andyopole Napisano 5 Marca 2019 Zgłoś Napisano 5 Marca 2019 W lotach do LAX specjalizuje sie SPIRIT Airlines, chyba najbardziej dziadowska linia jakiej uzywalem. Nie wiem czy operuja z Nowego Jorku.
Jackie Napisano 5 Marca 2019 Zgłoś Napisano 5 Marca 2019 2 godziny temu, andyopole napisał: W lotach do LAX specjalizuje sie SPIRIT Airlines, chyba najbardziej dziadowska linia jakiej uzywalem. Linia jak linia, pasażerowie to dopiero kosmos
MikeB Napisano 6 Marca 2019 Zgłoś Napisano 6 Marca 2019 W ogóle się nie zgadzam, ja miałam kompletnie różne doświadczenia i z dojazdem i logistyka trzech różnych lotnisk w NY, wiec widać zależy od osoby. i wolałabym być zastrzelona - i tez nie uważam żeby to było bez sensu pytanie albo żeby to było bez różnicy Tomato, tomayto, Zależy od osoby, celu podróży, środków transportu z lotniska (rental, pociąg, autobus) opcji jest sporo, oczywiście szczęście też gra tu duża rolę. Na przylotach międzynarodowych można trafić na 2h kolejki w immigration jak się nie ma Globa Entry, a są dni kiedy można to załatwić w 10 minut, reguły nie ma.Korzystam z obu (JFK i EWR) lotnisk kilkadziesiąt razy w roku i nie zauważam wielkiej różnicy. W czasie dojazdu do Manhattanu. Oczywiście 2 mile różnicy na Manhattanie mogą zrobić duża różnicę w czasie dojazdu.Dla OP mały przewodnik poniżej:https://www.cnn.com/travel/article/which-nyc-airport-should-i-fly-into/index.htmlSent from my SM-A600A using Tapatalk
rzecze1 Napisano 7 Marca 2019 Zgłoś Napisano 7 Marca 2019 Dnia 4.03.2019 o 22:28, Miszczo1212 napisał: Witam, mam pytanie. We wrzesniu podczas pobytu w Usa planujemy przelot z NY ->Las Vegas. Mamy do wyboru dwie linie: Delta albo American Airlines. Moje pytanie, ktore linie polecacie ? Naczytałem sie pelno opinii w necie ale wolalbym opinie od osob, ktore mieszkają w usa badz gdzies podróżowali podczas swojego pobytu danymi liniami? Np. podobno Delta ma bardzo stare samoloty a american słaby serwis. Ktos moze cos doradzi? Podzielę pogląd kilku innych osób z forum - Delta. Choc jesli nie ma się statusu, to w dzisiejszych czasach roznice tu będą minimalnie zauwazalne.
andyopole Napisano 8 Marca 2019 Zgłoś Napisano 8 Marca 2019 Dnia 5.03.2019 o 15:17, Jackie napisał: Linia jak linia, pasażerowie to dopiero kosmos Że niby jaaaa? @Jackie
Jackie Napisano 8 Marca 2019 Zgłoś Napisano 8 Marca 2019 10 godzin temu, andyopole napisał: Że niby jaaaa? @Jackie No nie Ale ile razy oglądam filmik na jutubie o źle zachowujących sie pasażerach to jest to Spirit, w dodatku z reguły albo do, albo z Vegas
ilon Napisano 8 Marca 2019 Zgłoś Napisano 8 Marca 2019 Ja lubie latac AA i Delta. Delte zazwyczaj biore jak lece do Polski. AA zazwyczaj tutaj w USA. Chociaz zalezy jak sie trafi.
andyopole Napisano 8 Marca 2019 Zgłoś Napisano 8 Marca 2019 2 godziny temu, Jackie napisał: No nie Ale ile razy oglądam filmik na jutubie o źle zachowujących sie pasażerach to jest to Spirit, w dodatku z reguły albo do, albo z Vegas Bo ludzie jak juz sie napatrza na te "atrakcje" w Las Vegas to im palma odbija. Zobacza wieze Eiffla, Wenecje I wydaje im sie ze caly swiat zobaczyli.
Miszczo1212 Napisano 8 Marca 2019 Autor Zgłoś Napisano 8 Marca 2019 Koniec końców kupiliśmy bilety na stronie Delty za 158$. Wydaje mi sie ze 600 zl za lot w jesna strone gdzie trwa ze 6 godzin to dobrze trafiliśmy z cena i dzieku jeszcze raz za opinie. A bagaz rejestrowany zapłacimy na lotnisku przy stanowisku gdzie bedziemy go oddawać bo nie bylo zadnej opcji, zeby dodać i zaplacic za niego. A mieliście moze doczynienia z wifi, ktore oferują na pokładzie? Kosztuje 16$ i nie wiem jak dziala bo zastanawiamy sie zwby kupic. Korzystał ktos kiedys?
Jackie Napisano 8 Marca 2019 Zgłoś Napisano 8 Marca 2019 Delta chwali się swoim "niewiarygodnie zajebistym" wifi które ponoć (jeśli im wierzyć) daje nawet możliwość śmigania po Netflixie, ale jeszcze mi się nie zdarzyło żeby wifi na pokładzie samolotu Delty pozwoliło na więcej niż sprawdzenie emailów i fejsa. Być może ktoś miał więcej szczęścia.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.