Miszczo1212 Posted March 4, 2019 Report Posted March 4, 2019 Witam, mam pytanie. We wrzesniu podczas pobytu w Usa planujemy przelot z NY ->Las Vegas. Mamy do wyboru dwie linie: Delta albo American Airlines. Moje pytanie, ktore linie polecacie ? Naczytałem sie pelno opinii w necie ale wolalbym opinie od osob, ktore mieszkają w usa badz gdzies podróżowali podczas swojego pobytu danymi liniami? Np. podobno Delta ma bardzo stare samoloty a american słaby serwis. Ktos moze cos doradzi?
Halyna Posted March 4, 2019 Report Posted March 4, 2019 26 minut temu, Miszczo1212 napisał: Witam, mam pytanie. We wrzesniu podczas pobytu w Usa planujemy przelot z NY ->Las Vegas. Mamy do wyboru dwie linie: Delta albo American Airlines. Moje pytanie, ktore linie polecacie ? Naczytałem sie pelno opinii w necie ale wolalbym opinie od osob, ktore mieszkają w usa badz gdzies podróżowali podczas swojego pobytu danymi liniami? Np. podobno Delta ma bardzo stare samoloty a american słaby serwis. Ktos moze cos doradzi? Nie wiem na jakim serwisie ci zależy ale jeśli lubisz sok pomidorowy w szklance pełnej lodu to wybierz Deltę
kzielu Posted March 4, 2019 Report Posted March 4, 2019 Delta. Stare samoloty są wygodne, istotne jest jak wyglądają wnetrza - a te są bardzo spoko. A co do starych samolotów - za niecałe dwa tygodnie będę leciał nowiutkim A359 Delty AMS-DTW. Może jednak nie takie stare...
MeganMarkle Posted March 4, 2019 Report Posted March 4, 2019 33 minutes ago, Miszczo1212 said: Witam, mam pytanie. We wrzesniu podczas pobytu w Usa planujemy przelot z NY ->Las Vegas. Mamy do wyboru dwie linie: Delta albo American Airlines. Moje pytanie, ktore linie polecacie ? Naczytałem sie pelno opinii w necie ale wolalbym opinie od osob, ktore mieszkają w usa badz gdzies podróżowali podczas swojego pobytu danymi liniami? Np. podobno Delta ma bardzo stare samoloty a american słaby serwis. Ktos moze cos doradzi? Poczytaj w necie statystyki opóźnień i odwołanych lotów na tej trasie i porównaj dla obu linii. Co do samych linii - kwestia gustu. Ja osobiście miałam dobre doświadczenia z Deltą, wygodnie i duże porcje jedzenia i picia, wszystko na czas itp, ale widziałam tez nieprzychylne opinie tu na forum. A co NY to tez obczaj które linie z którego lotniska lecą bo tych lotnisk jest bardzo dużo i odległości między nimi są potężne wiec logistycznie weź to pod uwagę - z Manhattanu transportem miejskim najłatwiej dostac się na JFK ale wszystko zależy skąd jedziesz.
MikeB Posted March 5, 2019 Report Posted March 5, 2019 W obu liniach na pytanie o serwis. Odpowiedziałbym " I cannot complain about the service... because there is no service"I to niezależnie czy w klasie biznes czy w monkey class. Sent from my SM-A600A using Tapatalk
andyopole Posted March 5, 2019 Report Posted March 5, 2019 1 godzinę temu, MeganMarkle napisał: Poczytaj w necie statystyki opóźnień i odwołanych lotów na tej trasie i porównaj dla obu linii. Co do samych linii - kwestia gustu. Ja osobiście miałam dobre doświadczenia z Deltą, wygodnie i duże porcje jedzenia i picia, wszystko na czas itp, ale widziałam tez nieprzychylne opinie tu na forum. A co NY to tez obczaj które linie z którego lotniska lecą bo tych lotnisk jest bardzo dużo i odległości między nimi są potężne wiec logistycznie weź to pod uwagę - z Manhattanu transportem miejskim najłatwiej dostac się na JFK ale wszystko zależy skąd jedziesz. Szczególnie na liniach Domestic. Jeśli ładnie poprosisz to dostaniesz drugą saszetke precelkow. I Orange juice, pomidorowy, bez lodu. Smacznego! Co tam wybierać na trzy czy czterogodzinnej trasie. Oby nie stojące! I zwroc uwagę ile bagażu jest w cenie biletu bo tutaj wszystkie linie kantuja na maxa. A swoja drogą, nic w tym LAS Vegas ciekawego nie ma.
MeganMarkle Posted March 5, 2019 Report Posted March 5, 2019 1 hour ago, andyopole said: swoja drogą, nic w tym LAS Vegas ciekawego nie ma. No bez przesady, na jeden weekend aktywności ciekawe w LV sie znajda
Joanna30 Posted March 5, 2019 Report Posted March 5, 2019 Poza tym to dobra baza wypadowa do parków narodowych
Miszczo1212 Posted March 5, 2019 Author Report Posted March 5, 2019 Chodzi o to, ze bilet w tych dwoch liniach kosztował 175 dolarów w jedna strone plus bagaz chyba 25 dolarów a co do jedzenia to mnie to wisi ogolnie czy jest dobre czy nie, jaka obsługa i wgl. nie zwracam na to uwagi. Bardziej mi zalezy na waszych opiniach. Co do Las Vegas, bedziemy tam dwa dni chyba i wyruszamy w podroz wokół californi;) Jeszcze patrzylem na linie Southwest ale niestety nie moge wejsc na ich strone ponieważ wyswietla mi sie wielkimi literami Serwer Denided! Nie wiem czemu.Dzieki za opinie i wybierzemy Deltę !:)
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.