andyopole Napisano 19 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Listopada 2019 38 minut temu, Robert1992 napisał: W Marcu będzie już 4 Też tak myślę, bo jak by był "automat" to bym dostał odpowiedz po kilku minutach To sie qrde cieszysz teraz…? W ktore strony sie wybierasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziomek44 Napisano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Listopada 2019 2 godziny temu, Valaya napisał: Powiem brutalnie, opowieść rodem z tzw ( * ). To co piszesz to plotka, a nie wiem jak inni, ale ja oczekuję faktów. Można być zawroconym na granicy z wielu powodów, zaczynając od nielegalnego wwozu rzeczy niby niewinnych ale zakazanych(nieprzestrzeganie regulaminu/listy rzeczy dozwolonych do zabrania że sobą do USA), braku udokumentowania pobytu w USA, lub braku biletu powrotnego(brak znajomosci zasad ruchu bezwizowego) i pewnie jeszcze wiele innych, którego można skrócić do : wjechała z ESTA i ja odesłali. No lol. Nie wiem/nie rozumiem po kiego *cenzura* takie pierdoly wypisujesz, może warto zmienić destynacje kraju do turystyki/przesiedlenia jak w tym USA tak źle nas traktują? Jestem zmęczona takimi postami, całe szczęście że jest jeszcze tutaj sporo ludzi, których warto czytać, podzielą się czymś interesującym lub zwyczajnie pomogą. A Tobie i innym trollom nabijajacym posty podziękuję i uprzejmie proszę o treści bardziej merytoryczne w takich topikach, pomimo iż są to luźne rozmowy. Nie wiem z czym masz problem? ja sie nie dopytywalem szczegolow bo akurat nie mialem na to czasu - wiem tylko ze byla tu kiedys i ze raz miala odmowe wizy(jak sie bede z nim widzial to sie wtedy dowiem detali). To jest powazny gosc ktory nie ma na celu klamania sobie o takich rzeczach. Twoj komentarz w takiej postaci jest tu akurat zbedny i tez meczacy. Nie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert1992 Napisano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Listopada 2019 43 minuty temu, andyopole napisał: To sie qrde cieszysz teraz…? W ktore strony sie wybierasz? No jasne W końcu po 11 latach będę miał możliwość ponownego wylotu Napewno NY i okolice a głównie Long Island odwiedzić stare miejsca oraz starych znajomych i rodzinę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 19 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Listopada 2019 29 minut temu, ziomek44 napisał: Nie wiem z czym masz problem? ja sie nie dopytywalem szczegolow bo akurat nie mialem na to czasu - wiem tylko ze byla tu kiedys i ze raz miala odmowe wizy(jak sie bede z nim widzial to sie wtedy dowiem detali). To jest powazny gosc ktory nie ma na celu klamania sobie o takich rzeczach. Twoj komentarz w takiej postaci jest tu akurat zbedny i tez meczacy. Nie pozdrawiam. Noooo, "nie nerwujsie". Daj znac gdy dowiesz sie czegos wiecej. Bedzie to napewno pomocna informacja dla tych, ktorzy cos tam maja napaprane w papierach. Beda mogli zaoszczedzic "14 dulary" albo, wiedzac co sie stalo w tym wypadku na granicy juz ladna sumke wydana na bilet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 19 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Listopada 2019 2 minuty temu, Robert1992 napisał: No jasne W końcu po 11 latach będę miał możliwość ponownego wylotu Napewno NY i okolice a głównie Long Island odwiedzić stare miejsca oraz starych znajomych i rodzinę Masz jeszcze przed soba odprawe na JFK, jedno z najgorszych lotnisk dla przylatujacych Polakow. Oby bylo bez problemow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valaya Napisano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Listopada 2019 1 godzinę temu, ziomek44 napisał: Nie wiem z czym masz problem? ja sie nie dopytywalem szczegolow bo akurat nie mialem na to czasu - wiem tylko ze byla tu kiedys i ze raz miala odmowe wizy(jak sie bede z nim widzial to sie wtedy dowiem detali). To jest powazny gosc ktory nie ma na celu klamania sobie o takich rzeczach. Twoj komentarz w takiej postaci jest tu akurat zbedny i tez meczacy. Nie pozdrawiam. Nie zarzucam Ci kłamstwa, tylko sianie płot. Tłumaczę: Rozwinąłes myśl o fakt, że kiedyś babka miała odmowę wizy i już masz jakąś wiadomą i sensowne info. Tyle w temacie. Ps. Ja zawsze pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert1992 Napisano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Listopada 2019 13 godzin temu, andyopole napisał: Masz jeszcze przed soba odprawe na JFK, jedno z najgorszych lotnisk dla przylatujacych Polakow. Oby bylo bez problemow. Właśnie tego teraz się obawiam... :S Ale w przyszłym roku będę się o to martwił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zuza007 Napisano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Listopada 2019 22 godziny temu, andyopole napisał: Masz jeszcze przed soba odprawe na JFK, jedno z najgorszych lotnisk dla przylatujacych Polakow. Oby bylo bez problemow. A tu sie nie zgodzę. Raz miałam wątpliwą przyjemność lądować w Newark. Nigdy na JFK nie zadawano mi tylu dziwnych pytań, i to w dosyć nieprzyjemny sposób, co tam. Na JFK zawsze - cel podróży, na jak długo i pieczątka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 20 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Listopada 2019 4 minuty temu, Zuza007 napisał: A tu sie nie zgodzę. Raz miałam wątpliwą przyjemność lądować w Newark. Nigdy na JFK nie zadawano mi tylu dziwnych pytań, i to w dosyć nieprzyjemny sposób, co tam. Na JFK zawsze - cel podróży, na jak długo i pieczątka. "jedno z najgorszych" nie oznacza "najgorsze". Newark I ORD sa w tym wzgledzie zdecydowanie "lepsze". Gdy latalem turystycznie i tu i tu mialem secondary. Ale o tym ze to byla "secondary" dowiedzialem sie po latach na tym forum, uprzednio sadzilem ze to taki standart. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert1992 Napisano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Listopada 2019 Kiedyś oglądałem taki program na national geographic o pracy oficerów na JFK więc było widać jak to wszystko wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi