bartek_p2 Napisano 17 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2020 Ważne ze kasa się zgadza Tak tez uważam ale robię wcześniej rozpoznanie tematu. Zastanawia mnie tylko czy COVID ma obecnie jakis wpływ na wydawanie wiz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roelka v.2 Napisano 17 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2020 18 minutes ago, bartek_p2 said: Ważne ze kasa się zgadza Tak tez uważam ale robię wcześniej rozpoznanie tematu. Zastanawia mnie tylko czy COVID ma obecnie jakis wpływ na wydawanie wiz. Ma spory wplyw. Ale o ESTA mozna aplikowac. Tylko poki co nie mozna na ESTA wleciec. Nie wiadomo kiedy USA zniesie ban dla turystow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loyd Napisano 29 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 Wczoraj dostałem nową Estę (upłynął termin ważności paszportu i wyrobiłem nowy). Ponowny wniosek i po ok 2 godzinach przyszła akceptacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert1992 Napisano 30 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Listopada 2020 W dniu 17.06.2020 o 19:01, Roelka v.2 napisał: Ma spory wplyw. Ale o ESTA mozna aplikowac. Tylko poki co nie mozna na ESTA wleciec. Nie wiadomo kiedy USA zniesie ban dla turystow. Na necie pisali że coś planują powoli otwierać granicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcpear Napisano 30 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Listopada 2020 Tak. Było ostatnio parę artykułów że spodziewa się złagodzenia tzw Schenegen Banu i że nowy niby ma tylko obejmować Chiny i Iran (Schengen, UK, Irlandia i Brazylia mają być wyjęte) i że ma to jeszcze uczynić PDT przed 20 styczniem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Wach Napisano 25 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Października 2021 Dzień dobry, czy ktoś w ostatnim czasie składał wniosek o ESTA, po wcześniejszej odmowie wizy w ambasadzie, i może podzielić się swoim doświadczeniem. Czytałam w tym wątku, że wcześniejsze odmowy, wcale nie oznaczają, że na 100% wniosek o ESTA zostanie negatywnie rozpatrzony. Może ktoś ma podobne doświadczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 25 Października 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Października 2021 24 minuty temu, Ania Wach napisał: Dzień dobry, czy ktoś w ostatnim czasie składał wniosek o ESTA, po wcześniejszej odmowie wizy w ambasadzie, i może podzielić się swoim doświadczeniem. Czytałam w tym wątku, że wcześniejsze odmowy, wcale nie oznaczają, że na 100% wniosek o ESTA zostanie negatywnie rozpatrzony. Może ktoś ma podobne doświadczenie? Poczytaj wcześniejsze wpisy. Jeśli dobrze pamiętam to ktoś o takiej sytuacji wspominał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Wach Napisano 25 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Października 2021 7 minut temu, andyopole napisał: Poczytaj wcześniejsze wpisy. Jeśli dobrze pamiętam to ktoś o takiej sytuacji wspominał. Tak, przeczytałam cały wątek i zastanawiałam się czy może ktoś jeszcze, oprócz osób wypowiadających się, miał może podobną sytuację czy może to były jedynie pojedyńcze przypadki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 25 Października 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Października 2021 12 minut temu, Ania Wach napisał: Tak, przeczytałam cały wątek i zastanawiałam się czy może ktoś jeszcze, oprócz osób wypowiadających się, miał może podobną sytuację czy może to były jedynie pojedyńcze przypadki. Wiedza ta jest dosc powszechna wiec tylko rozrzutni decydowali sie na "sprawdzenie" czy system jest czujny a system po zaznaczeniu ze kiedykolwiek byla "odmowa wizy" z automatu kieruje na osobista wizyte do Konsulatu ze $160 w garsci. Zawsze to cale "czetyry dulary", ktore mozna stracic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Wach Napisano 25 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Października 2021 (edytowane) Nie 23 minuty temu, andyopole napisał: Wiedza ta jest dosc powszechna wiec tylko rozrzutni decydowali sie na "sprawdzenie" czy system jest czujny a system po zaznaczeniu ze kiedykolwiek byla "odmowa wizy" z automatu kieruje na osobista wizyte do Konsulatu ze $160 w garsci. Zawsze to cale "czetyry dulary", ktore mozna stracic. Nie o dolary chodzi ale "wyłapanie" dlaczego jedni dostają ESTA mimo wcześniejszych odmów w ambasadzie, a inni nie. Ja mogę tylko podzielić się sprawdzoną informacją bliskiego znajomego, który miał dwukrotnie odmówioną w ambasadzie wizę, wypełniając wniosek o ESTA "zapomniał" się do tego przyznać i dostał ESTA. Lądując w USA, poszedł na dodatkową kontrolę i udało mu się przekonać oficera, że jego podróż jest tylko turystyczna i go wpuścili mimo jego "zapominalstwa" Poinstruowało go jednak aby złożył ponownie wniosek o ESTA już poprawnie. Po powrocie wypełnił ponownie, już "pamiętając" o wcześniejszych odmowach i UWAGA dostał ESTA. Edytowane 25 Października 2021 przez Ania Wach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi