Od tego jest instrukcja by ją czytać bo nie zawsze ktoś na forum wie o zmianach, gratuluję że przeczytałeś i wiesz ze jest ok.

Ps ktoś może przez nie uwagę źle powiedzieć i będzie płacz a tak instrukcja i jest wszystko wiadomo. 

Napisano
3 godziny temu, Wojtek18 napisał:

Oj chyba nie bardzo - strona 7 instrukcji w języku angielskim, która jako jedyna jest wersją oficjalną i obowiązującą:

You must upload your digital image as part of your entry. Your digital image must be: 
In JPEG (.jpg) file format

Equal to or less than 240 kB (kilobytes) in file size 

In a square aspect ratio (height must equal width) 

600x600 pixels in dimension 

oraz dalej :

Use the Department of State’s free photo tool to: 
 select a digital image stored on your computer

resize and rotate it if necessary

crop it to a square image of exactly 600 x 600 pixels 

Jak dla mnie sprawa jest jasna - zdjęcie ma mieć tylko i wyłącznie 600 x 600 pixeli. Nie ma w tym roku opisanej głębi barw (24 bity).

Napisano

Kierowalem sie ta oficjalna instrukcja dla dv2020 https://travel.state.gov/content/dam/visas/Diversity-Visa/DV-Instructions-Translations/DV-2020-Instructions-Translations/DV-2020_Polish.pdf

Na 6 stronie jest napisane: "rozdzielczość 600 x 600 pikseli". Wiec ja juz zglupialem. Niby zgloszenie zostalo przyjete (numerek mam) ale czy zostalo zaakceptowane to teraz sam nie wiem.

Czytalem gdzies w instrukcji z poprzednich edycji ze zdj musi miec wymiar od 600x600 do max 1200x1200. Ale to z poprzedniej edycji.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...