tomek_mazury Napisano 11 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Listopada 2019 przy odprawie ? czyli gdzie online na stronie przewoznika czy na lotnisku badz w samolocie na tym ich formularzu ? W esta juz nie wprowaadzam zadnych zmian ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 11 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Listopada 2019 14 minut temu, tomek_mazury napisał: przy odprawie ? czyli gdzie online na stronie przewoznika czy na lotnisku badz w samolocie na tym ich formularzu ? W esta juz nie wprowaadzam zadnych zmian ? Wypełniasz tylko druk celny a nie wizowy w samolocie jak kto było kiedyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudus86 Napisano 11 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Listopada 2019 Właśnie dostałem zgodę ESTY na podróż do usa. Wniosek wypełniłem w ciągu 10 min i po ok.30 min wniosek został zaakceptowany. Dodam, że wiosna tego roku zrzekłem się GC. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek_mazury Napisano 11 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Listopada 2019 Ok, na spokojnie bo ostatni raz bylem w 2009 i nie pamietam zbytnio, zresztą moglo sie pozmieniac. Gdzie ten druk celny wypełniam ? na lotnisku tradycyjnie papierowy ? . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek_mazury Napisano 11 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Listopada 2019 Dla żony wypełniłem juz o 00 i tez za kilka minut byla zgoda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzecze1 Napisano 11 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Listopada 2019 31 minut temu, tomek_mazury napisał: przy odprawie ? czyli gdzie online na stronie przewoznika czy na lotnisku badz w samolocie na tym ich formularzu ? W esta juz nie wprowaadzam zadnych zmian ? Przy odprawie, on-line lub na lotnisku, czyli jak oddajesz bagaz/drukujesz karte pokladowa w dzien wylotu. ESTA jest jedna na dwa lata, i jeden sie podaje adres jak sie o nia aplikuje. Tak samo zreszta jak z wiza. Latac na niej mozesz wielokrotnie, i za kazdym razem mozesz miec inny adres, i za kazdym razem bedziesz o ten pytany. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 11 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Listopada 2019 15 minut temu, Dudus86 napisał: Właśnie dostałem zgodę ESTY na podróż do usa. Wniosek wypełniłem w ciągu 10 min i po ok.30 min wniosek został zaakceptowany. Dodam, że wiosna tego roku zrzekłem się GC. Gratuluję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek_mazury Napisano 11 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Listopada 2019 ok. Kiedys chyba bylo innaczej. Nie pamietam zebym podawal adres przy odprawie. Pamietam formularze w smolocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 11 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Listopada 2019 12 minut temu, tomek_mazury napisał: Ok, na spokojnie bo ostatni raz bylem w 2009 i nie pamietam zbytnio, zresztą moglo sie pozmieniac. Gdzie ten druk celny wypełniam ? na lotnisku tradycyjnie papierowy ? . W samolocie wypełniasz ten druk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzecze1 Napisano 11 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Listopada 2019 8 minut temu, tomek_mazury napisał: ok. Kiedys chyba bylo innaczej. Nie pamietam zebym podawal adres przy odprawie. Pamietam formularze w smolocie. Z tego co pamietam zaczelo sie to gdzies w polowie 2009 roku. Formularzy celnych w samolotach tez juz coraz mniej. Niektore linie wydaja tylko tym co pierwszy raz leca, bo na lotniskach coraz powszechniejsze sa samoobslugowe kioski gdzie to sie robi, niektore wydaja wszystkim, i potem idzie w kosz, bo i tak trzeba w kiosku. Niektore Ci powiedza, ze nie potrzebujesz papierowego, a potem sie okazuje, ze potrzebujesz, bo kiosku nie ma... i trzeba wypelniac na miejscu. Czasem to zalezy od tego gdzie sie wyladuje, jaki jest tlok, i jak Ci ktorzy sa na zmianie pokieruja kolejkami... Nie przejmowalbym sie tym na zapas w ogole, przepisy i praktyki sie zmieniaja non-stop. Tak dlugo jak sie pojawisz na lotnisku na czas juz nikt Cie samopas nie pusci... Powiedza Ci gdzie isc, co robic, i kiedy to robic. Ty tylko robisz to co Ci mowia. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi