Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Z tego co już można przeczytać w tym wątku, weryfikacja jakaś jest i nie działa to w systemie zero jedynkowym. Małe chyba prawdopodobieństwo jest, aby ktoś miał dokładnie taką samą sytuację. Czasem jeden mały detal zmienia wszystko. $14 to nie majątek, wyślij zgłoszenie a będziesz miała 100% pewność co do esta. Wjazd już inna sprawa.

Napisano
Dnia 3.01.2020 o 16:50, andyopole napisał:

I tak bez konca bedziemy toczyc akademickie dyskusje o ciulach, ktorym sprawia klopot wypelnienie prostej aplikacji.

Speaking of "ciulach".... Wypełniałem ostatnio znajomej aplikację, która wydawała się prosta jak budowa cepa, i sam się machnąłem przy tych imionach... Bo forumularz jest trochę zwodniczy... Jest miejsce na "First Name" (a nie przeciez na "names"...) i na "Middle Name". Zatem pierwsze imie w rubrykę "first" a drugie w "middle"... No i dopiero jak się drugie imie nie pokazało na zatwierdzonym formularzu coś mi zaświtało w głowie.... i pomyślałem, ze moze zajrzę i przeczytam instrukcję... No i zonk :wacko: ... Trzeba było oba imiona w pierwszej rubryce... Nie wiem po kij rybryka middle w takim razie istnieje?... No ale nevermind...

... złodzieje zarabiają na wypełnianiu ludziom aplikacji, a ja poszedłem dyche w plecy :) 

• Haha 2
Napisano
Dnia 12.02.2020 o 14:09, rzecze1 napisał:

Speaking of "ciulach".... Wypełniałem ostatnio znajomej aplikację, która wydawała się prosta jak budowa cepa, i sam się machnąłem przy tych imionach... Bo forumularz jest trochę zwodniczy... Jest miejsce na "First Name" (a nie przeciez na "names"...) i na "Middle Name". Zatem pierwsze imie w rubrykę "first" a drugie w "middle"... No i dopiero jak się drugie imie nie pokazało na zatwierdzonym formularzu coś mi zaświtało w głowie.... i pomyślałem, ze moze zajrzę i przeczytam instrukcję... No i zonk :wacko: ... Trzeba było oba imiona w pierwszej rubryce... Nie wiem po kij rybryka middle w takim razie istnieje?... No ale nevermind...

... złodzieje zarabiają na wypełnianiu ludziom aplikacji, a ja poszedłem dyche w plecy :) 

gdzie mogę znaleźć tę instrukcję i informację o wpisywaniu imion? Bo widzę tylko FAQ na oficjalnej stronie, a to mi gdzieś umyka

Napisano
9 godzin temu, Dinozaur napisał:

gdzie mogę znaleźć tę instrukcję i informację o wpisywaniu imion? Bo widzę tylko FAQ na oficjalnej stronie, a to mi gdzieś umyka

Nie pamietam gdzie widzialem cala instrukcje, ale jak bedziesz wypelniac formularz, to jak klikniesz na gwazdke przy konkretnym polu, to sie wyswietlaja dodatkowe informacje.

Napisano
Dnia 30.01.2020 o 08:15, Joanna30 napisał:

Wypełnij drugi raz. ESTA musi być zgodna z danymi w paszporcie.

witam, nie mogę wypełnić drugi raz, wyskakuje, że "Previously submitted application. Travel not authorized."

Napisano
4 godziny temu, kaper000 napisał:

witam, nie mogę wypełnić drugi raz, wyskakuje, że "Previously submitted application. Travel not authorized."

Czy poprzednia aplikacja (z blednymi danymi) zostala zatwierdzona?

Napisano
25 minut temu, kaper000 napisał:

została przyjęta przez system, a całe podanie rozpatrzone negatywnie

W takim razie ESTY nie dostales, i poprawione dane tego nie zmienia (tak dlugo jak numer paszportu byl prawidlowy). Pozostaje aplikowanie o wize.

Napisano

ESTE zaakceptowano mi 31 grudnia, po kilku godzinach od złożenia aplikacji. Leciałem turystycznie 6 lutego, trzeci raz (poprzednio 2x wiza J1). Lądowałem w San Francisco, jedno pytanie od urzędnika "po co Pan przyleciał" i tyle.

• Upvote 1