tomek_mazury Napisano 11 Listopada 2019 Zgłoś Napisano 11 Listopada 2019 przy odprawie ? czyli gdzie online na stronie przewoznika czy na lotnisku badz w samolocie na tym ich formularzu ? W esta juz nie wprowaadzam zadnych zmian ? Cytuj
sly6 Napisano 11 Listopada 2019 Zgłoś Napisano 11 Listopada 2019 14 minut temu, tomek_mazury napisał: przy odprawie ? czyli gdzie online na stronie przewoznika czy na lotnisku badz w samolocie na tym ich formularzu ? W esta juz nie wprowaadzam zadnych zmian ? Wypełniasz tylko druk celny a nie wizowy w samolocie jak kto było kiedyś. Cytuj
Dudus86 Napisano 11 Listopada 2019 Zgłoś Napisano 11 Listopada 2019 Właśnie dostałem zgodę ESTY na podróż do usa. Wniosek wypełniłem w ciągu 10 min i po ok.30 min wniosek został zaakceptowany. Dodam, że wiosna tego roku zrzekłem się GC. 1 Cytuj
tomek_mazury Napisano 11 Listopada 2019 Zgłoś Napisano 11 Listopada 2019 Ok, na spokojnie bo ostatni raz bylem w 2009 i nie pamietam zbytnio, zresztą moglo sie pozmieniac. Gdzie ten druk celny wypełniam ? na lotnisku tradycyjnie papierowy ? . Cytuj
tomek_mazury Napisano 11 Listopada 2019 Zgłoś Napisano 11 Listopada 2019 Dla żony wypełniłem juz o 00 i tez za kilka minut byla zgoda 1 Cytuj
rzecze1 Napisano 11 Listopada 2019 Zgłoś Napisano 11 Listopada 2019 31 minut temu, tomek_mazury napisał: przy odprawie ? czyli gdzie online na stronie przewoznika czy na lotnisku badz w samolocie na tym ich formularzu ? W esta juz nie wprowaadzam zadnych zmian ? Przy odprawie, on-line lub na lotnisku, czyli jak oddajesz bagaz/drukujesz karte pokladowa w dzien wylotu. ESTA jest jedna na dwa lata, i jeden sie podaje adres jak sie o nia aplikuje. Tak samo zreszta jak z wiza. Latac na niej mozesz wielokrotnie, i za kazdym razem mozesz miec inny adres, i za kazdym razem bedziesz o ten pytany. 2 Cytuj
sly6 Napisano 11 Listopada 2019 Zgłoś Napisano 11 Listopada 2019 15 minut temu, Dudus86 napisał: Właśnie dostałem zgodę ESTY na podróż do usa. Wniosek wypełniłem w ciągu 10 min i po ok.30 min wniosek został zaakceptowany. Dodam, że wiosna tego roku zrzekłem się GC. Gratuluję 1 Cytuj
tomek_mazury Napisano 11 Listopada 2019 Zgłoś Napisano 11 Listopada 2019 ok. Kiedys chyba bylo innaczej. Nie pamietam zebym podawal adres przy odprawie. Pamietam formularze w smolocie. Cytuj
sly6 Napisano 11 Listopada 2019 Zgłoś Napisano 11 Listopada 2019 12 minut temu, tomek_mazury napisał: Ok, na spokojnie bo ostatni raz bylem w 2009 i nie pamietam zbytnio, zresztą moglo sie pozmieniac. Gdzie ten druk celny wypełniam ? na lotnisku tradycyjnie papierowy ? . W samolocie wypełniasz ten druk Cytuj
rzecze1 Napisano 11 Listopada 2019 Zgłoś Napisano 11 Listopada 2019 8 minut temu, tomek_mazury napisał: ok. Kiedys chyba bylo innaczej. Nie pamietam zebym podawal adres przy odprawie. Pamietam formularze w smolocie. Z tego co pamietam zaczelo sie to gdzies w polowie 2009 roku. Formularzy celnych w samolotach tez juz coraz mniej. Niektore linie wydaja tylko tym co pierwszy raz leca, bo na lotniskach coraz powszechniejsze sa samoobslugowe kioski gdzie to sie robi, niektore wydaja wszystkim, i potem idzie w kosz, bo i tak trzeba w kiosku. Niektore Ci powiedza, ze nie potrzebujesz papierowego, a potem sie okazuje, ze potrzebujesz, bo kiosku nie ma... i trzeba wypelniac na miejscu. Czasem to zalezy od tego gdzie sie wyladuje, jaki jest tlok, i jak Ci ktorzy sa na zmianie pokieruja kolejkami... Nie przejmowalbym sie tym na zapas w ogole, przepisy i praktyki sie zmieniaja non-stop. Tak dlugo jak sie pojawisz na lotnisku na czas juz nikt Cie samopas nie pusci... Powiedza Ci gdzie isc, co robic, i kiedy to robic. Ty tylko robisz to co Ci mowia. 1 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi