Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
29 minut temu, SanFrancisco napisał:

A jak to jest z dowodami na to, że mamy pracę, środki pieniężne itd.? Czy zabrać teczkę z dokumentami?

Przyniesc mozna ale jak wyzej: "zolnierz nie pytany.... itd). Prawdopodobnie nikt nie zapyta.

Napisano

Przy 25 dniach myślę, że turystyczny charakter wyjazdu nie będzie budził podejrzeń na granicy - nie spodziewam się za wiele pytań.. Nie sądzę, że ktoś będzie dochodził czy masz pieniądze na ten wyjazd i gdzie pracujesz.

• 1 miesiąc później...
Napisano

Wjeżdżałem z ESTA z lotniska w Meksyku. Osoba w check-inie pierwszy raz słyszała o czymś takim i musiała skonsultować się z kimś wyżej, takie tam 20 minut dłużej przy odprawie.

• 3 tygodnie później...
  • 3 miesiące później...
Napisano

Witam. Podobno we wniosku jest pytanie czy kiedykolwiek byłem karany . Napisać tak jeśli za dzieciaka złapali mnie z trawka i już dawno w systemie widnieje jako nie karany ? Czy napisać jednak że nie jestem karany ?

• 1 miesiąc później...
Napisano

Hej, planuje podróż do USA ze swoją narzeczoną. Kiedyś latałem więc posiadam wizę turystyczną, w jej przypadku skorzystamy z wniosku ESTA. Czy osoby z ESTĄ oraz wizą idą w tym samym kierunku na lotnisku i przechodzą przez tych samych urzędników? Pytam, bo pamiętam że na lotnisku były dwie drogi, ale nie pamiętam która komu :D Chciałbym uniknąć sytuacji w której zostawię swoją partnerkę na lotnisku i będę jej szukać. 

Dziękuje za pomoc ;)